İhlas Haber Ajansı (İHA) Bursa muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Yıldırım’ı güvenli geleceğe taşıma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, Davutkadı Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap temel atma törenini gerçekleştirdi. İlk etap çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği bölgede, toplam 21 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm kararlılıkla devam ediyor.

İkinci Etapta 148 Daire İnşa Edilecek

Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, birinci etapta yıkılan 86 bağımsız bölümün yerine 81 daire ve bir dükkan yaptıklarını, kasım ayında daireleri teslim etmeyi hedeflediklerini belirtti. 196 bağımsız bölümün yıkıldığı ikinci etapta ise 148 daire ve 6 dükkan yükseleceği ifade edildi.

Efkan Ala'dan Birlik ve Hizmet Vurgusu

Törene katılan AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, belediye çalışmalarına destek mesajı vererek doğru yapanları desteklediklerini, yanlış yapanları ise soruşturduklarını ifade etti.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Kentsel dönüşüm projeleri, afet riski taşıyan yapı stokunun yenilenmesi ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla yerel yönetimler tarafından hayata geçirilen kapsamlı kentsel yenileme süreçleridir.