• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. ABD'de STK'ler İsrail'e topçu mühimmatı yardımlarının durdurulması çağrısı yaptı
Genel
Yayınlanma: 14 Kasım 2023 - 00:30

ABD'de STK'ler İsrail'e topçu mühimmatı yardımlarının durdurulması çağrısı yaptı

ABD’de 30’dan fazla sivil toplum kuruluşu (STK), Savunma Bakanı Lloyd Austin’e mektup göndererek, Gazze’deki acıları engellemek için İsrail’e topçu mühimmatı sağlanmasından vazgeçilmesi çağrısında bulundu

Genel
14 Kasım 2023 - 00:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABD’de 30’dan fazla sivil toplum kuruluşu (STK), Savunma Bakanı Lloyd Austin’e mektup göndererek, Gazze’deki acıları engellemek için İsrail’e topçu mühimmatı sağlanmasından vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

Washington Post’un haberine göre, yardım, savunuculuk ve dini sivil toplum kuruluşlarından oluşan grup, Austin’e gönderdikleri mektupta, ABD’nin İsrail ordusuna topçu mühimmatı vermemesini istedi.

Mektupta, özellikle 155 mm top mermisi cephanesine işaret edilerek, “Mevcut koşullar altında İsrail hükümetine bu mühimmatlara erişim izni vermek, sivillerin korunmasını, uluslararası insancıl hukuka saygıyı ve Biden yönetiminin güvenilirliğini zayıflatacaktır." ifadesi kullanıldı.

Yüksek patlayıcı özelliğine sahip 155 mm top mermilerinin Gazze'de uluslararası insancıl hukuka uygun olarak kullanılacağı bir senaryoyu hayal etmenin çok zor olacağı vurgulanan mektupta, İsrail’in geçmiş yıllarda Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği benzeri saldırılar hatırlatıldı.

Mektupta, "Bu mühimmatlar okulları, mahalleleri, hastaneleri, sığınma evlerini ve mülteci kamplarını vurarak çok sayıda sivili öldürdü, yaraladı ve yerinden etti. İsrail ordusunun, geçmişte Gazze'deki topçu mühimmatı kullanımı endişelerimizi doğruluyor." ifadeleri yer aldı.

Aralarında Oxfam Amerika, Uluslararası Af Örgütü ve Çatışmalarda Siviller Merkezi (CIVIC) gibi kuruluşların yer aldığı grup, Gazze’deki çoğu çocuk ve kadın 11 binden fazla sivil kayıp ve devam eden insani yardım felaketinin de altını çizdi.

Sivil toplum kuruluşlarının Pentagon’a gönderdiği mektup, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı kamuoyunda gittikçe artan endişeye işaret ettiği şeklinde değerlendirildi.

Pentagon, geçtiğimiz günlerde, İsrail'deki ABD’ye ait Savaş Rezervi Stokundan İsrail ordusuna 155 mm'lik top mermileri sağlanacağını açıklamıştı.

ABD, 7 Ekim’deki Hamas saldırılarından bu yana mühimmat tedariki için İsrail’e askeri yardıma koşmuş, çatışmaların geniş bir alana yayılmasını engellemek iddiasıyla da iki uçak gemisi filosunu Doğu Akdeniz'e göndermişti.

Biden yönetimi ayrıca, yıllık olarak ABD askeri yardımlarından en büyük payı alan İsrail’e 14 milyar dolarlık ek askeri yardım sağlamak için Kongre’den onay bekliyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
BEUN'da sağlık kahramanlarına vefa programı
BEUN'da sağlık kahramanlarına vefa programı
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
Bursa'da en özel askerlere renkli kına eğlencesi
Bursa'da en özel askerlere renkli kına eğlencesi
Bolu'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Bolu'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Trabzon'da arıcılara büyükşehirden destek
Trabzon'da arıcılara büyükşehirden destek
İran ile Macaristan dışişleri bakanları "ikili ilişkiler ve Filistin'deki durumu" görüştü
İran ile Macaristan dışişleri bakanları "ikili ilişkiler ve Filistin'deki durumu" görüştü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi