• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. 120 metrelik platform, 67 metreye indirilerek Çanakkale Köprüsü'nün altından geçirildi
Çevre
Yayınlanma: 23 Mart 2023 - 11:34

120 metrelik platform, 67 metreye indirilerek Çanakkale Köprüsü'nün altından geçirildi

Çanakkale Boğazı'ndan geçen 120 metre yüksekliğe sahip 3 ayağı bulunan Panama bayraklı 'Aras Driller' isimli sondaj platformu, 53 metre batırıldıktan sonra su yüzeyinde kalan ayak yükseklikleri 67 metreye düşürülerek en yüksek noktası 70 metre olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün altından geçirildi.

Çevre
23 Mart 2023 - 11:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çanakkale Boğazı'ndan geçen 120 metre yüksekliğe sahip 3 ayağı bulunan Panama bayraklı 'Aras Driller' isimli sondaj platformu, 53 metre batırıldıktan sonra su yüzeyinde kalan ayak yükseklikleri 67 metreye düşürülerek en yüksek noktası 70 metre olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün altından geçirildi.

Tekirdağ Limanı'ndan Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu dhabi Limanı'na doğru yola çıkan 63 metre boyunda, 120 metre yüksekliğe sahip 3 ayağı bulunan Panama bayraklı 'Aras Driller' isimli sondaj platformu Marmara Denizi'nden sabah saat 07.30 sıralarında Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. 'Marintug-1' ve 'Anka-6' römorkörleri tarafından çekilen 'Aras Driller' isimli sondaj platformu saat 10.00 sıralarında 1915 Çanakkale Köprüsü önlerinde oldu.

Batı Nakliyat ve Ticaret A.Ş. ile İmroz Gemi Acenteliği koordinesinde, en yüksek noktası 70 metre olan 1915 Çanakkale Köprüsü altından geçirilmek için 120 metre yüksekliğe sahip 3 ayağı bulunan Panama bayraklı 'Aras Driller' isimli sondaj platformu için batırma operasyonu gerçekleştirildi. 'Marintug-1' ve 'Anka-6' römorkörleri tarafından çekilen 'Aras Driller' isimli sondaj platformu 53 metre batırıldıktan sonra su yüzeyinde kalan ayak yükseklikleri 67 metreye düşürülerek en yüksek noktası 70 metre olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün altından emniyetli bir şekilde geçirildi. Platforma geçişi sırasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı 'Kurtarma-9', 'Kurtarma-15', 'Kurtarma-16', 'Kurtarma-13' ve 'KEGM-9' römorkörleri de eşlik etti. 1915 Çanakkale Köprüsü altından geçişi tamamlanan platformun ayakları yeniden su yüzeyine çıkarıldı. Platform, 'Marintug-1' ve 'Anka-6' römorkörleri tarafından çekilerek, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dhabi Limanı'na gitmek üzere yola çıktı. Platformun, Çanakkale Boğazı ve 1915 Çanakkale Köprüsü'nün altından geçirilişi sırasında Çanakkale Boğazı çift yönlü transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Platform, Kumkale açıklarında ağır yük gemisine yüklenecek

Çanakkale Boğazı geçişi sırasında Marintug-1' ve 'Anka-6' römorkörleri tarafından çekilen ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı 'Kurtarma-9', 'Kurtarma-15', 'Kurtarma-16', 'Kurtarma-13' ve 'KEGM-9' römorkörlerince eşlik edilen platform, Kumkale açıklarında, Norveç bayraklı 199 metre boyunda, 42 metre genişliğindeki 31 bin 21 grostonluk yarı batan ağır yük gemisi 'Seaway Eagle'e yüklenerek, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dhabi Limanı'na gitmek üzere yola çıkarılacak.

Çanakkale Boğazı'ndan 21 Ekim'de geçen 'Aras Driller' isimli platform, BOTAŞ Genel Müdürlüğünce yürütülen 'Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevsi (Faz 3) Projesi İkmal İnşaatı'nda kullanılmıştı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Son Haberler
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik oldu
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik...
Ankara'da fırtına nedeniyle kopan teller taziye çadırına düştü
Ankara'da fırtına nedeniyle kopan teller taziye çadırına düştü
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü gizli oda bulundu
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü...
Emniyet ekipleri sahte istihbaratçıları çökertti
Emniyet ekipleri sahte istihbaratçıları çökertti
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Sular çekildi, eski tren garı gün yüzüne çıktı
Sular çekildi, eski tren garı gün yüzüne çıktı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi