İhlas Haber Ajansı (İHA) Elazığ muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, 3 gün önce etkili olan sağanak yağışın ardından sel ve su taşkınlarının yaşandığı Yurtbaşı Beldesi'nde yaralar sarılmaya devam ediyor. Yurtbaşı Belediye Başkanı Nihat Doğan, afetin ilk anından itibaren tüm imkanlarla sahada olduklarını belirtti.
Başkan Doğan, ana yolların ulaşıma açıldığını ifade ederek, ara sokaklarda yol açma, çamur temizleme ve su tahliye çalışmalarının aralıksız sürdüğünü kaydetti. Afetin altyapıya, yollara, çiftçilere ve vatandaşların evlerine verdiği zararların giderilmesi için Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ve ilgili kamu kurumlarıyla koordinasyon halinde çalışıldığı bildirildi.
Süreçte vatandaşlardan sabır ve anlayış beklediklerini dile getiren Doğan, hiç kimsenin mağduriyetinin gözezden gelinmediğini vurguladı. Hizmet gayretlerinin sınırının olmadığını belirten belediye başkanı, asılsız söylemlere itibar edilmemesi gerektiğini ve polemiklerle kaybedecek vakitleri olmadığını aktardı.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Yerel yönetimlerin doğal afetler sonrasında gerçekleştirdiği altyapı onarımı, su tahliyesi ve yol açma faaliyetleri, afetzedelerin günlük yaşama hızla dönebilmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır. Afet kriz yönetimi sürecinde mülki idare amirlikleri ile belediyeler arasındaki kurumsal koordinasyon, kaynakların etkin kullanımı ve zarar tespiti çalışmalarının hızlandırılmasında temel unsurlar arasında yer alır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.