• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 64. Verı̇mlı̇lı̇k Merkezlerı̇ Planlama Çalıştayı Ankara'da başladı
Ekonomi
Yayınlanma: 17 Ekim 2023 - 12:35

64. Verı̇mlı̇lı̇k Merkezlerı̇ Planlama Çalıştayı Ankara'da başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar, 2024 yılında "Yalın Dijital Dönüşüm Eğitimi", "Verimlilik için Büyük Veri Analitiği ve Veri Görselleştirme Eğitimi" ve "Sürdürülebilir İnovasyon ve Ekonomik Büyümede Fikri Mülkiyetin Rolü" konulu çalıştaylara ev sahipliği yapmayı amaçladıklarını söyledi

Ekonomi
17 Ekim 2023 - 12:35
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar, 2024 yılında "Yalın Dijital Dönüşüm Eğitimi", "Verimlilik için Büyük Veri Analitiği ve Veri Görselleştirme Eğitimi" ve "Sürdürülebilir İnovasyon ve Ekonomik Büyümede Fikri Mülkiyetin Rolü" konulu çalıştaylara ev sahipliği yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Başar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla Point Hotel Ankara'da başlayan Asya Verı̇mlı̇lı̇k Teşkı̇latının (AVT) 3 gün sürecek 64. Verı̇mlı̇lı̇k Merkezlerı̇ Planlama Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2020'de AVT'ye üye olarak verimlilik yolculuğu için önemli bir adım attığını belirtti.

Geçen 3 yılda AVT ile güçlü işbirliği çerçevesinde birçok etkinliğe imza attıklarını ve çalışmalarının gelecek dönemde yürütecekleri yeni projelerle artarak devam edeceğini kaydeden Başar, Türkiye'nin, üretimde verimliliği artırma ve dijital dönüşümü hızlandırma konularına büyük önem verdiğini aktararak şöyle konuştu:

"2024 yılında dijital teknolojileri kurumsal düzeyde yalın uygulamalarla bütünleştirmeyi amaçlayan 'Yalın Dijital Dönüşüm Eğitimi', bilinçli karar almada verinin önemini vurgulayan 'Verimlilik için Büyük Veri Analitiği ve Veri Görselleştirme Eğitimi' ve fikri mülkiyet sisteminin önemini analiz etmek üzere 'Sürdürülebilir İnovasyon ve Ekonomik Büyümede Fikri Mülkiyetin Rolü' konulu çalıştaylara ev sahipliği yapmayı amaçlıyoruz. 2024 için hazırladığımız bir diğer proje ise üye ülkelerdeki 'KOBİ Destek Programları için İzleme ve Değerlendirme Sistemleri' üzerine Tecrübe Paylaşımı Çalıştayı. Bunların yanında, 2025 ve 2026 yıllarında model fabrikalardan yeşil teknolojilere, inovasyondan atık yönetimine kadar farklı konularda 7 projeye ev sahipliği yapmayı planlıyoruz. Bu projeler ve girişimler, verimlilik bilincini geliştirme, yeni teknolojileri benimseme ve yeşil dönüşümü teşvik etme konularındaki kararlılığımızı göstermektedir."

AVT Genel Sekreteri Indra Pradana Singawinata da bu toplantıların üyeler arasındaki etkileşimi artırdığını ve topluluk bağlarını güçlendirerek daha etkili bir şekilde işbirliği yapmalarına olanak tanıdığını ifade etti.

AVT'nin üretkenlik yoluyla insan sermayesini geliştirmeye yönelik kaliteli programlar ve projeler sunmaya kendini adadığını aktaran Singawinata, "Bu nedenle çabalarımız ve kaynaklarımız ihtiyaca dayalı programlara aktarılmalıdır. Verimlilik çabalarının ortak sahiplenmesini sağlamak, programların/projelerin tasarlanmasından uygulanmasına ve tamamlanmasına kadar hedeflerimize ulaşmanın anahtarıdır." ifadesini kullandı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kurban Bayramı öncesi fındık fiyatları geriledi
Kurban Bayramı öncesi fındık fiyatları geriledi
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
Trabzon'da arıcılara büyükşehirden destek
Trabzon'da arıcılara büyükşehirden destek
İhracat Genel Müdürü Yalçınkaya: "Doğrudan ihracatın kapıları açılırsa Diyarbakır'ın ihracat rakamı 1 milyar dolara çıkabilir"
İhracat Genel Müdürü Yalçınkaya: "Doğrudan ihracatın kapıları açılırsa Diyarbakır'ın ihracat rakamı 1 milyar dolara çıkabilir"
Son Haberler
Rekabet Hukuku Eskişehir Zirvesi düzenlendi
Rekabet Hukuku Eskişehir Zirvesi düzenlendi
Erzincan'da 220 üreticiye 779 bin 520 sebze fidesi dağıtıldı
Erzincan'da 220 üreticiye 779 bin 520 sebze fidesi dağıtıldı
Pursaklar'da 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu fideler dağıtıldı
Pursaklar'da 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu fideler dağıtıldı
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Kandilli Sıra Dağları'ndaki çığın izleri havadan görüntülendi
Kandilli Sıra Dağları'ndaki çığın izleri havadan görüntülendi
'Benim köpeğim daha iyi' tartışmasında komşusunu vurdu
'Benim köpeğim daha iyi' tartışmasında komşusunu vurdu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi