• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Milli Savunma Bakanı Akar'dan "Tarihten ders alın" vurgusu:
Genel
Yayınlanma: 19 Mayıs 2023 - 12:20

Milli Savunma Bakanı Akar'dan "Tarihten ders alın" vurgusu:

"Milli Mücadele gerçekleşmiş ve sonunda milletimiz, istilacılara büyük bir memnuniyetle yüzmeyi öğretmiştir" - "Ülkemize karşı herhangi istilacı bir düşüncesi olan herkesin tarihten ders alması lazım"

Genel
19 Mayıs 2023 - 12:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Milli Mücadele gerçekleşmiş ve sonunda milletimiz, istilacılara büyük bir memnuniyetle yüzmeyi öğretmiştir. Dolayısıyla ülkemize karşı herhangi istilacı bir düşüncesi olan herkesin tarihten ders alması lazım." dedi.

Bakan Akar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Spor Kompleksi'nde düzenlenen törendeki konuşmasına tüm gençlerin, milletin bayramını kutlayarak başladı.

19 Mayıs'ın öneminin özellikle gençler tarafından iyi anlaşılması gerektiğini belirten Akar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla Milli Mücadele ateşinin alevlendiğini anlattı.

O günden itibaren büyük mücadelenin başladığını, istilacılara karşı milletin "Hangi çılgın bana zincir vuracakmış" diyerek ayağa kalktığını dile getiren Akar, "Asil milletimiz bütün imkanlarını seferber ederek derin bir mücadeleye girmiş, yapılması gerekeni yapmış ve hiçbir şekilde bağımsızlığını kaybetmeyeceğini, işgale müsaade etmeyeceğini açık şekilde ortaya koymuştur." diye konuştu.

Milletin bağımsızlık tutkusu ve vatan sevgisine vurgu yapan Akar, "Milli Mücadele gerçekleşmiş ve sonunda milletimiz, bu istilacılara büyük bir memnuniyetle yüzmeyi öğretmiştir. Dolayısıyla ülkemize karşı herhangi istilacı bir düşüncesi olan herkesin tarihten ders alması lazım." ifadesini kullandı.

- "Türkiye'nin geleceği gençlerin elinde"

Tarihin ilham almak ve ders çıkarmak açısından önemli olduğunu belirten Akar, şunları söyledi:

"Bizim tarihimizden ilham almaya devam etmemiz, hakkımızda olumsuz düşüncesi olanların ise tarihimizden ve tarihlerinden ders almaları lazım. Büyük ve güçlü bir ülkeyiz, tarihiyle değerleriyle coğrafyasıyla milletiyle nüfusuyla etkin, caydırıcı ve saygın ordusuyla büyük ve güçlü Türkiye'yiz. Bunun herkesin farkında olması, bu bilinçle davranması lazım. Ülkemizin refahı ve bekası, büyük ve güçlü Türkiye için yapılması gereken ne varsa yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin geliştiğini görenlerden bazıları sıkıntıda, bazıları ise ibret almıyorlar. Bu çerçevede hala birtakım tehdit ve riskler var. Bunlara karşı da büyük bir inançla ve güvenle tek yumruk ve tek yürek olarak çalışmalarımızı sürdürdük, sürdüreceğiz."

Gençlere başta eğitim ve öğretim olmak üzere, tüm konularda çok çalışmaları tavsiyesinde bulunan Akar, Türkiye'nin geleceğinin gençlerin elinde olduğunu, ülkenin teminatı olan gençlere yönelik her türlü yatırımın yapıldığını belirtti.

Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar bin yıldır vatan olan bu topraklarda bu günlere, seviyelere gelinmesini sağlayan bütün devlet büyüklerini, komutanlarla aziz şehitler ve vefat eden gazileri rahmet, minnet ve saygıyla yad eden Akar'a, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Erciyes Dağı'nın zirvesine tırmanan dağcılar tarafından bayrak takdim edildi.

Törenin ardından Akar, Atatürk Spor Kompleksi'nde kurulan stantları gezerek spor faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı, bir gençle tenis oynadı, başka bir gençle de langırt maçı yaptı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
ABD ordusu, düşen helikopteri nedeniyle İran'a misilleme saldırısı düzenlediğini duyurdu
ABD ordusu, düşen helikopteri nedeniyle İran'a misilleme saldırısı...
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, kaza geçiren polisi hastanede ziyaret etti
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, kaza geçiren polisi hastanede ziyaret...
Mutfak tavanından sıva düştü: 5 kişilik aile tahliye adildi
Mutfak tavanından sıva düştü: 5 kişilik aile tahliye adildi
Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı
Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü...
Arnavutköy'de zincirleme kaza: 1 yaralı
Arnavutköy'de zincirleme kaza: 1 yaralı
Almanya'da hükümeti oluşturan partiler vatandaşlık yasası reformunda anlaştı
Almanya'da hükümeti oluşturan partiler vatandaşlık yasası reformunda anlaştı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi