• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü
Genel
Yayınlanma: 06 Eylül 2023 - 18:02
Güncelleme: 06 Eylül 2023 - 18:03

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i telefonla arayarak Karabağ'da Ağdam-Hankendi ve Laçın-Hankendi yollarının açılmasına ilişkin durumu görüştü.

Genel
06 Eylül 2023 - 18:02
Güncelleme: 06 Eylül 2023 - 18:03
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i telefonla arayarak Karabağ'da Ağdam-Hankendi ve Laçın-Hankendi yollarının açılmasına ilişkin durumu görüştü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Görüşmede Ağdam-Hankendi ile Laçın-Hankendi yollarının açılmasına ilişkin konular hakkında görüş alışverişinde bulunduğu açıklandı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin aracılığıyla malların Ağdam-Hankendi yolundan taşınmasıyla ilgili varılan ilk anlaşmaya rağmen, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde Ermenistan tarafından oluşturulan ve desteklenen sözde ayrılıkçı rejimin, Ağdam-Hankendi yolunun kullanılmasını engellemek için engeller oluşturduğunu vurguladı. Ağdam-Hankendi yolunu bu şekilde kullanılmasını reddetmenin siyasi bir manipülasyon olduğunu belirten Aliyev, Karabağ'da insani kriz veya gıda krizi olduğunu iddia etmenin kasıtlı bir yalan olduğunun altını çizdi.

"Ermenistan'ın politikası barış müzakerelerine zarar veriyor"

Ağdam-Hankendi yolunun açılmasının ardından Azerbaycan'ın gümrük ve sınır kontrol kuralları çerçevesinde Laçın-Hankendi yolunun da açılabileceğini ifade eden Aliyev, ayrılıkçılığın her türlü tezahürünün Azerbaycan tarafından kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ermenistan'ın, Azerbaycan tarafıyla anlaşmaya varmadan insani amaçlı olduğunu iddia ettiği yükleri Azerbaycan'ın Laçın sınır kapısı önüne getirmesinin Azerbaycan'ın içişlerine müdahale ve toprak bütünlüğüne saygısızlık olduğunu kaydeden Aliyev, Ermenistan'ın bu politikasının barış anlaşması müzakerelerine ciddi şekilde zarar verdiğini söyledi.

"Bakü ile Hankendi arasındaki temasları destekliyoruz"

Azerbaycan Kızılay'ı aracılığıyla Karabağ'a gıda sevkiyatının yapıldığını belirten Aliyev, Karabağ'daki bu sevkiyatın yasadışı ayrılıkçı rejim tarafından engellendiğini ifade etti. Aliyev, Blinken'a Azerbaycan'ın Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri ile yeniden entegrasyon konularını görüşmek üzere başkent Bakü ve Azerbaycan'ın diğer şehirlerine görüşme teklifinde bulunduğunu ancak davetlerinin reddedildiğini hatırlattı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Bakü ile Hankendi arasında doğrudan temasları desteklediklerini vurgulayarak, barış anlaşmasının imzalanması ve Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönünde çabalarını sürdüreceklerini söyledi.

"ABD, Karabağ'daki insani durumdan endişeli"

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile gerçekleştirdiği görüşmede ABD'nin Karabağ'da kötüleşen insani durumdan endişe duyduğunu dile getirdiği belirtildi. Azerbaycan'ın ek yolların kullanılması teklifinin öneminin farkında olduklarını ifade eden Blinken, Laçın Koridoru'nun insani, ticari ve yolcu trafiğine yeniden açılması çağrısını yineledi. Taraflar arasında diyalog ve uzlaşmaya ihtiyaç olduğuna ve güvenin sağlamasının önemine vurgu yapan Blinken, ABD'nin bölgede kalıcı barış sürecine olan desteğini sürdüreceğini kaydetti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Son Haberler
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet...
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa...
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
Şahinbey'den öğrencilere boyama seti
Şahinbey'den öğrencilere boyama seti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi