• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut Mersin'de
Genel
Yayınlanma: 04 Ekim 2023 - 16:32
Güncelleme: 04 Ekim 2023 - 16:33

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut Mersin'de

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Mersin'de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Genel
04 Ekim 2023 - 16:32
Güncelleme: 04 Ekim 2023 - 16:33
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Mersin'de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Mersin'de ziyaretlerde bulundu. Meyer-Landrut ve 11 ülkenin Ankara büyükelçiliklerinin temsilcilerinden oluşan heyet, kentteki programları çerçevesinde ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Seçer, heyeti ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Mersin'in Doğu Akdeniz çanağının en önemli sahil kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken Seçer, kentin resmi nüfusunun 1 milyon 900 bin olduğunu ancak iç ve dış göçler sebebiyle şu an 2.5 milyon civarında olduğunu belirtti. Mersin'in hem etnik hem siyasal hem mezhepsel hem dinsel olarak farklı demografik yapılardan oluştuğunu söyleyen Seçer, "Mersin çok rengarenk bir kent. Küçük Türkiye, Türkiye'nin özeti gibi düşünebilirsiniz. Mersin'de belediye başkanlığı yapmanın çok zor bir görev olduğu bilinir. Ama kentin belediye başkanı olarak ben bu zorluğu yaşamadım. Şunu gördüm; işte bu çeşitlilik gerçekten muazzam bir zenginlik. Bu duyguyla da herhangi bir ayrım yapmadan vatandaşlarımıza hizmet etmeye gayret eden bir belediye hüviyetimiz var" dedi.

Mersin'in konumu itibarıyla da hareketli bir bölge olduğuna işaret eden Seçer, "Bir tarafta Doğu Akdeniz çanağı ve orada yaşanan siyasal sorunlar, diğer taraftan Ortadoğu ve Arap coğrafyasına mesafe olarak yakın olmasının yansımaları, diğer taraftan dünya ticaretine konu ve gözde bir yer olması da bu bölgenin politik açıdan da çok hareketli bir bölge olduğunu bize gösteriyor" diye konuştu.

"Mersin bütün sektörleri içerisinde barındıran bir kent"

Mersin'in genç ancak bir o kadar da kadim bir şehir olduğunu belirten Seçer, "Mersin belki de insanlık tarihinin, medeniyetler tarihinin en eski toprakları üzerindedir. Başta Tarsus olmak üzere ki, İncil'de de çok sık Tarsus'un ismi Saint Paul'dan dolayı geçer, dünyanın tanıdığı bir yerleşim yeridir. Silifke, Anamur ve Mut gibi ilçelerimiz de 10 bin yıllık tarihi bünyesinde barındıran yerleşim yerlerimizdir" ifadelerine yer verdi.

Mersin'in birinci derecede ticaret kenti olmasına karşın içerisinde bütün sektörleri barındırdığını vurgulayan Seçer, Mersin Limanı'nın Türkiye'nin en büyük limanlarından biri olduğunu söyledi. Verimli topraklardan dolayı da Mersin'in önemli bir tarım kenti olduğuna dikkat çeken Seçer, aynı zamanda sanayi ve turizm gibi sektörlerin de kentte oldukça geliştiğini belirtti.

Mersin ziyaretinin şubat ayında yapılmasının planlandığını ancak yaşanan deprem felaketinin ardından ertelemek zorunda kaldığını belirten AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise AB bünyesinde kentte finanse edilerek destek olunan çok önemli programlar olduğuna değinerek, bunlardan bir tanesinin sürdürülebilir ve dayanıklı akıllı ulaşım sistemi projesi olduğunu hatırlattı. Desteklenen diğer projeleri de aktaran Landrut, su ve atık su projelerinin olduğunu, 20 okulun inşaatının yapımına destek verdiklerini belirterek, "Bunun dışında tarım alanında, sağlık merkezinin inşa edilmesi alanında da destek olmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bu değindiğim alanları da dikkate alırsak oldukça geniş bir yelpazede iş birliği çalışmalarımızın devam etmekte olduğunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

"Ziyaretimiz boyunca deniz ekosistemine odaklanacağız"

İki günlük ziyaretleri boyunca ekonomik bir aktör olarak özellikle deniz ekosistemine odaklanacaklarını söyleyen Landrut, Mersin Limanı'na da bir ziyaret yapacaklarını vurguladı. Mersin Limanı'na girmeyi bekleyen çok sayıda gemi olduğunu gördüklerini söyleyen Landrut, şöyle devam etti:

"Mersin Limanı oldukça aktif bir liman gibi görünüyordu. Aynı zamanda deniz, ekonomik bir aktör olmasının yanı sıra oldukça da hassas da bir ekosistem. Bu boyutunu da ele almak amacıyla da Erdemli'deki Deniz Bilimleri Enstitüsüne bir ziyaretimiz olacak. Denizin korunması için hep birlikte elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum."

Heyet daha sonra Vali Ali Hamza Pehlivan'a ziyarette bulundu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
HAGİAD Başkanı Erkan: "Modern dünyanın en büyük tehdidi artık savaşlar değil; zayıflayan aile bağlarıdır"
HAGİAD Başkanı Erkan: "Modern dünyanın en büyük tehdidi artık...
El emeği oyuncak: "Hem doğal, hem yıkanabilir"
El emeği oyuncak: "Hem doğal, hem yıkanabilir"
Osmangazi Belediyesi'nden engelli bireyler için üretim atölyesi
Osmangazi Belediyesi'nden engelli bireyler için üretim atölyesi
Başkan Sekmen: "İnsanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışındayız"
Başkan Sekmen: "İnsanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışındayız"
Baksan'ın çevresindeki kötü manzara tepki çekiyor
Baksan'ın çevresindeki kötü manzara tepki çekiyor
Manisa'da otomobil kanala uçtu: 2 yaralı
Manisa'da otomobil kanala uçtu: 2 yaralı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi