• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, gazetecilerin "İsrail'in savaş suçları" sorularına kaçamak yanıtlar verdi
Genel
Yayınlanma: 02 Kasım 2023 - 11:20

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, gazetecilerin "İsrail'in savaş suçları" sorularına kaçamak yanıtlar verdi

Matthew Miller, ABD Dışişleri Bakanlığının, İsrail'in savaş suçu işleyip işlemediğine dair bir değerlendirme yapmadığını söylerken gazetecilerin "İsrail'in saldırılarındaki sivil ölümleri neden kınamadığı" sorularını yanıtsız bıraktı

Genel
02 Kasım 2023 - 11:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, gazetecilerin İsrail'in yaptıklarının "savaş suçu" teşkil edip etmediği yönündeki sorularına, bu konuda halihazırda Bakanlığın bir değerlendirmesinin olmadığı yanıtını verdi ve saldırıları neden kınamadıklarına ilişkin soruları yanıtlamaktan kaçındı.

Miller, düzenlediği günlük basın toplantısında, İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'nı bombalaması ve Gazze'deki sivil ölümleri konusunda gazetecilerin sorularıyla karşı karşıya kaldı.

Bir gazeteci, "Mülteci kampına düzenlenen büyük saldırıdan sonra bir kez daha soruyorum, İsrail'in savaş hukukunu takip edip etmediğine yönelik şu ana kadar ABD'nin değerlendirmesi nedir?" sorusunu yöneltti.

Miller, İsrail'in saldırılarında "savaş hukukuna uyduğunu" savunarak "Ben bu saldırı konusunda bir değerlendirme yapacak pozisyonda değilim. Başka saldırılar konusunda da değerlendirme yapamam." dedi.

Bunun üzerine gazeteci, birçok insan hakları savunucusunun İsrail'in bu saldırısını "savaş suçu" olarak nitelendirdiğini anımsatarak ABD Dışişleri Bakanlığının, İsrail'in eylemlerini "savaş suçu" özelinde değerlendirip değerlendirmediğini sordu.

Miller, "Bu, şu anda yaptığımız bir değerlendirme değil, hayır." yanıtını verdi.

- "Sivillerin öldürülmesini neden kınamıyorsunuz?"

Diğer bir gazeteci de Cibaliye Mülteci Kampı konusunda, "Bir kişinin öldürülmesi için onlarca sivilin, ki bu sayının 300 civarında olduğu söyleniyor ne kadar olduğunu bilmiyoruz, öldürülmesini neden kınamıyorsunuz? Zira İsrailli bir sözcü, bir militanın peşinden gittiklerini söyledi. Neden kınamıyorsunuz?" diye sordu.

Miller, sivil ölümlerinden derin üzüntü duyduklarını ve Filistinli ya da İsrailli olsun, sivillerin ölmesini istemediklerini söylemekle yetindi.

Gazeteci ise dönemin Beyaz Saray Sözcüsü Ari Fleischer'ın, George W. Bush döneminde, 21 yıl önce bir Hamas liderinin öldürülmesi için 15 kişinin öldürülmesini kınadığını anımsatarak "Şimdi sizin yönetiminiz neden aynı şeyi yapmıyor?" dedi.

Miller, bu soruyu, "20 yıl önceki yönetimin yaptığı bir değerlendirme hakkında konuşamam. Benim diyeceğim şey, İsrailli mevkidaşlarımızı sivillere yönelik zararı en aza indirgemek için uyarmayı sürdüreceğimizdir." şeklinde yanıtladı.

- "Savaş suçları konusunda bir değerlendirmemiz yok"

Başka bir gazeteci de Miller'a İsrail'in yaptıkları konusunda bir değerlendirme yapmadıklarını söylediğini anımsatarak "Sadece merak ediyorum, neden yapmıyorsunuz?" diye sordu.

Miller, "Şu noktada yaptığımız bir değerlendirme değil." dedi ve ardından gazeteciyle karşılıklı atışma yaşandı.

Gazeteci ise "Üç haftadır bu olaylar yaşanıyor. Aynı zaman diliminde daha önce benzeri değerlendirmelerde bulundunuz. Sadece şu an neden bunun görüşülmediğini bile söylüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Miller, "Dışişleri Bakanlığının kendi içindeki konuşmaları hakkında konuşmayacağım. Değerlendirmeler hakkında konuşurum ve şu anda savaş suçları konusunda bir değerlendirmemiz yok." demekle yetindi.

- Rusya ve İsrail konusunu karşılaştırdı

Gazeteciyle tekrar birbirlerinin sözünü kesmelerinin ardından Miller, sözlerini, "Bakanımızın da söylediği gibi bunun için fırsatımız olacak. Şu anda tüm saldırıları değerlendirecek bir noktada değiliz." şeklinde sürdürdü.

Ardından gazeteci, "Ancak siz Rusya'nın gerçekten savaş suçu işlediğine dair bir karara vardınız ve hukuku bir karar verdiniz. Bu durumda ise bunun konuşulduğunu bile söylemeye yanaşmıyorsunuz." eleştirisinde bulundu.

Miller, buna karşılık, "Rusya konusunda, sivillerin kasıtlı olarak hedef alındığına dair güvenilirliği çok yüksek olan belgeler vardı. Bu, Bucha'daki net kanıtların ardından yapılmış bir değerlendirmeydi." cevabını verdi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bingöl'de trafik kazası: 8 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 8 yaralı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları kapandı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları...
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını kaybetti
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını...
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Ciaran Fırtınası, Fransa'da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor
Ciaran Fırtınası, Fransa'da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi