• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. 95. İEF lansmanında Başkan Tugay'dan İzmir mesajı: "Beklenmedik bir sıçrama yaşayacağız"
Haberler
Yayınlanma: 27 Ağustos 2026 - 20:36
Güncelleme: 27 Ağustos 2026 - 23:51

95. İEF lansmanında Başkan Tugay'dan İzmir mesajı: "Beklenmedik bir sıçrama yaşayacağız"

Türkiye fuarcılık tarihinin simgesi İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF), bu yıl 5-13 Eylül tarihleri arasında "Fuar Şehrin Kalbinde" sloganıyla 95. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Haberler
27 Ağustos 2026 - 20:36
Güncelleme: 27 Ağustos 2026 - 23:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
95. İEF lansmanında Başkan Tugay'dan İzmir mesajı: "Beklenmedik bir sıçrama yaşayacağız"
Türkiye fuarcılık tarihinin simgesi İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF), bu yıl 5-13 Eylül tarihleri arasında "Fuar Şehrin Kalbinde" sloganıyla 95. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

İEF bu sene 5-13 Eylül tarihlerinde "Fuar Şehrin Kalbinde" sloganıyla 95. kez kapılarını açıyor. Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşen İEF'in basın lansmanına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Migros Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak, İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu katıldı.

"İzmir fuarcılıkta çok önemli bir noktada"

Fuarı düzenlemek için özveriyle çalışan tüm ekiplere teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir'in Cumhuriyet tarihi boyunca üstlendiği role dikkat çekti. Tugay, "İzmir, Cumhuriyet'le birlikte Atatürk'ün ekonomik ve iktisadi kalkınma yolunda önemli bir görev üstlendiği bir kenttir. Bugün de Türkiye'nin tarım ve sanayi başta olmak üzere pek çok sektöründe lokomotiftir. Bir liman kentidir, deniz ticaretinde merkezdir. Atatürk, İktisat Kongresi'ni düzenledikten sonra fuar geleneğini İzmir'in başlatmasını uygun gördü. İzmir bu önemli görevi üstlendi ve 95 yılda çok önemli bir noktaya getirdi" ifadelerini kullandı.

"Fuarın kapısından giren herkes keyifle vakit geçirecek"

Fuarcılığın günümüzde kabuk değiştirdiğini ve ihtisaslaşmış fuarcılığa doğru evrildiğini belirten Başkan Tugay, İzmir'in mermer, turizm, tarım, lojistik ve mobilya gibi alanlarda dünyanın en önemli fuarlarına başarıyla ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Çocukluğundan bu yana fuarı yaşayan ve fuarlarda çalışmış bir İzmirli olduğunu dile getiren Tugay, "95 yaşında başka bir fuar var mı bilmiyorum ama bizim kadar bu fuara sahip çıkan ve sürdüren başka bir ülke yoktur. Biz fuarı sadece bugünüyle değil, geçmiş hatıralarıyla da yaşıyoruz. Her şeyin değiştiği dünyada 95 yılda fuarın kimliğinin değişmesini beklememek akla mantığa uygun değil. Etkinlikler ve aktivitelerle İzmirlilerin en fazla keyif alacağı organizasyon için çaba gösterdik. Fuarın kapısından giren herkesin içeride keyifle vakit geçireceğini söyleyebilirim" dedi.

Tugay ayrıca, Folkart'ın büyük emekle Atlas Pavyonu'nda hazırladığı Nazım Hikmet Sergisi'nin bu yılki fuarın en özel etkinliklerinden biri olacağını vurgulayarak katkılarından dolayı teşekkür etti.

Paraşüt kulesi sürprizi

Geçtiğimiz yıl fuarda 770 binin üzerinde misafir ağırladıklarını belirten Tugay, bu yıl da 5-13 Eylül tarihleri arasında yüz binlerce vatandaşı ağırlamaktan onur duyacaklarını söyledi. Tugay, fuar alanındaki yeniliklere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Gençler için teknoloji, spor ve dijital deneyim alanları; çocuklar için ise oyun alanları planlandı. Tiyatrolar, gösteriler ve interaktif etkinlikler 9 gün boyunca misafirlerimizle buluşacak. Paraşüt Kulesi farklı görünecek, bu bir sürpriz olsun. Daha çağdaş bir fuar yorumunu göreceğiz. İzmir'in fuarlarla bağı her zaman güçlü olmaya devam edecek."

Fuar süresinin uzatılması yönündeki taleplere de değinen Tugay, "Fuarın süresini uzatmak katılımı azaltıyor. Artık ihtisas fuarları düzenleniyor. Geleneksel fuarın gerçekleştirilmesi için katılımcıların eleştirilerine kulak vermek lazım. Hiçbir firma ya da ülke temsilcisi bu kadar uzun süreli katılımı karşılamak istemiyor. İnsanlar uzmanlaşmış fuarlara geliyor, biz zaten onları yapıyoruz. Geçmişten gelen güzel hatıralarla süreyi uzun istesek de günün gerçekleriyle örtüşmüyor" değerlendirmesinde bulundu.

"İşimizin merkezinde yapı değil, kent ve yaşam var"

İEF'nin ana sponsoru olan Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise İzmir Fuarı'nın her dönem kendini yeniden var ettiğini belirtti. Sancak, "95. yıla girmek üzereyiz ve bu yıl da ana sponsorluğu üstlenmekten gurur duyuyoruz. Fuar, İzmir'in dışa açık en güçlü simgelerinden biri oldu. Zamanla büyüdü, gelişti; ticaretin yanına sanat ve eğlence geldi. Kuşaklar değişti ama fuar hep orada. Folkart olarak biz işimize sadece bina üretmek olarak bakmadık. Attığımız her taş bir sokağı, bir bölgeyi değiştiriyor. İşimizin merkezinde yapı değil, kent ve yaşam var. Kenti kent yapan sanat, kamusal alan ve ortak hafızadır. Kentin hayatına katkı sunmayı temel sorumluluk olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

"Ziyaretçilerimizi zengin bir deneyim bekliyor"

Fuarın 15 yıldır etkinlik sponsorluğunu üstlenen Migros'un Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak, her yıl daha kapsamlı bir katkı sunmayı hedeflediklerini ifade etti. Fırıldak, "İzmir'in hafızasında özel bir yeri olan fuarın 95. yılı için buradayız. Stantlarımız, tedarikçilerimiz, marka ve ürünlerimizle farklı etkinlikleri ziyaretçilerle bir araya getireceğiz. Bu yıl Migros sponsorluğunda Emircan İğrek ve Levent Yüksel dinleyicileriyle buluşacak" diye konuştu.

"Türkiye fuarcılığının başlangıç noktası"

İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu da 95 yılın sadece bir sayıdan ibaret olmadığını, kuşaklar boyu değişen sosyal yaşamın önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, "20 yıldır fuarcılık sektörüne emek veren biri olarak bu fuara hazırlanmak benim için büyük önem taşıyor. Bu fuar çok güçlü bir kent markası ve aynı zamanda Türkiye fuarcılığının başlangıç noktasıdır" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türk Altın Ağrı'nın yer altı zenginliğini ekonomiye kazandırıyor
Türk Altın Ağrı'nın yer altı zenginliğini ekonomiye kazandırıyor
Manisa'da 3 günlük alarm: Orman yangını riskine karşı tedbirler artırıldı
Manisa'da 3 günlük alarm: Orman yangını riskine karşı tedbirler artırıldı
Buldan'da otluk alanda çıkan yangın büyümeden kontrol altına alındı
Buldan'da otluk alanda çıkan yangın büyümeden kontrol altına alındı
Gaziantep'te alacak verecek kavgası: 2 ölü, 5 yaralı
Gaziantep'te alacak verecek kavgası: 2 ölü, 5 yaralı
Son Haberler
Bakan Güler, Ukrayna Dış İstihbarat Servisi Başkanı Umerov ile görüştü
Bakan Güler, Ukrayna Dış İstihbarat Servisi Başkanı Umerov ile görüştü
Bakan Yumaklı: "Orman yangınları açışından kritik 3 gün"
Bakan Yumaklı: "Orman yangınları açışından kritik 3 gün"
Bakan Bayraktar: "Enerji meselesi milli güvenlik meselesidir"
Bakan Bayraktar: "Enerji meselesi milli güvenlik meselesidir"
Yeni nesil seyir füzesi ÇAKIR atış testlerini başarıyla gerçekleştirdi
Yeni nesil seyir füzesi ÇAKIR atış testlerini başarıyla gerçekleştirdi
İran Meclis Başkanı Galibaf: "Trump yönetimi, yanlış bilgilere dayanarak yanlış kararlar alıyor"
İran Meclis Başkanı Galibaf: "Trump yönetimi, yanlış bilgilere...
Nepal'deki selde can kaybı 389'a yükseldi
Nepal'deki selde can kaybı 389'a yükseldi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi