• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. 77'lik İsmail dede, 300 ton taş topladığı dağlık araziyi ağaçlarla kapladı
Yaşam
Yayınlanma: 23 Mayıs 2023 - 09:54
Güncelleme: 23 Mayıs 2023 - 09:56

77'lik İsmail dede, 300 ton taş topladığı dağlık araziyi ağaçlarla kapladı

Elazığ'da yaşayan 77 yaşındaki İsmail Yılmaz, evinin önündeki taşlık araziyi ormanlık alana çevirdi. İsmail dede, yaklaşık bir yıl içerisinde alandan 300 tonluk taş topladı.

Yaşam
23 Mayıs 2023 - 09:54
Güncelleme: 23 Mayıs 2023 - 09:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Elazığ'da yaşayan 77 yaşındaki İsmail Yılmaz, evinin önündeki taşlık araziyi ormanlık alana çevirdi. İsmail dede, yaklaşık bir yıl içerisinde alandan 300 tonluk taş topladı.

Elazığ'da yaşayan 4 çocuk 10 torun sahibi İsmail Yılmaz, çocukluk yıllarının geçtiği çiftlik hayatına duyduğu özlemle kent merkezindeki evinin önündeki taşlık araziyi ormanlık araziye çevirdi. 77 yaşındaki İsmail Yılmaz, çorak arazideki taşları tek tek toplayıp önce kule yaptı, sonrasında alanda onlarca fidanı toprakla buluşturdu. Yaklaşık bir yıldır burada gönüllü çalışan Yılmaz, bu süre zarfında 300 tona yakın taş topladı. İsmail dedenin özverili çabalarıyla taşlık arazi, yeşilliklerle kaplanarak doğal bir orman görünümü kazandı. Doğayı korumak, çevreye katkıda bulunmak ve gelecek nesillere yeşil bir alan bırakma amacıyla çalıştığını belirten Yılmaz, sağlığı el verdikçe taş toplamaya ve fidanları toprakla buluşturmaya devam edeceğini kaydetti.

1 yılda yaklaşık 300 ton taş topladı

Sabahın erken saatlerinde taşlık arazide çalışmaya başladığını dile getiren Yılmaz, ''Bir senedir burada taşlık alanı temizliyorum, taşları toplamaya devam ediyorum. Daha güzel olmasını istiyorum. Dağları, taşları hepsini güzel yapmak istiyorum. Şimdiye kadar burada yaklaşık 300 ton taş topladım. Buraya fidan da diktim. Sağ olsunlar, dostlarım ve Orman Bölge Müdürü fidan getirdi. Burada başta incir olmak üzere, badem, ceviz, elma ve çam ağaçları var. Burada tek ihtiyacım olan ve isteğim şey suyun gelmesidir. Benim için bir ağaç yetiştirmek bir adam yetiştirmek demektir. Sabah namazını kılıp güneş doğmadan ben buraya gelip çalışıyorum. Taş çıkartıyorum, temizlik yapıyorum ve taşları dizip ağaçların dibini çapalıyorum. Saat 19:00'a kadar buradayım. 77 yaşındayım benim için zor olmuyor ve çalışmayı seviyorum" dedi.

"Allah, beni buraya gönderdi ben de temizledim"

Sağlığı el verdikçe taş toplayarak araziyi temizlemeye devam edeceğini ifade eden Yılmaz, "Burası kup kuru bir dağdı ve her taraf taşlıktı. Ben de temizledim, ağaç ektim. Gölgelik bir yer olsun ve millet orada otursun, istedim. Manzarası güzel ve şehir ayaklarının altında. Burası çok güzel bir yer. Allah, beni buraya gönderdi ben de temizledim. Cenab-ı Allah güç kuvvet verdi. Devlet olmazsa millet olmaz, millet olmazsa devlet olmaz" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kurbanlıklarda stres, besleme ve ayak sağlığına dikkat
Kurbanlıklarda stres, besleme ve ayak sağlığına dikkat
Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları okula gitmek yerine tarlada
Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları okula gitmek yerine tarlada
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Son Haberler
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni...
Köpeğe çarpan otomobil karşı şeride geçti: 2 yaralı
Köpeğe çarpan otomobil karşı şeride geçti: 2 yaralı
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik oldu
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik...
Ankara'da fırtına nedeniyle kopan teller taziye çadırına düştü
Ankara'da fırtına nedeniyle kopan teller taziye çadırına düştü
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü gizli oda bulundu
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü...
AHKİB'de Başkan Tekin güven tazeledi
AHKİB'de Başkan Tekin güven tazeledi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi