• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. 95 gün ve 6 ameliyattan sonra yeniden yemeğe başladı
Sağlık
Yayınlanma: 13 Temmuz 2024 - 10:20
Güncelleme: 13 Temmuz 2024 - 10:22

95 gün ve 6 ameliyattan sonra yeniden yemeğe başladı

DENİZLİ(İHA) – Denizli'de yemek yemekte zorluk çektiğini için hastaneye gittiğinde boğazında tümör olduğunu öğrenen hasta, kısa sürede gerçekleştirilen 6 zorlu ameliyatın ardından 95 gün sonra yeniden yemek yemenin tadını çıkardı.

Sağlık
13 Temmuz 2024 - 10:20
Güncelleme: 13 Temmuz 2024 - 10:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DENİZLİ(İHA) – Denizli'de yemek yemekte zorluk çektiğini için hastaneye gittiğinde boğazında tümör olduğunu öğrenen hasta, kısa sürede gerçekleştirilen 6 zorlu ameliyatın ardından 95 gün sonra yeniden yemek yemenin tadını çıkardı.

Yemek yemekte zorluk çekmeye başlayan 53 yaşındaki Halil Doğan, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede yapılan tetkikler sonucunda boğazında tümör olduğunu öğrenen Doğan, tedavisinin başlamasıyla 95 gün içerisinde 6 zorlu ameliyat geçirdi. Ameliyatların her biri uzun saatler süren Doğan, yanından hiç ayrılmayan eşi Hatice Doğan, çocukları ve doktorlarının desteği sayesinde sağlığına kavuştu. Tedavi süresi boyunca sadece damardan serumla beslenebilen Doğan, 95 gün sonra yeniden yemek yiyebilmenin mutluluğunu yaşadı. Sağlığına kavuşan Doğan ve ailesi, Hastane Başhekimi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Prof. Dr. Onur Birsen, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ümit Aydoğmuş ve ekibine plaket hazırlatarak teşekkürlerini iletti.

"Doktorumuz hiçbir zaman yalnız bırakmadı"

Yemek yemekte zorluklar çeken ve hastaneye başvurmasıyla boğazında tümör olduğu tespit edilen hasta Halil Doğan, "Hastalığımı öğrenmeden önce ilk yemek yiyemez hale geldim. Önce bu nedir, neyin nesidir derken fark edemedik. Pamukkale Üniversite Hastanesi'ne geldik. Boğaz ile mide arasında bir tümör olduğunu belirttiler. Göğüs Cerrahisi Prof. Dr. Ümit Aydoğmuş ile tanıştıktan sonra ameliyatlarım başarıyla geçmesiyle çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Yaşadıkları zorlu günleri doktorları ve sağlık ekibinin desteğiyle aştıklarını kaydeden eşi Hatice Doğan da "Eşimin rahatsızlığını duyduktan sonra 1 ay doktor araştırdım. Doktorumuz Ümit beyle konuştuk ve uzun bir süreç içerisine gireceğimizi belirtti. Yani 95 gün boyunca uzun bir yol katettik. Allah razı olsun doktorumuz hiçbir zaman yalnız bırakmadı ve bayramlarda dahi yanımızdaydı. Eşim ile sonunda güzel bir şekilde tekrar kavuşmuş olduk" şeklinde konuştu.

"Tekrarlayan komplikasyon gerektiren hiç hastamız olmamıştı"

Halil Doğan gibi sık operasyon gerektiren bir hastasının daha önce hiç olmadığına işaret eden Prof. Dr. Ümit Aydoğmuş ise şöyle konuştu:

"Halil Beye yaklaşık 3 ay önce bir ameliyat gerçekleştirdik. Göğüs ameliyatları normalde ciddi ameliyatlardır. Alınan bütün tedbirlerle tıp dilinde komplikasyon dediğimiz, istemediğimiz yan etkiler olabiliyor. Birkaç defa ameliyat yapmamız gerekti ve çok uzun bir mücadele oldu. Sonunda sağlığına kavuşturduğumuz için çok mutluyuz. İlk ameliyatlar çok uzun sürdü yaklaşık 5-6 saat civarındaydı. Diğer ameliyatlar ise biraz daha kısa sürdü. Toplam 6 ameliyat geçirdi. Arada endoskopik işlemlerde oldu. Yaklaşık 95'inci güne geldik. Bu kadar sık ameliyat gerektiren, tekrarlayan komplikasyon gerektiren hiç hastamız olmamıştı".


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karacan: "Her yıl yaklaşık 3 bin 800 eczacı mezun oluyor"
Karacan: "Her yıl yaklaşık 3 bin 800 eczacı mezun oluyor"
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Ruh ve sinir hastalarına masal ile tedavi
Ruh ve sinir hastalarına masal ile tedavi
Sağlık çalışanları, sağlık için filede buluşuyor
Sağlık çalışanları, sağlık için filede buluşuyor
Son Haberler
Denizli 38. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivalinde coşku devam ediyor
Denizli 38. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivalinde coşku devam ediyor
Tepebaşı'nda şirket kurup paraları kripto hesaplara aktarmışlar
Tepebaşı'nda şirket kurup paraları kripto hesaplara aktarmışlar
Küçükçekmece'de 5. Kısadan Anlat Film Projesi Yarışması'nın finalistleri belli oldu
Küçükçekmece'de 5. Kısadan Anlat Film Projesi Yarışması'nın...
Denizli'nin afetlere karşı hazırlıkları gözden geçirildi
Denizli'nin afetlere karşı hazırlıkları gözden geçirildi
Lisesi öğrencileriyle "Fotoğraflarla şehrin dilini anlamak" üzerine söyleyişi
Lisesi öğrencileriyle "Fotoğraflarla şehrin dilini anlamak"...
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda final zamanı
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda final zamanı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi