İhlas Haber Ajansı (İHA) Yalova muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Yalova'da etkisini sürdüren sağanak yağış sebebiyle eğitim ve öğretime bir günlük ara uzatımı yapıldı.
Yalova Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan resmi açıklamada, meteorolojik tahminlerin güncellendiği ifade edildi. Kentte süren yağışların azalarak da olsa 16 Ekim Cuma günü de devam etmesinin beklendiği kaydedildi.
İdari İzin Detayları
Alınan karar doğrultusunda, il genelindeki tüm resmi, özel okullar ve özel eğitim kurumlarında 16 Ekim Cuma günü ders yapılmayacak. Ayrıca kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personelin yanı sıra, kreş veya anaokuluna giden çocuğu bulunan kadın çalışanların da bu tarihte idari izinli sayılacağı bildirildi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre dönemsel olarak görülen kuvvetli yağışlar, özellikle altyapı yetersizliği bulunan yerleşim yerlerinde ulaşımda aksamalara ve su baskınlarına yol açabilmektedir. Valilikler bu gibi durumlarda can güvenliğini sağlamak amacıyla eğitim faaliyetlerine ara verme ve idari izin uygulama yetkisini kullanmaktadır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.