İhlas Haber Ajansı (İHA) Zonguldak muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, kentte iki gündür etkisini sürdüren sağanak yağışlar limanda dikkat çeken bir manzaraya yol açtı. Yağışlarla birlikte derelerden denize taşınan plastik atıklar ve çöpler, liman içerisinde birikerek su yüzeyini büyük ölçüde kapladı.

Çevre Kirliliği Gözler Önüne Serildi

Liman çevresinde yürüyüş yapan vatandaşlar, denizin üzerini kaplayan atıklarla karşılaşınca şaşkınlık yaşadı. Özellikle plastik şişeler ve çeşitli atıkların yoğun şekilde birikmesi, bölgedeki çevre kirliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yaşanan bu durum, atıkların denizlere ulaşmasının önlenmesi konusunu yeniden gündeme getirdi.

Öte yandan, limanda biriken atıkların ne zaman temizleneceği merak konusu oldu.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Şiddetli yağışlar, dere yataklarında biriken evsel ve plastik atıkların doğrudan denizlere ve limanlara taşınmasında önemli bir etken oluşturmaktadır. Bu durum, hem deniz ekosistemini olumsuz etkilemekte hem de kıyı bölgelerinde acil çevre temizliği müdahalelerini zorunlu kılmaktadır.