• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD'li bankaların bu yılın ilk çeyreğine ait bilançoları açıklandı
Ekonomi
Yayınlanma: 14 Nisan 2023 - 15:56

ABD'li bankaların bu yılın ilk çeyreğine ait bilançoları açıklandı

JPMorgan Chase'in net karı 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 52, Citigroup'un net karı yüzde 7 ve Wells Fargo'nun net karı yüzde 32 arttı

Ekonomi
14 Nisan 2023 - 15:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan Chase, Citigroup ve Wells Fargo'nun net karı, bankacılık sektöründeki sıkıntılara rağmen faiz oranlarındaki artışın etkisiyle bu yılın ilk çeyreğinde artış kaydetti.

ABD'li yatırım bankalarından JPMorgan Chase, Citigroup ve Wells Fargo, bu yılın ilk çeyreğine ait bilançolarını açıkladı.

JPMorgan Chase'den yapılan açıklamaya göre, kurumun bu yılın ilk çeyreğindeki net karı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 52 artarak 12,6 milyar dolara çıktı. Banka, 2022'nin ilk çeyreğinde 8,3 milyar dolarlık net kar açıklamıştı.

Kurumun hisse başına karı da bu yılın ilk çeyreğinde 4,10 dolara yükseldi. Bankanın hisse başına karı, geçen yılın aynı döneminde 2,63 dolar seviyesindeydi.

JPMorgan Chase'in bu yılın ilk çeyreğindeki geliri ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 25 artarak 38,3 milyar dolara yükseldi. Banka, 2022'nin aynı döneminde 30,7 milyar dolar gelir elde etmişti.

- "Bankacılık sektöründeki çalkantı riskleri artırıyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen JPMorgan Chase Üst Yöneticisi (CEO) Jamie Dimon, ABD ekonomisinin genel olarak sağlıklı temeller üzerinde ilerlemeye devam ettiğini, tüketicilerin hala harcama yaptığını ve güçlü bilançolara sahip olduğunu, işletmelerin de iyi durumda bulunduğunu kaydetti.

Dimon, "Ancak son bir yıldır gözlemlediğimiz fırtına bulutları ufukta görünmeye devam ediyor ve bankacılık sektöründeki çalkantı bu riskleri artırıyor." ifadesini kullandı.

Bankacılık sektörünün durumunun çok daha az sayıda finansal oyuncuyu ve çözülmesi gereken daha az sorunu içerdiği için 2008'den farklı olduğuna işaret eden Dimon, borç verenler daha muhafazakar hale geldikçe finansal koşulların muhtemelen sıkılaşacağını ve bunun tüketici harcamalarını yavaşlatıp yavaşlatmayacağını bilmediklerini kaydetti.

Dimon, daha uzun süre yüksek seyredebilecek enflasyonu, dolayısıyla daha yüksek faiz oranlarını, devam eden mali teşvikin enflasyonist etkisini, benzeri görülmemiş niceliksel sıkılaşmayı, Çin ile ilişkiler ve Ukrayna'daki öngörülemeyen savaş dahil olmak üzere jeopolitik gerilimleri izlemeye devam ettiklerini bildirdi.

- Citigroup

Citigroup'tan yapılan açıklamaya göre, bankanın bu yılın ilk çeyreğindeki net karı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7 artarak 4,6 milyar dolara yükseldi. Banka, 2022'nin ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolar net kar elde etmişti.

Kurumun hisse başına karı bu yılın ilk çeyreğinde 2,19 dolar olarak kaydedildi. Citigroup'un hisse başına karı 2022'nin aynı döneminde 2,02 dolar olmuştu.

Bankanın bu yılın ilk çeyreğindeki geliri de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 21,4 milyar dolara çıktı. Citigroup, 2022'nin aynı döneminde gelirinin 19,2 milyar dolar olduğunu açıklamıştı. ​​​​​​​

Açıklamada görüşlerine yer verilen Citigroup CEO'su Jane Fraser, Citi'nin, bankalar için çalkantılı ortama rağmen iyi bir gelir artışı ve gider disiplini göstererek güçlü bir işletme performansı sergilediğini bildirdi.

- Wells Fargo

Wells Fargo'dan yapılan açıklamaya göre, kurumun bu yılın çeyreğindeki net karı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 32 artarak 4,9 milyar dolara çıktı. Banka, 2022'nin ilk çeyreğinde 3,8 milyar dolar kar elde etmişti.

Kurumun hisse başına karı, yılın ilk çeyreğinde 1,23 dolara yükseldi. Bankanın hisse başına karı, 2022'nin aynı döneminde 91 sent seviyesindeydi.

Wells Fargo'nun 2023'ün ilk çeyreğindeki geliri ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17 artarak 20,7 milyar dolara çıktı. Banka, 2022'nin aynı döneminde 17,7 milyar dolar gelir elde etmişti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tera'nın Proje GYF'sine yatırımcı ilgisi
Tera'nın Proje GYF'sine yatırımcı ilgisi
Garanti BBVA'ya 3 ödül birden
Garanti BBVA'ya 3 ödül birden
Başkan Seçer: "Üretemeyen toplum bağımsızlığını yitirir"
Başkan Seçer: "Üretemeyen toplum bağımsızlığını yitirir"
Aydın'da 4 ayda konut satışları yüzde 4 arttı
Aydın'da 4 ayda konut satışları yüzde 4 arttı
Son Haberler
19 Mayıs Menteşe'de coşkuyla kutlanacak
19 Mayıs Menteşe'de coşkuyla kutlanacak
Eski uzman çavuş iş yerinde vurulmuş halde ölü bulundu
Eski uzman çavuş iş yerinde vurulmuş halde ölü bulundu
Belediye başkanının da yargılandığı "rüşvet" davası görülmeye devam etti
Belediye başkanının da yargılandığı "rüşvet" davası...
Kelkitçayı taştı, köyler ve tarım arazileri sular altında kaldı
Kelkitçayı taştı, köyler ve tarım arazileri sular altında kaldı
Gümüşhane'de jandarmadan silah operasyonu
Gümüşhane'de jandarmadan silah operasyonu
İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılıyor
İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılıyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi