• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. ABD Senatosu deprem felaketinden etkilenen Türkiye'ye desteğini yeniden teyit etti
Genel
Yayınlanma: 30 Mart 2023 - 23:21

ABD Senatosu deprem felaketinden etkilenen Türkiye'ye desteğini yeniden teyit etti

Demokrat Oregon Senatörü Jeff Merkley'in 16 Şubat'ta ABD Senatosu'na sunduğu 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriyelilere dayanışma mesajları içeren karar tasarısı kabul edildi.

Genel
30 Mart 2023 - 23:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Demokrat Oregon Senatörü Jeff Merkley'in 16 Şubat'ta ABD Senatosu'na sunduğu 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriyelilere dayanışma mesajları içeren karar tasarısı kabul edildi.

ABD Senatosu, deprem felaketinden etkilenen Türkiye'ye desteğini yeniden teyit etti. Demokrat Oregon Senatörü Jeff Merkley'in 16 Şubat'ta Senato'ya sunduğu 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriyelilere dayanışma mesajları içeren karar tasarısı kabul edildi. Türkiye ve Suriye halkına en derin taziyelerin sunulduğu ve yıkıcı depremlerin ardından güçlü insani yardım çağrısında bulunulan karar oybirliğiyle Senato'dan geçti.

Kararda, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne yardım konvoyları için Türkiye'den Suriye'nin kuzeyine ek sınır geçişlerine izin verilmesi ve insani yardım kuruluşlarına tam erişim sağlamak için Suriye'nin kuzeyindeki şiddetin derhal durdurulması çağrısında bulunuluyor.

ABD'nin Türkiye ve Suriye halkına verdiği desteğe dikkat çekilen kararda, deprem bölgelerinde insani yardım faaliyetlerinde yer alan kurum ve kişilerin çabaları takdir edildi. Kararda ayrıca, Türkiye ve Suriye'deki acil yardım ve yeniden inşa çabalarının sürdürülmesini teşvik edildi.

Senatör Dış İlişkiler Komitesi üyesi Merkley yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Suriye'deki yıkıcı depremlerde ortaya çıkan görüntüler ve hikayeler kesinlikle çok üzücüydü. Düşüncelerim, bu korkunç trajediden yaklaşık iki ay sonra, sevdiklerini kaybeden aileler ve yaralananlar ile. Pek çok kişi her şeyini kaybetti. Bu kararın kabulü, ABD'nin depremden etkilenen topluluklara insani yardımları olabildiğince hızlı ve sağlam bir şekilde koordine etme taahhüdünü yeniden teyit ediyor" dedi.

Cumhuriyetçi senatörden Kore Savaşı hatırlatması

Cumhuriyetçi Senatör Dan Sullivan ise yaptığı açıklamada, Türk askerlerinin Kore'de ABD askerleri ile omuz omuza savaştığını hatırlatarak, Türkiye'nin NATO müttefiki ve ABD'nin kritik bir güvenlik ortağı olması nedeniyle iki ülke arasındaki bağların güçlü olduğunu aktardı. Sullivan, "ABD halkı adına, meslektaşlarım ve ben, yıkıcı depremin yaralarını sarmaya çalışan Türkiye ve Suriye halklarıyla dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Ayrıca hayat kurtarmak ve bu toplulukların iyileşmesine yardımcı olmak için çok ihtiyaç duyulan afet yardımını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Nijerya'da silahlı çetelerin rehin aldığı 14 kişi kurtarıldı
Nijerya'da silahlı çetelerin rehin aldığı 14 kişi kurtarıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi