• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. 1 gün boyunca enkazda kalmıştı, bu kez 82 cana umut olan ekibin parçası oldu
Yaşam
Yayınlanma: 20 Şubat 2023 - 11:07
Güncelleme: 20 Şubat 2023 - 11:08

1 gün boyunca enkazda kalmıştı, bu kez 82 cana umut olan ekibin parçası oldu

17 Ağustos 1999 depreminde 1 gün boyunca enkaz altında kalan ve kendi imkanlarıyla kurtulan itfaiye eri Kudret Demirel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarında 82 kişiyi kurtaran ekibin parçası olarak görev yaptı. Görev sürelerinin bitmesiyle eşi ve çocuğuna kavuşan Demirel, "17 Ağustos 1999 depreminde İzmit'te yaşıyordum. Enkaz altından çıktım. Kendimi ve kardeşimi kendi çabalarımla kurtardım ama babamı kaybettim. Yıllar

Yaşam
20 Şubat 2023 - 11:07
Güncelleme: 20 Şubat 2023 - 11:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
17 Ağustos 1999 depreminde 1 gün boyunca enkaz altında kalan ve kendi imkanlarıyla kurtulan itfaiye eri Kudret Demirel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarında 82 kişiyi kurtaran ekibin parçası olarak görev yaptı. Görev sürelerinin bitmesiyle eşi ve çocuğuna kavuşan Demirel, "17 Ağustos 1999 depreminde İzmit'te yaşıyordum. Enkaz altından çıktım. Kendimi ve kardeşimi kendi çabalarımla kurtardım ama babamı kaybettim. Yıllar sonra oraya gidince aynı duyguları yaşadım" dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, görev süresini tamamlayarak Kocaeli'ye döndü. 82 kişiyi kurtaran 108 kişilik ekibin parçası olan itfaiye eri Kudret Demirel de eşi Betül'e ve 2 yaşındaki oğlu Ali'ye kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 17 Ağustos 1999 depreminde 1 gün boyunca enkaz altında kalan 37 yaşındaki Kudret Demirel, kendi imkanlarıyla kendisini ve kardeşini kurtarmış fakat babası depremin 3. gününde enkaz altında hayatını kaybetmişti. 17 Ağustos'tan sonra itfaiye eri olan Demirel, bu kez Kahramanmaraş depreminde bambaşka bir hikaye yaşadı. 13 gün boyunca 82 kişiyi kurtaran ekibin parçası olan Kudret Demirel, yaşadıklarını anlattı.

"Yıllar sonra aynı duyguları tekrar yaşadım"

13 gün boyunca deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarında görev yapan Kudret Demirel, 17 Ağustos'ta 1 gün boyunca enkaz altında kaldığını belirtti. Kendisinin ve kardeşinin kurtulduğunu fakat babalarının vefat ettiğini anlatan Demirel,

"17 Ağustos 1999 depreminde İzmit'te yaşıyordum. Enkaz altından çıktım. Kendimi ve kardeşimi kendi çabalarımla kurtardım ama babamı kaybettim. Yıllar sonra oraya gidince aynı duyguları yaşadım. Kocaeli İtfaiyesi olarak oraya gider gitmez çalışmalarımıza başladık. Allah'a şükür, 80'i aşkın kişiyi sağ salim kurtardık. Kaybettiklerimiz adına da çok üzgün anlar yaşadık. Dediğim gibi, orada yıllar sonra aynı duyguları tekrar yaşadım. Hiç uyumadan milletimize hizmet etmeye çalıştık. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın da sürekli bizimleydi ve bizlere moral ziyaretleri yaptı. Bütün ekipmanlarımızla birlikte canla başla çalıştık. 17 Ağustos'ta ben enkaz altında 1 gün kalmıştım, babamı ise 3. günde hayatını kaybetmiş şekilde çıkarmıştık" dedi.

"Bizim için zor bir süreçti ama o tereddüt etmeden seve seve gitti"

Zor bir süreç geçirdiklerini fakat bir o kadar da gururlandıklarını söyleyen eşi Betül Demirel ise "Bizim için çok zor bir süreçti ama o hiç tereddüt etmeden seve seve gitti. Orada bir cana bile dokunabildiyse ne mutlu bize. Allah bir daha yaşatmasın inşallah. Kocaeli İtfaiyesi olarak ön plana çıkmaları da bizim için çok gurur verici oldu. Hepsine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
Deprem bölgesi için sanatsal proje
Deprem bölgesi için sanatsal proje

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi