• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD'den Çin açıklaması: Kendilerini dürüst arabulucu olarak gösteriyor ama değiller
Dünya
Yayınlanma: 28 Şubat 2023 - 09:51
Güncelleme: 28 Şubat 2023 - 09:51

ABD'den Çin açıklaması: Kendilerini dürüst arabulucu olarak gösteriyor ama değiller

Dünya
28 Şubat 2023 - 09:51
Güncelleme: 28 Şubat 2023 - 09:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABD'den Çin açıklaması: Kendilerini dürüst arabulucu olarak gösteriyor ama değiller

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, dün düzenlediği basın toplantısında Çin'in Rusya-Ukrayna savaşında kendisini 'dürüst bir arabulucu' olarak gösterdiğini, ancak Rusya'ya diplomatik desteğinin sürdüğünü belirtti. Çin'in şu ana kadar Rusya'ya silah yardımı yapmadığını belirten Price, "Ama bunu yapmayı düşünüyorlar" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Price, Çin'in dünyaya Rusya-Ukrayna savaşında bir pozisyon almadığını göstermeye çalıştığını ancak Rusya'ya yönelik diplomatik, siyasi ve ekonomik destek verdiğini belirtti.

"SİLAH TEDARİK ETMEDİLER, AMA DÜŞÜNÜYORLAR"

"Çin, dünyaya bir pozisyon almadığını söylüyor ve kendisini dürüst bir arabulucu olarak göstermeye çalışıyor" diyen Price, "Bununla birlikte sözde ve eylemde, Çin dürüst bir arabulucu olmaktan başka her şey olmuştur. Çin'in henüz tedarik etmediği, ancak etmeyi düşündüğüne inandığımız silahlar sorununu bir kenara bırakırsak, Çin, Rusya'ya halihazırda önemli yardım sağlamıştır. Rusya'nın tehlikeli propagandasını, tehlikeli yalanlarını ve dünya sahnesinde dezenformasyonunu tekrarlayarak Rusya'ya diplomatik, siyasi, ekonomik ve retorik destek sağladı" ifadelerini kullandı.

"SÖZDE BARIŞ PLANI"

Price, Çin'in geçtiğimiz günlerde Ukrayna-Rusya savaşına dair sunduğu barış planının 'sözde' olduğunu belirterek, "Çin, geçtiğimiz günlerde sözde bir barış planı yayınladı. Bu barış planındaki ilk ilke, tüm ülkelerin egemenliğine saygı gösterilmesi çağrısında bulunmaktı. Çin bu ilk ilkeye bağlı kalsaydı, açıkça BM Sözleşmesi'nin yanında yer alırdı. Açıkça uluslararası hukukun tarafında yer alırdı. Rusya'nın toprak fetih savaşında, Rusya'nın Ukrayna'daki toprak gasp girişiminde Rusya'ya karşı duran, Ukrayna'nın yanında duran herkesin yanında yer alırdı" dedi.

ÇİN: KİMİN ATEŞE KÖRÜKLE GİTTİĞİ GÖRÜLÜYOR

Öte yandan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, dün yaptığı açıklamada ABD'nin Ukrayna-Rusya savaşı kapsamındaki eylemlerinin uluslararası hukukta yeri olmadığını belirtmişti. Ning, "Çin, Ukrayna konusunda tarafsız ve adil bir duruş sergiliyor ve aktif olarak barış görüşmelerini ilerletmeye, siyasi bir çözümü desteklemeye kararlı. Amerika Birleşik Devletleri, taraflardan birine silah gönderme çabalarını yoğunlaştırarak bitmek bilmeyen çatışmaya neden oluyor ve barış için sonuca varamıyor. Çin'in Rusya'ya silah tedariki hakkında sık sık yanlış bilgiler yayarak Çin'e yaptırım uygulama fırsatını değerlendiriyor. Bu bariz bir zorbalık ve çifte standarttır ki bu çok ikiyüzlüdür. Ukrayna krizinin tırmanışının birinci yıl dönümünde Çin'in Ukrayna krizine siyasi çözüm için görüş bildirgesi yayınladığını, ABD'nin ise Çin ve diğer ülkelerden şirketlere yaptırımlar uyguladığını belirtmek isterim. Kimin barışı ve durumu yatıştırmak için müzakereleri teşvik ettiği, kimin ateşe körükle gittiği görülüyor" demişti.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Emine Erdoğan, Kazakistan'da Sıfır Atık Eğitim Laboratuvarı'nın açılışını yaptı
Emine Erdoğan, Kazakistan'da Sıfır Atık Eğitim Laboratuvarı'nın açılışını yaptı
ABD Dışişleri Bakanı Rubio'nun Çin'e girişinde isim değişikliği iddiası
ABD Dışişleri Bakanı Rubio'nun Çin'e girişinde isim değişikliği iddiası
ABD Hazine Bakanı Bessent: " Çin için boğazın yeniden açılması büyük ölçüde kendi çıkarlarına"
ABD Hazine Bakanı Bessent: " Çin için boğazın yeniden açılması büyük ölçüde kendi çıkarlarına"
Türkiye ile Kazakistan arasında 13 anlaşma imzalandı
Türkiye ile Kazakistan arasında 13 anlaşma imzalandı
Son Haberler
Trabzon'da arıcılara büyükşehirden destek
Trabzon'da arıcılara büyükşehirden destek
Hurda malzemeler sanata dönüştü: Gölbaşı'nda müzikli bank ilgi odağı oldu
Hurda malzemeler sanata dönüştü: Gölbaşı'nda müzikli bank...
Emet'te 20 hacı adayı dualarla uğurlandı
Emet'te 20 hacı adayı dualarla uğurlandı
Çiçek hırsızlığı kavgasında 2 kişiyi öldüren sanık hakkında yakalama kararı çıktı
Çiçek hırsızlığı kavgasında 2 kişiyi öldüren sanık hakkında...
Buhar kazanının patladığı fabrikada ağır yaralanan genç 6 gün sonra hayatını kaybetti
Buhar kazanının patladığı fabrikada ağır yaralanan genç 6 gün...
Depremzede çocuklara uyku tulumu, atkı ve bere diktiler
Depremzede çocuklara uyku tulumu, atkı ve bere diktiler

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi