İhlas Haber Ajansı (İHA) Yüksekova muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Hakkari’nin Yüksekova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlenen kapsamlı farkındalık etkinliklerini öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen bir programla tamamladı.

Hafta boyunca eğitim kurumlarını ziyaret eden ekipler afet bilincini aktarırken, final gününde lise öğrencileri Yüksekova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Programa Yüksekova Belediye Başkanı Şoreş Diri, İtfaiye Müdürü Mikail Akbaş ve okul yönetimi katıldı.
Öğrencilere Temel Eğitim Verildi
Ziyarette öğrencilere itfaiye teşkilatının tarihi, temel görevleri, yangın ve acil durumlarda izlenen adımlar ile kurtarma ekipmanlarının kullanımı hakkında detaylı bilgi aktarıldı. İtfaiye kıyafetlerini inceleyen öğrenciler araç kabinlerine de bindi.
İtfaiye Müdürü Mikail Akbaş, hafta boyunca yaklaşık 15 okula giderek yangın tatbikatı gerçekleştirdiklerini belirtti. Akbaş, teşkilatın sadece yangınlara değil; kazalarda, hayvan kurtarma operasyonlarında, depremlerde, sellerde ve göçüklerde 7/24 esasıyla çalıştığını vurguladı.
Trafik Kazalarına Karşı Uyarı
İlçe genelinde bu yıl aşırı derecede trafik kazası yaşandığına dikkat çeken Akbaş, neredeyse haftada 3-4 kez kazalara müdahale etmek zorunda kaldıklarını kaydetti. Akbaş, vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırdı.
Etkinlik, öğrencilerin itfaiye erlerine çiçek takdim etmesi ve hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Belediye bünyesindeki itfaiye teşkilatları, afet ve acil durumlarda can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yerel düzeyde kritik bir kamu hizmeti yürütmektedir. Bu tür farkındalık çalışmaları, özellikle çocuklarda ve gençlerde afet bilincinin oluşturulmasında önemli bir rol oynamaktadır.





Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.