• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. ABD'li gazeteci Tapper, Netanyahu'nun kabinesini eleştirdi:
Genel
Yayınlanma: 17 Kasım 2023 - 12:07

ABD'li gazeteci Tapper, Netanyahu'nun kabinesini eleştirdi:

"Dünya Gazze'ye odaklanmışken, Netanyahu'nun kurduğu kabinenin kilit üyeleri, Batı Şeria'da ve İsrail'de yangını körüklüyor"

Genel
17 Kasım 2023 - 12:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABD'li gazeteci Jake Tapper, CNN'deki programında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kabinesindeki aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ile Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in "Irkçı ve Arap (Müslüman) karşıtı" politikalarını eleştirdi.

Tapper programında, "Dünya Gazze'ye odaklanmışken, Netanyahu'nun kurduğu kabinenin kilit üyeleri, Batı Şeria'da ve İsrail'de yangını körüklüyor." ifadesini kullandı.

İsrail basınındaki bir köşe yazarının, kabinedeki iki bakanı "ırkçı, Arap karşıtı gündemlerini ilerletmek için Hamas'ın saldırılarını kullanmakla" suçladığını aktaran Tapper, bu bakanlardan birinin İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich olduğunu belirtti.

Tapper, "Smotrich, nefret dolu, Arap karşıtı bir yobaz. Netanyahu koalisyonundaki aşırı sağcı bir politikacı." dedi ve İsrail basınında, Smotrich'in "Yahudi terörist" ifadesiyle nitelendirildiğine dikkati çekti.

Söz konusu köşe yazısında ülkenin Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'e ilişkin, "Ben-Gvir, İsrail'de demokrasiden kalanı tüketmek için, Hamas'ın saldırılarını duyar duymaz 2021'deki Arap-Yahudi isyanlarının ikincisini istedi." ifadelerinin yer aldığını aktaran Tapper, Ben-Gvir'in sosyal medya platformu X'te 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılara katılmakla suçlanan tutukluların kaldığı yüksek güvenlikli bir hapishaneyi ziyaretine dair paylaşımına da değindi.

Ben-Gvir'in 8 tutuklunun "en ağır şartlarda tutulduğuna" işaret ettiği paylaşıma, Hamas'ın elindeki esirlerden birinin akrabasının Ben-Gvir'in bu videosuna "bu tür aşağılayan gönderilerin ailesini tehlikeye attığı" yanıtı verdiğini belirten Tapper, "Bu tür şeyleri düşünmek pek Ben-Gvir'e göre değil." diye konuştu.

Tapper, şöyle devam etti:

"O (Ben-Gvir), açıkça ırkçı, Arap karşıtı ve koalisyon kurmak için Netanyahu'ya katılan aşırı, aşırı, aşırı sağcı partinin üyesi. Ben-Gvir'in korkunç görüşlerinin şaşırtıcı olmadığını bilmeliyiz. 2020'ye kadar Ben-Gvir'in evinde, 1994'teki El Halil Camii (Harem-i İbrahim) Katliamı sırasında ibadet eden 29 Filistinliyi öldüren Yahudi terörist Baruch Goldstein'in portresi bulunuyordu. 2015'te Ben-Gvir, Batı Şeria'daki ünlü 'nefret evliliğine' katılmıştı. Burada, aralarında bir çocuğun da bulunduğu Filistinlilerin öldürülmesi kutlanıyordu. Bu, iğrenç."

- Netanyahu bu politikaları destekliyor mu?

Tapper, Ocak 2023'te Netanyahu ile yaptığı röportajda "iki ırkçı aşırılıkçı" kişiye ilişkin soru sorduğunu hatırlatarak, Netanyahu'nun "Onlar koalisyona katıldı. Ben onlara katılmadım ve politikayı ben yönetiyorum. İki elimin de direksiyonda olduğunu biliyorum. İnan bana, iyi bir yön olacak." şeklindeki ifadelerini hatırlattı.

Netanyahu'nun, "İnsanlar iktidarda olmadıklarında birçok şey söyler. Bu kişiler, başa geldiklerinde kendilerine çeki düzen veriyorlar. Burada olan da kesinlikle bu. Bakın, hükümeti ben kontrol ediyorum ve politikalarından, bunların mantıklı olmasından ben sorumluyum." sözlerini de aktaran Tapper, Netanyahu'ya hitaben "Bu iki kabine üyesinin aşırıcılığını destekliyor mu? sorusunu yöneltti.

Tapper, çünkü konunun yalnızca İsrail hükümetinde Ben-Gvir ve Smotrich'in yer alması olmadığını vurgulayarak, "Batı Şeria’da ve İsrail’de bu iki bakanın uyguladığı ve hükümetin Batı dünyasına yansıtmaya çalıştığı imajıyla uyuşmayan bu politikaların, ülke için böylesine kritik bir dönemde ele alınması asıl konu." ifadelerini kullandı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
AFAD: "Su baskınlarının yol açtığı olumsuzlukları bertaraf etmek üzere bin 513 personel ve 196 AFAD gönüllüsü ile müdahale hizmetleri yerine getirilmiştir"
AFAD: "Su baskınlarının yol açtığı olumsuzlukları bertaraf...
AKUT'tan Mekap'a teşekkür ziyareti
AKUT'tan Mekap'a teşekkür ziyareti
ABD'li yargıçtan tarihi karar: İsrail karşıtı avukata yaptırımları engelledi
ABD'li yargıçtan tarihi karar: İsrail karşıtı avukata yaptırımları...
Nazilli Belediyesi'nden çölyak farkındalığına anlamlı etkinlik
Nazilli Belediyesi'nden çölyak farkındalığına anlamlı etkinlik
Avcılar'da hırsızlara operasyon: 16 yaşındaki çocuğun 40 adet suç kaydı çıktı
Avcılar'da hırsızlara operasyon: 16 yaşındaki çocuğun 40 adet...
Adalet Bakanı Tunç, Kilis'te konuştu:
Adalet Bakanı Tunç, Kilis'te konuştu:

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi