• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. AB'den üye devletlere dezenformasyon ile mücadele çağrısı
Dünya
Yayınlanma: 19 Ekim 2023 - 13:16

AB'den üye devletlere dezenformasyon ile mücadele çağrısı

Dünya
19 Ekim 2023 - 13:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AB'den üye devletlere dezenformasyon ile mücadele çağrısı

– Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, üye devletlere İsrail- Filistin gündemiyle ilgili yayılan dezenformasyon içerikli gönderiler ile mücadele etme çağrısında bulunarak dün bir öneri metni yayınladı.

AB Komisyonu, dün İsrail- Filistin gündemi sebebiyle internet ortamında yayılan dezenformasyon içerikli gönderileri koordine etmeleri için üye devletlere bir öneri metni yayınladı. Yayınlanan metinde, "Avrupa Birliği'ni etkileyen, önce Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlık savaşı ve şimdi de Hamas'ın İsrail'e yönelik terörist saldırıları ile birlikte, benzeri görülmemiş bir çatışma ve istikrarsızlık dönemi bağlamında Komisyon, üye Devletlerin, Dijital Hizmetler Yasası'nın (DSA) derhal uygulanmasını sağlamak için güçlerini birleştirmelerine güvenmektedir" ifadeleri yer aldı.

DSA YASASI ÇEVİRİMİÇİ ORTAMDA GÜÇLÜ KURALLARA SAHİP

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen dezenformasyon ile mücadelede DSA yasasının kullanımıyla ilgili, "Dijital Hizmetler Yasamızla Avrupa artık, savunmasız nüfus grupları da dahil olmak üzere kullanıcıları tehditlerden korumak ve çevrimiçi temel özgürlükleri güvence altına almak için güçlü kurallara sahip. Büyük platformlar, hizmetlerinden kaynaklanan bu tür riskleri azaltmak için yeni yükümlülüklere tabidir. Bugünkü tavsiye, çalışmalarımızı Üye Devletlerle koordine etmemize ve toplumumuzu korumamıza yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

DİJİTAL KOORDİNATÖRLÜK İÇİN SON TARİH 17 ŞUBAT 2024

AB Komisyonu üye devletlere, DSA yasasına uygunluk ve şartların yerine getirilmesi için 17 Şubat 2024'e kadar zaman verdiğini açıkladı. Komisyon, "Tavsiye Kararı ile Üye Devletleri, yasal son tarih olan 17 Şubat 2024'ten önce, potansiyel Dijital Hizmetler Koordinatörleri ağının parçası olacak bağımsız bir otoriteyi şimdiden atamaya teşvik ediyor" diyerek üye devletlerden yasa dışı içerikler ile ilgili Komisyon ile eş zamanlı çalışarak bir müdahale mekanizması geliştirmelerini de ayrıca istedi.

SOSYAL MEDYA DEVLERİNE AÇIK MEKTUP GÖNDERİLMİŞTİ

AB, daha önce X ve Meta şirketleri sahipleri Elon Musk ve Mark Zuckerbeg'e dezenformasyon ile  mücadele konusunda açık mektup göndermişti. Mektupta, yasa dışı içeriklerin kaldırılması ve yasaya uygunluğu konusunda müdahalede bulunmaları uyarıları yer almıştı.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması: "Çatışmayı sürdürmenin anlamı yok"
Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması: "Çatışmayı sürdürmenin anlamı yok"
Çin Devlet Başkanı Xi, Trump'ı Zhongnanhai yerleşkesinde ağırladı
Çin Devlet Başkanı Xi, Trump'ı Zhongnanhai yerleşkesinde ağırladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan TDT zirvesi için Türkistan'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan TDT zirvesi için Türkistan'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TDT Gayriresmi Zirvesi için Türkistan'a gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TDT Gayriresmi Zirvesi için Türkistan'a gitti
Son Haberler
Gemlik'te işgal edilen otopark ve tuvaletlere kaymakamlık müdahalesi
Gemlik'te işgal edilen otopark ve tuvaletlere kaymakamlık müdahalesi
Otomobilin gösterge panelinden gizli kasa çıktı: 3,2 kilogram altın ele geçti
Otomobilin gösterge panelinden gizli kasa çıktı: 3,2 kilogram altın...
Gazeteci Söylemez: "Vurgun yaparken yüzleri kızarmıyor, bari bu açıklamayı yaparken biraz utansınlar"
Gazeteci Söylemez: "Vurgun yaparken yüzleri kızarmıyor, bari...
Şekerbank'ın 'Yerinde Kredi' platformuna The Banker'dan ödül
Şekerbank'ın 'Yerinde Kredi' platformuna The Banker'dan...
Afyonkarahisar'da gıda denetimleri sürüyor
Afyonkarahisar'da gıda denetimleri sürüyor
İzmir'deki SANTEK buluşmasında tarımda akıllı teknolojiler ele alındı
İzmir'deki SANTEK buluşmasında tarımda akıllı teknolojiler ele alındı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi