• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. 45 derece sıcaklıkta hayvanlar buzlu kokteylle serinledi
Genel
Yayınlanma: 16 Temmuz 2023 - 11:04
Güncelleme: 16 Temmuz 2023 - 11:06

45 derece sıcaklıkta hayvanlar buzlu kokteylle serinledi

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde sıcaktan bunalan hayvanlar, özel buzlu kokteyller ile besleniyor.

Genel
16 Temmuz 2023 - 11:04
Güncelleme: 16 Temmuz 2023 - 11:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde sıcaktan bunalan hayvanlar, özel buzlu kokteyller ile besleniyor.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aslanlarına da ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 6 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir tarafından hediye edilen 2'si dişi 4 aslan, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Güneşin yakıcı sıcağından kaçarak kendileri için oluşturulan özel gölgeliğin altında yaz günlerini geçiren aslanlar, bunaltıcı sıcakta buzlu kokteylle hem serinliyor hem de karınlarını doyuruyor.

Güneydoğu Anadolu ve Gaziantep'te başgösteren bunaltıcı sıcakların doğal yaşam parkında yer alan hayvanlara zarar vermemesi için buzlu meyveli kokteyller hazırlandı. Yırtıcı hayvanlar kategorisinde yer alan kaplan, aslan ve ayıların bulunduğu barınaklarda kışın ısınmaları sağlanırken, yazın kavurucu sıcaklarından ise serinlemeleri için havuzlar bulunuyor. Ayılar için özel hazırlanmış kokteyl içerisinde çilek, elma gibi mevsimlik meyveler dondurularak verilirken, kaplanların ve aslanların ise buzlu etler verilerek serinlemesi sağlanıyor.

"Serin tutacak meyve, sebzelerle ve etlerle besliyoruz"

Sıcaklardan ötürü hayvanların serinlemesi için buzlu kokteyl verdiklerini belirten Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, "Havaların ısınmasıyla birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ve şehrimizde 44-45 dereceyi bulan bir sıcaklık hakim. Tabii doğal yaşam parkımızda da tüm canlıların olduğu gibi hayvanlar da bu sıcaklıktan etkileniyor. Bizim doğal yaşam alanımızda bütün canlıların bulunduğu barınaklarımızda hayvanların kışın ısınması, yazın da serinlemeleri için havuzlarımız bulunuyor. Yazın bu havuzlarda serinlemeleri için fıskiyelerle kendilerini serinletiyoruz. Bunun yanında yine de kendilerini serin tutacak meyve, sebzelerle ve etlerle besliyoruz" dedi.

"Kendilerinin serinlemelerini sağlıyoruz"

Ayılara meyveli buzlu kokteyl, aslanlara ve kaplanlara da buzlu et kokteyli vererek hayvanları serinlettiklerini anlatan Özsöyler, "Özellikle ayılarımıza meyve kokteyli, menüsüne göre tüm çileklerden, elmalardan ve günün menüsüne göre onu buzda dondurarak havuzlarına atıyoruz. Bu şekilde besleyerek kendilerinin serinlemelerini sağlıyoruz. Yırtıcı hayvanlardan aslan ve kaplanlara ise yine derin dondurucumuzda etleri dondurarak kendilerine sıcak havalarda havuzlarına atıyoruz ve etlerini bu şekilde yiyorlar" ifadelerini kullandı.

"Yazın 2,5-3 kilograma kadar veriyoruz"

Hayvanların yazın besin miktarı azaltılıp kokteyller şeklinde verilerek serinletildiğini söyleyen Özsöyler, "Havaların ısınmasıyla birlikte kışın 5-5,5 kilogram kadar yırtıcı hayvanlarımıza et veriyoruz. Yazın 2,5-3 kilograma kadar veriyoruz, çünkü havaların ısınmasından dolayı hem hayvanlar yemiyor hem de kendilerini biraz serin tutsun diye rasyon miktarlarını azaltıyoruz. Doğal yaşam alanlarında da bu şekilde değerlendiriyorlar" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Ruh ve sinir hastalarına masal ile tedavi
Ruh ve sinir hastalarına masal ile tedavi
Bir çocuk gelinin sessiz çığlığı: Gazeteci-yazar Hüseyin Arslan'ın "Doğunun kızı" adlı romanı çıktı
Bir çocuk gelinin sessiz çığlığı: Gazeteci-yazar Hüseyin Arslan'ın...
Denizli Fatih İlkokulu zeka oyunlarında tarih yazdı
Denizli Fatih İlkokulu zeka oyunlarında tarih yazdı
İncilipınar Ortaokulu, Dünya şampiyonu oldu
İncilipınar Ortaokulu, Dünya şampiyonu oldu
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere dokundu
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere...
Polisin durdurduğu araçta metamfetamin ele geçirildi
Polisin durdurduğu araçta metamfetamin ele geçirildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi