• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. 7 defa bıçaklayan kocasından 3 yıl sonra boşandı, zaferini balonlarla kutladı
Yaşam
Yayınlanma: 12 Temmuz 2023 - 09:10

7 defa bıçaklayan kocasından 3 yıl sonra boşandı, zaferini balonlarla kutladı

Adana'da kendisini 7 defa bıçaklayarak ölümün eşiğine getiren kocasından 3 yıl sonra boşanabilen Dilek hemşire, boşanma zaferini balonlarla kutladı. Balonlara, 'Yaşam hakkı, vicdan, umut' gibi yazılar yazan Dilek hemşire, 20 uçan balonu gökyüzüne bıraktı.

Yaşam
12 Temmuz 2023 - 09:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adana'da kendisini 7 defa bıçaklayarak ölümün eşiğine getiren kocasından 3 yıl sonra boşanabilen Dilek hemşire, boşanma zaferini balonlarla kutladı. Balonlara, 'Yaşam hakkı, vicdan, umut' gibi yazılar yazan Dilek hemşire, 20 uçan balonu gökyüzüne bıraktı.

3 çocuk annesi Hemşire Dilek Bibilik (42), 9 sene önce halı sahada çalışan Hüseyin Güven (43) ile evlendi. Çiftin bu evlilikten 2 çocuğu oldu. İddiaya göre, Hüseyin Güven, 3 sene önce Dilek Bibilik'in ilk eşinden olan 13 yaşındaki kızına yemeğe gelmedi diye bıçak çekip tehditler savurdu. Bunun üzerine Dilek hemşire, kızını alarak babasının evine götürdü ancak 2 küçük çocuğu daha olduğu için evine tekrardan dönmek zorunda kaldı.

Çift, önceki evlilikten olan çocuk yüzünden sürekli kavga etmeye başladı. Bunun üzerine de Dilek Bibilik çocuklarını korumak adına eşinden boşanmak istedi ancak kocası bir türlü boşanmayı kabul etmedi. 16 Mayıs 2020 tarihinde ise Dilek Bibilik, sabah nöbetten geldikten sonra korona virüs hastasına temas ettiği için çocuklarının yanına geçmeden odasına gitti.

7 bıçak darbesiyle yaraladı

Gün içinde eşiyle tartışan kadın, yine boşanmak istediğini söyledi. Bunun üzerine sinirlenen Hüseyin Güven mutfaktan aldığı bıçakla karısını çocuklarının gözü önünde 7 kere bıçakladı. Bıçaklarken de kadına 'Sen toprağa, ben cezaevine gireceğim. Sevdin mi Dilek' diye soran adam, daha sonra eşini komşularının arabasıyla hastaneye götürdü. Özel bir hastanede yaklaşık 1 ay boyunca tedavi gören kadın hayata tutundu. Hüseyin Güven ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öldürmeye teşebbüs suçundan Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Güven'e kasten yaralama suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Dilek Bibilik'in avukatı cezayı az bularak, Hüseyin Güven'in avukatı ise cezayı çok bularak davayı istinafa taşıdı. Ancak istinaf ise cezayı onadı. Dilek hemşireyi bıçaklayan koca ise pandemi nedeniyle 2021 yılının Mayıs ayında serbest bırakıldı.

Dilek hemşirenin boşanma zaferi

Dilek Bibilik ise eşinden boşanmak için 7. Aile Mahkemesi'ne dava açtı. Ancak mahkeme, çifti 3 sene sonra boşadı. Kendisini ölümün eşiğine getiren kocasından 3 yıl sonra boşanabilen Dilek hemşire, boşanma zaferini balonlarla kutladı. Balonlara, 'Yaşam hakkı, vicdan, umut' gibi yazılar yazan Dilek hemşire, 20 uçan balonu gökyüzüne bıraktı.

İhlas Haber Ajansı'na konuşan Dilek Bibilik, "Normal bir boşanma değildi. Benim için çok zor bir süreçti. Bir kadın olarak ruhen o kanlı ellerin üzerimden kalktığını hissediyorum. Şiddet ve zulmün olduğu bir yerde hiçbir kadın yaşayamaz. Benim gibi sıkıntısı olan kadınların hiçbiri umut yok demesin. Savaşmaya devam etsin. Evlatlarımız için savaşıyoruz. Bu balonlarında üstüne olması gereken duyguları yazdık. Bunları gökyüzüne bırakarak umutlarımızın bitmediğini göstermek istedim" ifadelerini kullandı.

"Ruhen bir rahatlama geldi, sevinçten ağladım"

Adliyeden çıktıktan sonra gözyaşı döktüğünü anlatan Bibilik, "Özellikle ruhen bir rahatlama geldi. Çünkü 3 yıldır sürekli mahkemeden çıkarken üzgün ayrılıyordum. Sonunda bitti diyerek sevinçten ağladım" dedi.

Dilek Bibilik'in avukatı Ali Özdemir ise sürecin zorlu olduğunu ancak hiç pes etmeden kazandıklarını vurguladı. Ayrıca Özdemir, mahkemenin çocukların velayetini kalıcı olarak anneye verdiğini, babanın ise çocukları görmesine izin vermeyen bir karar verdiğini söyledi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Üreten eller bilimle buluştu
Üreten eller bilimle buluştu
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Son Haberler
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet...
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa...
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
Dr. Tümer: "İdrarda kanama, ürolojik açıdan kanser belirtisi olabilir"
Dr. Tümer: "İdrarda kanama, ürolojik açıdan kanser belirtisi olabilir"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi