İhlas Haber Ajansı (İHA) Van muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Van’ın Erciş İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde ve Erciş Bilim ve Sanat Merkezi iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Van Gölü’nün İncisi Bilimle Parlıyor: Erciş Bilim Şenliği’ öğrencileri ve vatandaşları bir araya getirdi.
Erciş 12 Dev Adam Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyon, öğrencilerin bilime olan ilgisini artırmayı ve bilim kültürünü toplumun farklı kesimleriyle buluşturmayı amaçladı. Şenlik alanını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Erciş Kaymakamı Ahmed Çelik, projeye öncülük eden yetkilileri, Proje Yürütücüsü Cansu Dokumacı’yı ve Proje Uzmanı Veysel Dokumacı’yı tebrik etti.
Eğitimci Çiftin Öncülüğünde Gerçekleşti
Organizasyonun arkasındaki en dikkat çekici detaylardan biri, projeye liderlik eden eğitimci çift oldu. Proje yürütücülüğünü Cansu Dokumacı’nın, proje uzmanlığını ise eşi Veysel Dokumacı’nın üstlendiği çalışma ilçe genelinde takdir topladı. Erciş İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Şakir Deniz, ilçe protokolü ve vatandaşların katıldığı açılışta bilimin eğitimdeki yeri vurgulandı.
Üç Gün Boyunca Ziyaretçi Akınına Uğradı
Üç gün süren etkinliklerde öğrenciler; robotiğin, doğa bilimlerinin, sanatın, matematiğin ve tasarımın dünyasını yaşayarak öğrenme fırsatı buldu. Şenlik kapsamında kurulan 28 etkileşimli atölye çocukların merak etme ve çözüm üretme reflekslerini harekete geçirdi. Etkinliklerin ikinci gününde Öğretim Görevlisi Salim Deniz Dokumacı tarafından 'Toprağın Altındaki Sırlar: Arkeoloji ve Sanatın İzinde Erciş' başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
TÜBİTAK 4007 bilim şenliği programları, bilimin toplum genişinde tabana yayılması, öğrencilerde bilimsel merak duygusunun uyandırılması ve atölye çalışmaları yoluyla uygulamalı öğrenme becerilerinin kazandırılması amacıyla Türkiye genelinde düzenlenmektedir.




Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.