• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. 1 haftadır kayıp olan deve kuşunu yakalayamayınca vurdurup etini dağıttı
Çevre
Yayınlanma: 30 Eylül 2023 - 14:20
Güncelleme: 30 Eylül 2023 - 14:22

1 haftadır kayıp olan deve kuşunu yakalayamayınca vurdurup etini dağıttı

Eskişehir'de bir haftayı geçkin süredir kayıp olan 2 deve kuşunu her yerde arayan ve 1 tanesini bulan Emre Ulukan, hayvanın yakalayamayınca avcılara vurdurup etini dağıttı.

Çevre
30 Eylül 2023 - 14:20
Güncelleme: 30 Eylül 2023 - 14:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eskişehir'de bir haftayı geçkin süredir kayıp olan 2 deve kuşunu her yerde arayan ve 1 tanesini bulan Emre Ulukan, hayvanın yakalayamayınca avcılara vurdurup etini dağıttı.

21 Eylül tarihinde Beylikova ilçesi Halilbağı Mahallesinde Emrah ve Emre Ulukan kardeşlere ait hobi bahçesinde bulunan 2 deve kuşu kaçmış, ihbar üzerine jandarma ve bölge halkının katılımıyla geniş çaplı dron destekli arama çalışması başlatılmıştı. Bir hafta süren çalışmalar sonucunda deve kuşlarından bir bulundu. Uzun uğraş verilse de deve kuşu uyuşturucu iğne atan tüfeğin menziline girmedi. Saatlerce hayvanın peşinden koşan vatandaş ve avcılardan oluşan ekip, tüm çabalara rağmen kendilerinden kaçan deve kuşuna yaklaşamadı. Yabancılara zarar vermesinden korkulan deve kuşunun sahibinin isteği üzerine avcılar tarafından vuruldu. Kafasından isabet alan hayvanın eti, daha sonra arama çalışmasına katılan ekibe pay edildi.

"Aramızda bir bağ olduğunu sanıyorduk ama gittiler"

Deve kuşunu neden beslemeye başladıkları hakkında konuşan Emre Ulukan, "Ailemizin meşgul olabileceği bir şeyler bulmak için büyük boyutlu ve zararsız hayvan düşünürken deve kuşları aklımıza geldi. Onları aydın Kuşadası'ndan getirttik, aldığımızda civciv boyutlarındaydı ve biz bakıp, büyüttük. Yemlerini ve sularını hiç esirgemedik, bu zamana kadar bir römork buğdayı yemişlerdir. 2 yaşına gelmişlerdi. Biz kardeşimle birlikte merkezde yaşıyoruz, babam annemi yanımıza getirdi, geri köye gittiğinde kapıyı açık unutmuş ve hayvanlar kaçmış. Biz ilk gün kolluk kuvvetlerine haber vermek istemedik çünkü geri geleceklerini umuyorduk. Aramızda bir bağ olduğunu sanıyorduk ama gittiler. Ertesi gün jandarmaya haber verdik, 'keşke ilk gün haber verseydiniz, dron yardımıyla buluruz' dediler. Erkek deve kuşunun yeri dron yardımıyla tespit edildi ama arazi çok geniş olduğu için oraya ulaşana kadar başka yöne gitti" dedi.

"Birini ölü ele geçirdik, niyetimiz canlı ele geçirmekti"

Günlerce yapılan çalışmalar hakkında da konuşan Emre Ulukan deve kuşunun birini bulduklarını fakat uyuşturucu iğne atan silahın menziline hayvanların bir türlü girmediklerini belirtti. Deve kuşunun tanımadığı insanlara zarar vermesinden korkan Ulukan, kendi deve kuşunu avcılara vurdurdu. Böyle bir sondan dolayı oldukça üzgün olan Emre Ulukan şöyle konuştu:

"Ormancılar ve jandarma arama çalışmalarına katıldı, avcılar kulübüne ve civar köylere söylendi. Zaten gören çobanlar da bildiriyordu. Niyetimiz uyuşturucu iğne ile yakalamaktı ama hiç menzile girmediler. Yakalama imkânı olmadı, insanlara zarar vermesinden de korktuk çünkü tanımadığı insanlar ona tehdit gibi gelirse zarar verebilirdi. Birini canlı ele geçirmedik ve aramaya katılan ekiplere rica ettik, etini yemeye çağırdık. Dediğim gibi birini ölü ele geçirdik, niyetimiz canlı ele geçirmekti ama menzil dışındaydı, uyuşturucu iğnenin tesir edebileceği bir yerde değildi. Zaten çok hareketli bir hayvan, arazi aracıyla kovalanarak öldürüldü. İsmini vermek istemediğimiz bir avcı abimiz bizim isteğimiz neticesinde vurdu. Benimsemiştik biz bu hayvanları, gittiği zaman da geri gelir diye düşünmüştük ama enteresan bir şekilde birbirlerinden de ayrıldılar. Biri başka yere diğeri başka yere gitti. Çok uzak mesafelerden bahsediyoruz, bu kadar ayrılmaları çok tuhaf. Üzgünüz, o kadar emek verdik. Civar köylerden de üzülenler çok fazla. Çünkü Eskişehir'de çok tanınan bir hayvan değil. Dişi olan devekuşunu gören duyan olursa jandarmaya bildirmesini istiyoruz. Zaten birini canlı yakalayamadık, bari bunu yakalayalım istiyoruz. Köyümüzde çok benimsemişti, onlar da bizim kadar üzgün."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Isparta'da sağanak etkili oldu
Isparta'da sağanak etkili oldu
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Son Haberler
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında ara karar: 4 sanığın tahliyesine karar verildi
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında ara karar: 4 sanığın tahliyesine...
BARÜ'de Filistin'in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı
BARÜ'de Filistin'in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı
BARÜ, Türkiye'nin Sosyal Bilimler Festivali "Sosyalfest"te yerini aldı
BARÜ, Türkiye'nin Sosyal Bilimler Festivali "Sosyalfest"te...
Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısına saldıran zanlı tutuklandı
Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısına saldıran zanlı tutuklandı
Isparta'da sağanak etkili oldu
Isparta'da sağanak etkili oldu
Elazığ'da kuvvetli yağış uyarısı
Elazığ'da kuvvetli yağış uyarısı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi