• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. 13'üncü Transanatolia Rally Raid'e, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel rota
Genel
Yayınlanma: 12 Ağustos 2023 - 13:28

13'üncü Transanatolia Rally Raid'e, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel rota

Genel
12 Ağustos 2023 - 13:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
13'üncü Transanatolia Rally Raid'e, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel rota

DÜNYANIN en büyük ve zorlu rally raid yarışlarından TransAnatolia, 2-9 Eylül tarihleri arasında 13'üncü kez düzenlenecek. TransAnatolia'nın Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel hazırlanan yarış rotası, Samsun'dan başlayıp, İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'de İzmir'de sona erecek.

Türkiye'nin tarihi rotalarını yarışmacılarla buluşturan TransAnatolia Rally Raid, 13'üncü yılını coşkuyla karşılıyor. Bu yıl, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına yakışır unutulmaz bir rotayla yarışmacıları ağırlayacak olan TransAnatolia, Kurtuluş Savaşı'nın izlerini sürecek. Yarış rotası, Kurtuluş Savaşı'nın önemli dönemleri takip edilerek oluşturuldu. Milli Mücadele'nin başladığı Samsun'dan, 2 Eylül'de yola çıkacak olan yarışmacılar, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat gibi bölgeleri geçip ilerleyecek. Yarışmacılar, Sivas Kongresi'nin yapıldığı Sivas'a, buradan da Sakarya Meydan Muharebe Alanı, Çiğiltepe ve Dumlupınar Meydan Muharebe Alanı gibi zaferlerle dolu noktalardan geçip Simav ve İzmir'e ulaşacak. Milli Mücadele'nin önemli noktalarında yapıldığı için yarış, aynı zamanda tarihi bir anma etkinliği olarak da değerlendiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın izni, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle düzenlenen TransAnatolia 2 bin 350 kilometrelik parkuruyla dünyanın en uzun ve zorlu rally raid yarışlarından biri olarak biliniyor.

'27 FARKLI ÜLKEDEN BİNİN ÜZERİNDE YARIŞMACIYI AĞIRLADIK'

Türkiye'de Rally Raid veya Cross Country yarışlarının motor sporları dünyasında yeteri kadar bilinmediği ve yurt dışı kaynaklı yarış organizasyonlarının Türkiye etaplarına katılan Türk yarışçıların oldukça az sayıda olduğu bir dönemden bugünlere gelindiğini belirten TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, "TransAnatolia bugün, uzun yıllar motor sporlarının içinde olan ve bu işe gönül veren bir ekibin, doğayı, macerayı ve sporu tek yarışta toplamayı başardığı, 27 farklı ülkeden binin üzerinde yarışmacının Türkiye'nin eşsiz coğrafyasında ağırlandığı büyük bir yarış organizasyonu olarak 13'üncü yılına ulaştı" ifadelerini kullandı.

GEÇEN YIL HATAY'DAN BAŞLAMIŞTI

Geçen yıl 2 bin 500 kilometrelik rotasıyla 20 Ağustos'ta Hatay'dan başlayan yarış, 27 Ağustos'ta Eskişehir'de sona erdi. Depremde çok büyük yara alan Hatay, Türk motor sporları tarihinde ilk kez bir yarışa ev sahipliği yaptı ve yarışın startı Hatay Expo alanından verildi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Traktörler bu kez şenlik için sahada
Traktörler bu kez şenlik için sahada
Maltepe'de depo yangını
Maltepe'de depo yangını
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan İş Forumu Kapanış Toplantısında yaptığı konuşmada, "Kazakistan'la ekonomik ilişkilerimizin her geçen gün daha da ileriye gitmesinden bahtiyarız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan İş Forumu...
Samsun'da 19 yıl ve 9 yıl hapisle aranan 2 hükümlü yakalandı
Samsun'da 19 yıl ve 9 yıl hapisle aranan 2 hükümlü yakalandı
Tonlarca ekili buğday tarlasında yangın
Tonlarca ekili buğday tarlasında yangın

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi