• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. AB Komiseri Johansson, düzensiz göç güzergahındaki İtalyan adasını ziyaret etti:
Genel
Yayınlanma: 04 Temmuz 2023 - 19:10

AB Komiseri Johansson, düzensiz göç güzergahındaki İtalyan adasını ziyaret etti:

"Hiçbir Avrupa devleti yalnız bırakılmamalıdır. Eğer birleşirsek daha güçlü oluruz"

Genel
04 Temmuz 2023 - 19:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, düzensiz göçle mücadele konusunda hiçbir Avrupa devletinin yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Johansson, İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi ile beraber Orta Akdeniz'deki düzensiz göç güzergahında göçmenler için önemli bir varış noktası olan İtalya'nın Kuzey Afrika'ya en yakın kara parçası Lampedusa adasını ziyaret etti.

Johansson ve Piantedosi, adadaki göçmen kabul merkezinde incelemelerde bulundu.

Burada basın açıklaması yapan Piantedosi, "Göç olgusunun idaresi çok önemli bir mücadele alanı. İtalya, bu konuda Avrupa'yı somut biçimde yanında görmekte. Bu konu bizi gelecek aylarda ve yıllarda da meşgul edecek. Çünkü ivedi bir çözüm yok. Bu konunun daha düzenli yönetilmesini sağlayacak, insan kaçakçılığıyla mücadele edecek bir şey inşa ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Johansson da Avrupa’nın daha fazla mali destek vereceğini, ancak bunun yeterli olmadığını, daha keskin yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Johansson, kısa süre önce Lüksemburg'da yeni ortak göç ve iltica anlaşması hususunda bir atılım yaptıklarını, bazı istisnalar haricinde geniş destek elde ettiklerini belirterek, "Hiçbir Avrupa devleti yalnız bırakılmamalıdır. Eğer birleşirsek daha güçlü oluruz. Bizim anlaşmamız ileri doğru atılmış bir adımdır. Ortak bir yanıt vermemiz için sağlam bir temel oluşturan mevzuattır." dedi.

Johansson ayrıca Tunus'un kendileri için yakın bir ortak olduğunu, beraber aynı sınamalarla yüzleştiklerini dile getirerek, Tunus'un yeteneklerini ve üçüncü ülkelerle işbirliğini geliştirmek üzere çalıştıklarını, insan kaçakçılığına karşı mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

Bu arada, İtalya İçişleri Bakanlığının verilerine göre, bu yıl deniz üzerinden ülkeye ulaşan düzensiz göçmen sayısı bugün itibarıyla 66 bini geçti. Yılbaşından bu yana gelen düzensiz göçmen sayısı 66 bin 14 olurken, geçen yılın aynı döneminde bu sayı 28 bin 945 idi.

- Meloni, Polonya'ya gidiyor

İtalya Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, Başbakan Giorgia Meloni, yarın Polonya'nın başkenti Varşova'ya giderek mevkidaşı Mateusz Morawiecki ile görüşecek.

Polonya Başbakanlığı da iki liderin, İtalya-Polonya işbirliğinin yanı sıra güvenlik ve savunma, AB'nin dış sınırlarının korunması gibi AB gündemindeki konuları ele alacağını duyurdu.

Meloni ve Morawiecki, geçen haftaki AB Liderler Zirvesi sırasında Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ı da yanlarına alarak üçlü toplantı yapmıştı. Meloni, bu toplantıda AB içinde ortak göç ve iltica konularını kuralları düzenleyen yeni anlaşmayı veto eden Polonya ve Macaristan liderlerini ikna etmeye çalışmış ancak bu görüşmeden bir sonuç çıkmamıştı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını kaybetti
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını...
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Öcalan'ın avukatlarının 'örgüt üyeliği' davasında karar: 8 avukata beraat
Öcalan'ın avukatlarının 'örgüt üyeliği' davasında karar: 8 avukata beraat

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi