İhlas Haber Ajansı (İHA) finans servisinin derlediği verilere göre, toplam 785 megavat elektrik bağlantı kapasitesi için düzenlenen YEKA Güneş Enerji Santrali (GES)-2026 Yarışması kapsamında 11 projede en iyi teklifleri veren firmalar netleşti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen yarışmalar sırasıyla Denizli, Ankara, Konya, Kahramanmaraş, Malatya, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Elazığ projeleri için yapıldı.
Bölgelere Göre En İyi Teklifler
Yarışmalar kapsamında Denizli GES için Temmuz Güneş Denizli Enerji, Ankara-1 GES için Erser Grup, Ankara-2 GES için İklim İnvest Enerji en iyi teklifi sunan şirketler oldu.
Konya GES için İş Enerji en iyi teklifi verirken, Kahramanmaraş projelerinde Temmuz Güneş Kahramanmaraş Enerji öne çıktı. Malatya yarışmasını ise Ezel Mensucat kazandı.
Güneydoğu ve Doğu Projeleri
Diyarbakır, Mardin ve Batman projelerinde Egesa Elektrik en iyi teklifleri verirken, Elazığ GES yarışmasını Ecogreen Elektrik kazandı.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) modeli, büyük ölçekli güneş ve rüzgar enerjisi yatırımlarının yerli teknoloji ve sanayi entegrasyonuyla hayata geçirilmesini amaçlayan stratejik bir kamu tahsis mekanizmasıdır.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.