• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. 5. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi "İyilik Bilimi" temasıyla düzenlendi
Genel
Yayınlanma: 10 Mart 2023 - 14:07

5. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi "İyilik Bilimi" temasıyla düzenlendi

Üsküdar Üniversitesi tarafından "İyilik Bilimi-İyilikten Ne Doğar? & Deprem ve Travma Sonrası Büyüme" temasıyla düzenlenen 5

Genel
10 Mart 2023 - 14:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Üsküdar Üniversitesi tarafından "İyilik Bilimi-İyilikten Ne Doğar? & Deprem ve Travma Sonrası Büyüme" temasıyla düzenlenen 5. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi'nde, travma sonrası gelişim, insan ilişkileri ve sosyal destek, psikolojik sağlamlık, iyimserlik ve umut konuları ele alındı.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, burada iyilik bilimini ele aldıklarını söyledi.

Tarhan, kongreyi koruyucu ruh sağlığı çalışması kapsamında değerlendirdiklerini dile getirerek toplumun ruh sağlığının korunması, hasta olunmaması, şiddetin ve suçun azaltılması için koruyucu ruh sağlığına yönelik çalışmalarda pozitif psikolojinin önemini vurguladı.

- "İnsan, toplumundan bağımsız ve tek başına izole bir varlık değildir"

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ise deprem travmasının toplumsal bir yeri olduğunu belirterek "Dayanıklılık sadece bireysel düzeyde sağlanmaz, toplumsal düzeyde de bunun sağlanabilmesi çok önemlidir. Kendini iyi hissetmek kişiyle ilgili bir şey değildir. İnsan, toplumundan bağımsız ve tek başına izole bir varlık değildir. Zaten bütün herkes acı çekerken kendinizi iyi hissetmek sosyopat olduğunuzun göstergesidir, büyük bir topluluktan bahsediyoruz." diye konuştu.

Kongre kapsamındaki "Mutluluk Bilimi" başlıklı panelde Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sırrı Akbaba güzel alışkanlıkların iyileştirici gücüne dikkati çekerek erdemlerin pozitif psikolojinin odak noktasını oluşturduğunu söyledi.

Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu da düşünceyi geliştirme ve mükemmelleştirmenin önemine değinerek "Karşılaştığımız bütün olaylarla ilgili bizim tepkimiz olayın kendisinden ziyade olayla ilgili zihnimizde ürettiklerimizdir. Bizi rahatsız eden de zihnimizde ürettiklerimizdir bu anlamda. Bizi mutlu eden de bize keyif veren de bizim zihnimizde ürettiklerimizdir. İş o zaman bizim ne oranda düşündüğümüzde nasıl düşündüğümüzde düğümleniyor." ifadesini kullandı.

Harvard Üniversitesinden Prof. Dr. Howard Gardner onur konuğu olduğu ve çevrimiçi katılacağı kongre, "iyilik bilimi", "erdemli olmanın iyileştirici gücü", "pozitif psikoloji ve maneviyat", "21. yüzyılda pozitif kariyer danışmanlığı", "öz yeterlilik, öz saygı, iş yaşamında psikolojik sağlamlık" gibi konuların ele alındığı panellerle devam edecek.

Türk Psikolojik Danışma Rehberlik Derneği ve Pozitif Psikoloji Enstitüsünün de destek verdiği kongre 12 Mart'ta sona erecek.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Irak Başbakanı Zeydi'den yabancı misyonlara geri dönme çağrısı
Irak Başbakanı Zeydi'den yabancı misyonlara geri dönme çağrısı
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın o dönemde yaşadığından daha büyük bir acı çekiyoruz"
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın...
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
İstanbul'da tahliye edilen okulların yıkımına başlanmadı
İstanbul'da tahliye edilen okulların yıkımına başlanmadı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi