• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. ABD Başkanı Biden: "Ukrayna, Rusya için asla bir zafer olmayacak"
Genel
Yayınlanma: 21 Şubat 2023 - 21:23

ABD Başkanı Biden: "Ukrayna, Rusya için asla bir zafer olmayacak"

Polonya'yı ziyaret eden ABD Başkanı Joe Biden, Varşova'da cumhurbaşkanlığı sarayının önünde Polonyalılara hitaben konuşma yaptı - Biden: "Hiç şüphe olmasın. ABD'nin NATO ittifakına ve 5'inci maddeye olan bağlılığı çok sağlam"

Genel
21 Şubat 2023 - 21:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'nın Rusya için asla bir zafer olmayacağını söyledi.

Biden, resmi ziyarette bulunduğu Polonya'nın başkenti Varşova'da cumhurbaşkanlığı sarayının önünde Polonyalılara hitaben konuşma yaptı.

Konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i hedef alan Biden, "Kendini, cesareti ateş ve çelikten oluşmuş bir adam tarafından yönetilen bir ulusla savaşta buldu. Başkan Putin, bir yıl önce mümkün olduğunu düşünmediği şeylerle karşı karşıya. Dünyada demokrasi zayıflamadı, güçlendi. Otokratlar güçlenmedi, zayıfladı." diye konuştu.

Biden, "Varşova Ayaklanması"na atıfta bulunarak, bölünme ve baskının bu olayla sona erdiğini, Polonya'nın dayandığını ve kazandığını söyledi.

Belarus halkının ve muhalefet liderlerinin demokrasi için savaşmaya devam ettiğini vurgulayan Biden, "Otokratlar tek bir kelimeden anlar: Hayır! Hayır ülkemi, özgürlüğümü ve geleceğimi alamayacaksın! Bir imparatorluğu yeniden inşa etmeye çalışan bir diktatör, halkın özgürlük sevgisini asla azaltamayacaktır. Ukrayna, Rusya için asla bir zafer olmayacak. Asla!" ifadesini kullandı.

Biden, ABD'nin müttefik ve ortaklarıyla Ukrayna'ya destek olmaya devam edeceğini belirterek, "Hiç şüphe olmasın. ABD'nin NATO ittifakına ve 5'inci maddeye olan bağlılığı çok sağlam." dedi.

Rus kuvvetlerinin ve paralı askerlerin insanlığa karşı suç işlediğini, sivilleri öldürdüğünü, tecavüzü bir savaş silahı olarak kullandığını dile getiren Biden, "Putin'in bugün söylediği gibi, ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'yı kontrol etmeye veya yok etmeye çalışmıyor. Batı, Rusya'ya saldırmayı planlamıyor. Milyonlarca Rus vatandaşı komşularıyla barış içinde yaşamak istiyor. Bu savaş asla bir zorunluluk değil. Bir trajedi." diye konuştu.

Biden, savaşın devam ettiği her günün Putin'in seçimi olduğuna işaret ederek, "Rusya'nın Ukrayna işgalini durdurması savaşın sonu olurdu. Ukrayna'nın kendini savunmayı bırakması ise Ukrayna'nın sonu olurdu." dedi.

- "Putin yanıldı"

Ukraynalı savaşçılar için hava savunma sistemleri, topçu silahları, tanklar için kritik silahlar ve malzemeler sağlandığına dikkati çeken Biden, Rusya'nın bir yıl önce Ukrayna'yı işgal ettiğinde sadece Ukrayna'nın sınanmadığını, tüm dünyanın asrın sınanmasıyla karşı karşıya kaldığını, ABD'nin, AB'nin ve tüm demokrasilerin sınandığını söyledi.

Biden, birlik olmanın önemine değinerek, "Putin, tankların Ukrayna'ya girme emrini verdiğinde pes edeceğimizi düşündü. Ancak yanıldı. Ukraynalı vatandaşlar çok cesurlar. ABD, Avrupa, Atlantik'ten Pasifik'e ulusların bir koalisyonu, demokrasiyi birleştirmek için çok güçlüydük." değerlendirmesinde bulundu.

Putin'in, kararlılığı kırmak için enerjiyi bir silah haline getirebileceğine dikkati çeken Biden, bu nedenle Avrupa'nın Rus fosil yakıtlarına bağımlılıktan kurtulması konusunda beraber çalıştıklarını kaydetti.

Biden, "O (Putin), NATO'nun bölüneceğini düşünüyordu ancak NATO her zamankinden daha birlik içinde." şeklinde konuştu.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Ertek: "Altyapı yenileme çalışmaları eş zamanlı olarak sürüyor"
Ertek: "Altyapı yenileme çalışmaları eş zamanlı olarak sürüyor"
FIFA'dan Gaziantep FK'ya transfer yasağı cezası
FIFA'dan Gaziantep FK'ya transfer yasağı cezası
Akdeniz'de 'Özel Gereksinimli Bireyler ve Ev Yaşamı' paneli düzenlendi
Akdeniz'de 'Özel Gereksinimli Bireyler ve Ev Yaşamı' paneli...
Yüreğir'de kurban satış ve kesim yerleri belirlendi
Yüreğir'de kurban satış ve kesim yerleri belirlendi
Dolandırıcılıktan aranan şahıs yakalandı
Dolandırıcılıktan aranan şahıs yakalandı
Muradiye'de yolda mahsur kalanların imdadına karla mücadele ekipleri yetişti
Muradiye'de yolda mahsur kalanların imdadına karla mücadele ekipleri yetişti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi