• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 7'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri başlıyor
Ekonomi
Yayınlanma: 31 Temmuz 2023 - 11:27
Güncelleme: 31 Temmuz 2023 - 11:29

7'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri başlıyor

Memur ve memur emeklilerini kapsayan 7'inci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos itibarıyla başlayacak.

Ekonomi
31 Temmuz 2023 - 11:27
Güncelleme: 31 Temmuz 2023 - 11:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Memur ve memur emeklilerini kapsayan 7'inci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos itibarıyla başlayacak.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7'inci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos Salı günü itibarıyla başlayacak. Kamu işveren heyeti ile memur sendikaları arasında bir ay boyunca sürecek görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini, yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen temsil edecek.

Görüşmelerde taleplerini kamuoyuna açıklayan Memur-Sen, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nda 84'ü yeni, 26'sı korunması gereken, 19'u ise geçen toplu sözleşme döneminde çözüme kavuşturulmayan olmak üzere toplam 129 maddelik teklif belirlemişti. Maaş artış oranları, kira yardımı, memura seyyanen zam gibi taleplerin yer aldığı 129 maddelik teklifini 24 Temmuz'da kamuoyuyla paylaşan Memur-Sen, aynı gün teklif dosyasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunmuştu.

"2 yıllık süreçte toplamda yüzde 110 oransal artış teklif ediyoruz"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1 Ağustos itibarıyla başlayacak olan 7'inci Dönem Toplu sözleşme görüşmelerinde talep edecekleri zam oranları ve beklentilerini "Öncelikle sözün yerine gelmesi, vaadin karşılığını bulması için 22 bin liradan kaynaklı en düşük devlet memuruna eksik uygulanan bin 650 liranın başlangıçta bir defa tanzimini istiyoruz. 2 yıllık enflasyon verilerini dikkate alarak 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 artış istiyoruz. 2025 yılı için ise Türkiye'nin ekonomik verilerinin ve enflasyon rakamlarının iyileşeceğine dair iyimser tavrımız gereği altışar aylık dönemler itibarıyla tekliflerimizi sunuyor, refah payı dahil birinci altı ayda yüzde 25 ve ikinci altı ayda yüzde 15 artış istiyoruz. 2 yıllık süreçte toplamda yüzde 110 oransal artış teklif ediyoruz" sözleriyle dile getirmişti.

Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK üyelerinden oluşan 15 kişilik heyet masada yer alacak

Görüşmelerde sendika taraflarında konfederasyon olarak en fazla üyeye sahip birinci ikinci ve üçüncü konfederasyonun temsilcileri olacak. Bu doğrultuda 11 hizmet kolundan da üye sendikası olan Memur-Sen yetkili konfederasyon olarak masada yer alacak. En çok üyeye sahip olan Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yetkililerinin de yer alacağı toplantıda toplamda, çalışanları temsilen 15 kişilik bir heyet masada olacak.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Espressolab, 1 milyonuncu üyesine ömür boyu kahve hediye edeceğini duyurdu
Espressolab, 1 milyonuncu üyesine ömür boyu kahve hediye edeceğini duyurdu
Haksız hacze rekor tazminat
Haksız hacze rekor tazminat
Çukurova'da arazilerini dolu vuran üretici mısırı söküp ayçiçeğine yöneldi
Çukurova'da arazilerini dolu vuran üretici mısırı söküp ayçiçeğine yöneldi
Aksa Doğalgaz balkon kapatma tadilatlarında bacaya dikkat edilmesi gerektiğini duyurdu
Aksa Doğalgaz balkon kapatma tadilatlarında bacaya dikkat edilmesi gerektiğini duyurdu
Son Haberler
Şuhut'ta Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi bilgilendirmesi
Şuhut'ta Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi bilgilendirmesi
Hayalden Gerçeğe Fikir Yarışması" finali gerçekleştirildi
Hayalden Gerçeğe Fikir Yarışması" finali gerçekleştirildi
Çatıksu'da modern büyükbaş ahırı inşa ediliyor
Çatıksu'da modern büyükbaş ahırı inşa ediliyor
Kartepe'de çocuk parkları yenileniyor
Kartepe'de çocuk parkları yenileniyor
AFAD: "Su baskınlarının yol açtığı olumsuzlukları bertaraf etmek üzere bin 513 personel ve 196 AFAD gönüllüsü ile müdahale hizmetleri yerine getirilmiştir"
AFAD: "Su baskınlarının yol açtığı olumsuzlukları bertaraf...
DHA YURT BÜLTENİ - 4
DHA YURT BÜLTENİ - 4

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi