• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ne ziyaretçi akını
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 14 Eylül 2024 - 17:12
Güncelleme: 14 Eylül 2024 - 19:50

3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ne ziyaretçi akını

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali ikinci gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Festivalin ikinci gününde alanı ziyaret eden Başkan Böcek, otağında misafirlerini ağırladı. Gün boyu renkli etkinliklerin yaşandığı festivalde ziyaretçiler, ata sporlarından yöresel el sanatlarına, halk danslarından konserlere kadar yörük kültürünü tüm yönleriyle tanıma fırsatı buldu. At üstünde

Kültür-Sanat
14 Eylül 2024 - 17:12
Güncelleme: 14 Eylül 2024 - 19:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ne ziyaretçi akını
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali ikinci gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Festivalin ikinci gününde alanı ziyaret eden Başkan Böcek, otağında misafirlerini ağırladı. Gün boyu renkli etkinliklerin yaşandığı festivalde ziyaretçiler, ata sporlarından yöresel el sanatlarına, halk danslarından konserlere kadar yörük kültürünü tüm yönleriyle tanıma fırsatı buldu. At üstünde gerçekleştirilen okçuluk, kılıç ve akrobasi gösterileri ise nefes kesti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin ikinci gününde alanı ziyaret etti. Otağında misafirlerini ağırlayan Başkan Böcek, festivale katılan yurt içi ve yurt dışından temsilcilerle biraraya geldi. Başkan Muhittin Böcek, Türki Devletlerle Birlik Ağı oluşturma konusunda bir çalışmaları olduğunu belirterek, Yörük Türkmen Festivali'ne destek veren yabancı konuklara teşekkür etti. Başkan Böcek, Türki Cumhuriyetlerden katılan misafirlerin yöresel hediyelerini kabul ederken, konuklara Döşemealtı Halısı hediye etti.

Ziyaretçi akınına uğradı

Yörük kültürünün tüm yönleriyle tanıtıldığı festivalde kurulan çadırlarda Yörük dernekleri yöresel kıyafetler, halı ve kilim dokuma, yün eğirme gibi geleneksel el sanatlarını tanıttı. Yörükler geleneksel yemeklerini de ziyaretçilere ikram etti. Konuk ülkelerin çadırları ise yoğun ilgi gördü. Geleneksel kıyafetleri ile ülke çadırlarında misafirlerini ağırlayan konuk ülkeler, kendilerine has yemekleri de ziyaretçilere ikram etti. Festival alanı içerisinde yer alan stantlar ve yeme içme üniteleri de yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

Atlı gösteri nefes kesti

Festivalde Yörük Türkmen kültürünün ayrılmaz parçası olan müzik ve danslar da yoğun ilgi gördü. Alanda kurulan etkinlik sahnesinde yerel sanatçıların yanı sıra, Antalya dışından ve yurt dışından gelen grupların da konser ve dans gösterileri ilgiyle izlendi. Festival alanında Peştallı Kulübü tarafından düzenlenen atlı okçuluk, kılıç ve akrobasi gösterisi nefes kesti.

7 bağımsız Türk Cumhuriyeti, 3 Özerk Türk Cumhuriyeti ve Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerden 9 olmak üzere toplam 19 bağımsız, özerk Cumhuriyet ve ülkeden katılımın olduğu 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali ikinci gününde de yoğun bir kalabalığa sahne oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Döşemealtı Karaman Piknik Alanı'nda düzenlenen festivalde 35 belediye, 59 Yörük Türkmen Derneği çadır açarken, unutulmaya yüz tutmuş sanatları devam ettiren 25 geleneksel el sanatçısı da yer alıyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Son Haberler
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Şişli Plak Festivali'ne yoğun ilgi
Şişli Plak Festivali'ne yoğun ilgi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi