• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. 24 ülkenin çocukları, barış için Ankara'da bir araya geldi
Genel
Yayınlanma: 19 Kasım 2023 - 15:43

24 ülkenin çocukları, barış için Ankara'da bir araya geldi

Genel
19 Kasım 2023 - 15:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
24 ülkenin çocukları, barış için Ankara'da bir araya geldi

 ANKARA'da 24 ülkenin çocukları, yaşama hakkı ve barışa ilişkin görüşlerini paylaşmak üzere Uluslararası 24'üncü Çocuk Forumu'nda bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğinde, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlenen Uluslararası 24'üncü Çocuk Forumu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı. 'Bugünü Beraber İnşa Edelim' temasıyla 2 gün sürmesi planlanan forumun açılışına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi katıldı. Forumun Çocuk Danışma Kurulu üyeleri, deprem bölgesinden Türk çocuklar ile Arnavutluk, Karadağ, Azerbaycan, Katar, Romanya, Kazakistan, Sırbistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kırgızistan, Tacikistan, Bosna Hersek, Kosova, Tanzanya, Bulgaristan, Kuveyt, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Filistin, Kuzey Makedonya, Ürdün, Özbekistan ve Hırvatistan olmak üzere toplam 24 ülkeden oluşacak. 

'ÇOCUKLAR, EN HASSAS NOKTALARIMIZDIR'

Bakan Yardımcısı Duran, Türkiye'nin çocuk haklarına verdiği önemin, ülke sınırlarını aşan bir anlayışa sahip olduğunu söyleyerek, "Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi milletten olursa olsun; çocuklar, coğrafyamızdaki en hassas noktalarımızdır. Ülke olarak hangi milletten, ırktan dinden olursa olsun; korunmaya ihtiyacı olan her bir çocuğa şefkatli olmaya devam edeceğiz. Hepimiz çocuklar için yeryüzünde barışı sağlamanın mümkün olduğunu biliyor ve inanıyoruz. Ülkemiz medeniyet tarihi boyunca bu konuda atılan tüm adımların öncüsü ve ortağı olmaktan her zaman gurur duymuştur. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" dedi. 

'FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK'

Gazze'de İsrail'in saldırılarından etkilenen Filistinli çocuklar için harekete geçildiğini söyleyen Duran, "Filistin'de, Gazze'de bombalanan, bir devlet terörüne maruz kalan çocuklarımızı, kimsesiz kalmış çocukları, saldırıların yıkıcı etkileri azalana kadar ülkemizde ağırlamak istediğimizi bildirdik. Yetkililer ile bu konuda irtibatlarımız devam ediyor. Bu vesileyle Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, en temel çocuk hakkının yaşam hakkı olduğunu vurgulamak istiyorum. Saldırılarda 5 binden fazla çocuk öldürüldü. En az 5 bin çocuğun kayıp olduğu söyleniyor. Bu büyük çocuk hakları ihlalinin bir an evvel son bulmasını diliyoruz. Bugünün de buna vesile olacağına inanıyorum" diye konuştu. 

FİLİSTİNLİ DEEK: BİR KATLİAMIN İÇERİSİNDEYİZ

Filistin'in Ramallah kentinden 24'üncü Çocuk Forumu için Türkiye'ye gelen Mohammad Deek (15), "Türk halkını seviyoruz ve gurur duyuyoruz. Teşekkür etmek istiyorum. Filistin'de çok çekiyoruz. Savaş sadece Gazze içinde değil; Filistin'in her yerinde. Her gün ayrı bir korku içerisinde yaşıyoruz. Tüm dünyaya seslenmek istiyorum; bir katliamın içerisindeyiz. Tüm dünyanın yardımlarını bekliyoruz. Gerçekleştirilen forumdan sonra da Filistin'e daha da yardım geleceğini düşünüyorum. Son zamanlarda en yakın arkadaşlarımdan birisi, İsrail tarafından tutuklandı. Bir arkadaşım da zeytin toplarken öldürüldü" dedi. 
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Küçükçekmece'de 5. Kısadan Anlat Film Projesi Yarışması'nın finalistleri belli oldu
Küçükçekmece'de 5. Kısadan Anlat Film Projesi Yarışması'nın...
Denizli'nin afetlere karşı hazırlıkları gözden geçirildi
Denizli'nin afetlere karşı hazırlıkları gözden geçirildi
Lisesi öğrencileriyle "Fotoğraflarla şehrin dilini anlamak" üzerine söyleyişi
Lisesi öğrencileriyle "Fotoğraflarla şehrin dilini anlamak"...
Karacan: "Her yıl yaklaşık 3 bin 800 eczacı mezun oluyor"
Karacan: "Her yıl yaklaşık 3 bin 800 eczacı mezun oluyor"
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden hayat kurtaracak adım
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden hayat kurtaracak adım
Gazze'den tahliye edilen 44 Türk vatandaşı, İstanbul'a ulaştı.
Gazze'den tahliye edilen 44 Türk vatandaşı, İstanbul'a ulaştı.

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi