• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. ASEAN liderleri Myanmar'daki askeri yönetimi "şiddetin her türüne son vermeye" çağırdı
Genel
Yayınlanma: 10 Mayıs 2023 - 12:35

ASEAN liderleri Myanmar'daki askeri yönetimi "şiddetin her türüne son vermeye" çağırdı

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN), Myanmar'daki yerinden edilmiş kişilere insani yardım götüren konvoyun saldırıya uğraması üzerine, askeri yönetime "şiddetin her türüne son verin" çağrısı yaptı

Genel
10 Mayıs 2023 - 12:35
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN), Myanmar'daki yerinden edilmiş kişilere insani yardım götüren konvoyun saldırıya uğraması üzerine, askeri yönetime "şiddetin her türüne son verin" çağrısı yaptı.

ASEAN liderlerince yapılan ortak açıklamada, Myanmar'da devam eden çatışmalardan "derin endişe" duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, Myanmar'da barışın tesis edilmesi ve bölgeye insani yardımların sağlanması için askeri yönetime, her türlü şiddet eylemini sonlandırma çağrısında bulunuldu.

Liderlerin, Endonezya ve Singapur'un, yardım konvoyuna yapılan saldırıyı kınamasına destek verildiği belirtilen açıklamada, "Yapılan saldırıyı kınıyoruz, saldırının failleri hesap vermeli." ifadesi kullanıldı.

Myanmar'da yerinden edilmiş kişilere insani yardım götüren ASEAN konvoyu, saldırıya uğramıştı. Konvoyda, ASEAN İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi ile Endonezya ve Singapur büyükelçiliklerinden delegelerin de bulunduğu kaydedilmişti.

Silahlı kişilerin konvoya ateş açtığı ve konvoya eşlik eden güvenlik ekibinin ateşe karşılık verdiği olayda, bir güvenlik aracının hasar gördüğü, kimsenin yaralanmadığı bildirilmişti.

- Myanmar'daki askeri darbe

Myanmar ordusu, 2020 genel seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat 2021'de yönetime el koymuştu. Ordu, ülkenin eski fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmar ordusunun darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar 1800'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti. Darbeden bu yana yaklaşık 13 bin kişi gözaltına alındı, 10 binin üzerinde kişi halen gözaltında tutuluyor.

Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşuna göre, ülkede darbeden bu yana 1900'den fazla kişi öldü, 10 binin üzerinde kişi gözaltına alındı. Myanmar askeri mahkemeleri, tutuklulardan 2'si çocuk 114 siyasi mahkum hakkında idam kararı vermişti.

Myanmar'daki yerinden edilmiş kişilere insani yardım götüren ASEAN konvoyu dün saldırıya uğramıştı. Konvoyda, ASEAN İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi ile Endonezya ve Singapur büyükelçiliklerinden delegelerin de bulunduğu kaydedilmişti.

Silahlı kişilerin Shan eyaletinde konvoya ateş açtığı ve konvoya eşlik eden güvenlik ekibinin ateşe karşılık verdiği olayda, bir güvenlik aracının hasar gördüğü, kimsenin yaralanmadığı bildirilmişti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Muğla ile Çin'in Leshan kenti arasında dostluk köprüsü güçleniyor
Muğla ile Çin'in Leshan kenti arasında dostluk köprüsü güçleniyor
Efeler Belediyesi personeli hayatını kaybetti
Efeler Belediyesi personeli hayatını kaybetti
İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yüzde 78'e ulaştı
İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yüzde 78'e ulaştı
İstanbul'da 11. Havacılık ve uzay teknolojileri konferansı başladı
İstanbul'da 11. Havacılık ve uzay teknolojileri konferansı başladı
Son Haberler
Akrabalar arasında "arazi" kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 2 yaralı
Akrabalar arasında "arazi" kavgası kanlı bitti: 1 ölü,...
Muğla ile Çin'in Leshan kenti arasında dostluk köprüsü güçleniyor
Muğla ile Çin'in Leshan kenti arasında dostluk köprüsü güçleniyor
Eski eşini ve kızını öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet
Eski eşini ve kızını öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış...
Nevşehir'de ATV heyecanı hastanede bitti
Nevşehir'de ATV heyecanı hastanede bitti
Edirne'de sağanak yağış etkili oldu, sürücüler zor anlar yaşadı
Edirne'de sağanak yağış etkili oldu, sürücüler zor anlar yaşadı
Bakan Karaismailoğlu: Büyük İstanbul Tüneli'ni 2028'de hizmete açmayı planlıyoruz
Bakan Karaismailoğlu: Büyük İstanbul Tüneli'ni 2028'de hizmete açmayı planlıyoruz

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi