• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. ABD'li gönüllüler afetzedelerin yaralarını sarmak için Kahramanmaraş'ta
Genel
Yayınlanma: 18 Mart 2023 - 11:47

ABD'li gönüllüler afetzedelerin yaralarını sarmak için Kahramanmaraş'ta

All Hands and Hearts yardım kuruluşu aracığıyla 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'a gelen 27 Amerikalı gönüllü, Türk Kızılay'ın afetzedelere yönelik çalışmalarına destek veriyor

Genel
18 Mart 2023 - 11:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İZZET MAZI - ABD'den gelen gönüllüler, 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta Türk Kızılay'ın afetzedelere yönelik çalışmalarına destek oluyor.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından afetten etkilenen 11 şehirde depremzedelere yönelik yardım faaliyetleri devam ediyor.

Depremlerden en fazla etkilenen kentler arasında yer alan Kahramanmaraş'a gelen 27 ABD'li gönüllü, 6 gündür afetzedelerin yaralarını sarmak için çaba sarf ediyor.

Türk Kızılay Kahramanmaraş Lojistik Deposu çalışanlarına entegre edilen ABD'li gönüllüler, depoda görevlilerle gıda kolisi paketliyor.

Amerikalı gönüllü Lucy Sencon, AA muhabirine, Türkiye'deki yıkımla ilgili haberleri gördükten sonra All Hands and Hearts (Tüm Eller ve Kalpler) yardım kuruluşu ile deprem bölgesine gelmeye karar verdiğini söyledi.

27 gönüllüyle Kahramanmaraş'a geldiklerini belirten Sencon, farklı noktalardaki sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalara katıldıklarını aktardı.

Depoda çalışan personele destek sağladığını, diğer 23 arkadaşının ise farklı alanlarda görevlendirildiğini anlatan Sencon, şöyle devam etti:

"Burayı gördüğümde yıkıldım. Bunun nasıl bir şey olduğunu hayal edemedim, sadece sonuçlarını gördüm. Buradaki hayatın gidişatı için elimizden geleni yapıyoruz. Ne kadar devam edebilirsem edeceğim, birkaç ay buradayım. Burada çadırlarda kalıyoruz, daha önce kamp yaparken çadırda kalmıştım ama bu şekilde değildi. Lütfen yapabildiğiniz kadar bağış yapın, yardımlarınızı esirgemeyin. Türkçe ve İngilizce konuşabiliyorsanız ve bizim gibi yardım etmek istiyorsanız, All Hands and Hearts'ı arayın ve bizimle bunu yapmaya devam edin."

Türk Kızılay'a yardım kolisi paketleme işi için yardım ettiklerini anlatan Sencon, "Başka yerde enkazları temizleyebiliriz ya da daha başka şeyler yapabiliriz. Bu projede Türk Kızılay ile çalışıyoruz, onun dışında Verenel Derneği ile çalıştığımız noktalar da var. Prefabrik olarak ev yapanlar, konut yapanlar var, onlara da yardım ediyoruz." dedi.

ABD'li gönüllülerden Natalia Chansky de bölgeye ilk geldiğinde karşılaştığı manzaranın kendisini şoke ettiğini ancak insanların yardım çabasından etkilendiğini vurguladı.

Prefabrik ve konteyner kurulumuna yardım ettiklerini dile getiren Chansky, "Buradaki yemek malzemelerinin dışında diğer malzemeleri paketliyoruz. Nerede ne yapılması gerekiyorsa hepsini yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Türk Kızılay Kahramanmaraş Bölge Lojistik Deposu Lojistik Müdürü Emrah Öztürk de afetin boyutunun çok büyük olduğuna dikkati çekerek, işbirliği yaptıkları sivil toplum kuruluşları ve uluslararası yardım örgütleriyle birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Öztürk, bu kapsamda bölgeye ulaşan ekipleri kendi personeline entegre ettiklerini sözlerine ekledi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Simav'da traktör takla attı: 1 ölü, 1 yaralı
Simav'da traktör takla attı: 1 ölü, 1 yaralı
Trump: "Çin Devlet Başkanı Xi, İran ile anlaşma sağlanması için yardım teklif etti"
Trump: "Çin Devlet Başkanı Xi, İran ile anlaşma sağlanması...
Yağmur sonrası gökkuşağı manzarası
Yağmur sonrası gökkuşağı manzarası
THK'nın ramazan fitreleri depremzedelere
THK'nın ramazan fitreleri depremzedelere

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi