• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 3. BUILDEAST Fuarı törenle açıldı
Ekonomi
Yayınlanma: 05 Ekim 2023 - 17:19
Güncelleme: 05 Ekim 2023 - 17:21

3. BUILDEAST Fuarı törenle açıldı

BUILDEAST 3. Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışı, il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Ekonomi
05 Ekim 2023 - 17:19
Güncelleme: 05 Ekim 2023 - 17:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
3. BUILDEAST Fuarı törenle açıldı
BUILDEAST 3. Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışı, il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi tarafından Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılış törenine, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Çağrı Sakar, GSO Fahri Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, GSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile sanayiciler, iş insanları ve davetliler katıldı.

Yapı malzemeleri sektör temsilcilerinin ürün, hizmet ve teknolojilerini sergilediği fuarda, üretici ve satıcı firmalarla, sektör profesyonelleri ve yatırımcılar bir araya geliyor.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, fuardaki açılış konuşmasında Gaziantep'in 6 Şubat'ta komşu iller ile birlikte çok büyük acılar yaşadığını ve hala yaşamaya devam etiğini söyledi. Esas maharetin yaşanan bu acılardan ders çıkarmakta ve yeniden yapılanmakta olduğunu kaydeden Vali Çeber, "Bu noktada bilime, teknolojiye uygun, güçlü yapılar inşa etmemiz lazım. Deprem felaketinde zarar görmeyen güçlü yapılara bakmamız lazım. Yani güzel olan, doğru olan, zarar vermeyen tecrübeleri örnek almamız lazım. Hedefimiz güçlü ve dirençli şehirler olmalı. Her afet sonrası bir sonraki sonraki afetin başlangıcıdır. Biz buna uygun yapılanmak zorundayız. Bu anlamda bu fuar çok büyük önem taşımaktadır. Depremden sonra organize edilen bir fuar olması dolayısıyla tam da isabet olmuş. Doğru fuar, doğru yer olmuş. BUILDEAST Fuarı, Gaziantep olarak yeniden inşa noktasında da öncü olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Gaziantep olarak kardeş şehirlerimize de önderlik yaparak, bu işi en iyi şekilde becerebileceğimizi bu fuarla da göstermiş oluyoruz. Gaziantep Sanayi Odamızı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Deprem felaketi nedeniyle Gaziantep ve bölgenin çok zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bu zorlu süreç hala devam ediyor. Yaralarımızın daha hızlı iyileşmesi için bu fuarı çok verimli bir şekilde geçirmemiz gerekiyor. Çünkü 6 Şubat'ta şunu gördük ki, deprem insanı öldürmüyor, yapılar insanı öldürüyor. Canlarımızı kaybetmemek için gerekli tüm tedbirleri almamız gerekiyor. Binalar ve yapılar yeniden yapılır ama kaybettiğimiz canlarımız geri gelmez. Artık bilim ve teknoloji çağındayız. Bizi bilgi güçlendirir. Çalışmalarımızı bunu dikkate alarak yürütmeliyiz. BUILDEAST Fuarı'na da bu açıdan bakmamız lazım. Bu herhangi bir fuar değil. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasına 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anarak başlayan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de, "11 ilimizde 13,5 milyon insanımızı etkileyen bu büyük afetin ardından yaralarımızı sarmak ve hasarımızı onarmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bugün depremi yaşamış bir kent olarak şehrimizde inşaat fuarı düzenleyebilmek de bölgemiz açısından kritik öneme sahip olup, çok değerlidir. Keşke yaşanmasaydı; ama inşaat sektörünün önemi bu depremle birlikte bir kez daha görülmüştür. Bugün en başta güvenli yapılar inşa etmek ve yaşadığımız bu acıdan ders çıkarmak zorundayız. Bölgemizde binlerce insanımızın evi yıkıldı veya ağır hasar aldığı için oturulamaz hale geldi. Sadece evlerimiz değil fabrikalarımız yıkıldı" dedi.

"Hızla yeniden yapılanmaya ihtiyacımız var" diyen Ünverdi, inşaat sektörünün ülkemizin lokomotif sektörlerinin başında geldiğini, sadece inşaat kısmıyla değil istihdam ve alt kolları olan plastik, kapı, pencere, ahşap, metal gibi 250 farklı alana katkıda bulunduğunu söyledi.

Kamu ve özel sektörün yeniden inşa sürecini birlikte yürütmesi gerektiğini kaydeden Ünverdi, "Bölgemiz inşaat sektörüne yönelik özel teşvik verilmesi ve vatandaşlarımızın konuta ulaşımı konusunda kredi maliyetleri başta olmak üzere kolaylaştırıcı adımlar atılabileceğini düşünüyoruz. Nasıl ki, vücudumuzun bir yerinde acı olduğunda kalbimiz adeta orada atar, bugün de Türkiye'nin kalbi deprem bölgesinde atmaktadır. Psikolojik ve sosyal anlamda almış olduğumuz yaraları sarabilmemiz için de ekonomik olarak toparlanmamız gerekiyor. 3'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz fuarımızın hayırlı olmasını diliyor, il protokolümüz başta olmak üzere katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, ülkemizin bilime ve teknolojiye önem vererek, gereken dersleri alarak kentlerimizi depreme karşı dirençli hale getirmeyi bir an önce sağlaması gerektiğini söyledi. Gaziantep'in bu anlamda öncü olduğunu kaydeden Güçyetmez, "Deprem felaketinin ardından yaralarımızı hep birlikte sardık ve sarmaya devam ediyoruz. Her alanda başarılı olan bir kente sahibiz. Tüm kurumlarımızla dayanışma içerisinde kentimizi yeniden yapılandırmalı, mevcut yapı stoklarımızı güçlendirmeli, yeni ve depreme dayanıklı yapı stokları oluşturmalı, şehrimizin afetlere hazırlıklı olması noktasında çalışmalarımızı artırmak zorundayız. BUILDEAST Fuarımızı inşaat sektörünün yeni teknolojilerle buluşması ve sektörün yeniden ayağa kalkması noktasında çok önemsiyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Üretici firmalara, meslek odalarına, üniversitelerin mimarlık, mühendislik bölümlerine, sivil toplum örgütlerine, kamu kuruluşlarına ve sektör yayınlarına ev sahipliği yaparak etkinlik programları ile yapı dünyasına ışık tutan fuarda iş makineleri, yapı kimyasalları, yapı malzemeleri, prefabrik ve konteyner, duvar paneli, mobilya ve dekorasyon ürünleri, peyzaj, izolasyon, asma tavan, duvar kağıdı, pergole - tente sistemleri ve bahçe mobilyalarından oluşan ürün grupları sergileniyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Almatı'dan Gazipaşa-Alanya Havalimanına ilk uçak seferi "su takı" seremonisiyle karşılandı
Almatı'dan Gazipaşa-Alanya Havalimanına ilk uçak seferi "su takı" seremonisiyle karşılandı
Bakan Şimşek: "Nisan'da dış ticaret dengesindeki iyileşmeyle birlikte yıllık cari açığın belirgin şekilde gerilemesini öngörüyoruz"
Bakan Şimşek: "Nisan'da dış ticaret dengesindeki iyileşmeyle birlikte yıllık cari açığın belirgin şekilde gerilemesini öngörüyoruz"
Sinop'ta 2 bin adet mersin balığı denize bırakıldı
Sinop'ta 2 bin adet mersin balığı denize bırakıldı
Bakan Bayraktar, Belçika Başbakan Yardımcısı Prevot ile görüştü
Bakan Bayraktar, Belçika Başbakan Yardımcısı Prevot ile görüştü
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
Suriye'de terör örgütünün kontrolündeki Kamışlı'da art arda patlama
Suriye'de terör örgütünün kontrolündeki Kamışlı'da art arda patlama

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi