• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. ABD Ulusal Tüfek Derneği yöneticisi, Demokrat siyasetçilere "silah düşmanı" dedi
Genel
Yayınlanma: 15 Nisan 2023 - 00:34

ABD Ulusal Tüfek Derneği yöneticisi, Demokrat siyasetçilere "silah düşmanı" dedi

ABD'nin Indiana eyaletinde Ulusal Tüfek Derneği (NRA) tarafından düzenlenen Yasama Eylemi Enstitüsü Liderlik Forumu'nda, kurumun CEO'su ve Başkan Yardımcısı Wayne LaPierre, silah satışlarını engellemeye çalışan siyasetçileri "silah düşmanı" olarak niteledi

Genel
15 Nisan 2023 - 00:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABD'nin Indiana eyaletinde Ulusal Tüfek Derneği (NRA) tarafından düzenlenen Yasama Eylemi Enstitüsü Liderlik Forumu'nda, kurumun CEO'su ve Başkan Yardımcısı Wayne LaPierre, silah satışlarını engellemeye çalışan siyasetçileri "silah düşmanı" olarak niteledi.

NRA'nın her yıl aynı tarihlerde düzenlenen forumunda bu yıl, 2024 ABD başkanlık yarışına katılacağını açıklayan Donald Trump ile 4 Cumhuriyetçi aday konuşmacı olarak yer alırken, etkinlik, politikacıların muhafazakar seçmene hitap ettiği bir seçim mitingine dönüştü.

Ülkede Tennessee ve Kentucky eyaletlerinde ardı ardına silahlı saldırıların meydana geldiği ve hayatını kaybeden 11 kişinin acısının yaşandığı dönemde gerçekleşen etkinlikte, asıl sorunun ruhsal sağlığını kaybetmiş insanlara yönelik kanunların çıkarılmaması olduğu savunuldu.

Derneğin CEO'su LaPierre, silah taşımanın ABD anayasasının ikinci maddesinde açıkça belirtilmiş bir hak olduğuna değinirken, Demokratları kastederek, "Bu silah düşmanı siyasetçiler, bu derneğin ve milyonlarca üyemizin, onların siyasi kariyerlerine yapabileceklerinden korkmadan asla yatağa girmemeliler." ifadelerini kullandı.

LaPierre konuşmasının devamında, "Aslında, NRA üyeleri şimdi anayasal taşıma hakkı ile ulusun yarısından fazlasını kurtardı. Ama tüm topraklar için yasa çıkana kadar durmayacağız. NRA üyeleri özgürlük için cehennem gibi savaşır ve daha fazlasını elde eder." dedi.

- "Boş hayallerinizden vazgeçin"

NRA'nın etkinliğinde konuşanlar arasında yer alan eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de silah edinme hakkına karşı olan ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimine yüklendiği konuşmasında, "Joe Biden'a ve aşırı silah kontrolü yanlılarına bu özgür toplumda silah müsaderesine ilişkin boş hayallerinizden vazgeçin diyorum. Silah yasaklarıyla hayatlarımızı tehlikeye atmayı bırakın ve Amerikan halkına Tanrı tarafından verilen hakları ayaklar altına almayı bırakın." sözlerine yer verdi.

Pence, dinleyicilere hitaben, "Ciğerlerimde nefes olduğu sürece silah edinme ve taşıma hakkının ihlal edilmemesini sağlamak için yanınızda olacağım." diye konuştu.

Nashvill'deki bir Hristiyan okulunda ve ardından Louisville'deki bankada yaşanan silahlı saldırılara değinen Pence, Biden'ın, "akıl sağlığı sorunlarını görmezden gelerek silah kontrolü tartışmalarına yönelmesini" eleştirdi.

"Silah kontrolüne ihtiyacımız yok." diyen eski Başkan Yardımcısı, "Suç kontrolüne ihtiyacımız var. Yasalara uyan vatandaşların özgürlükleri hakkında derslere ihtiyacımız yok. Çocuklarımızı korumak için çözümlere ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Pence, mevcut yönetimin ABD'nin güney sınırını yasadışı göçmenlere karşı koruyamadığını ve "Amerikan şehirlerini saran uyuşturucu dalgasını" güvence altına alamadığını savundu.

Pence, şunları kaydetti:

"Toplu infazlara karışanların yıllar değil aylar içinde infazla karşı karşıya kalmalarını sağlamak için hızlandırılmış temyiz ile federal bir ölüm cezası kanunu oluşturmanın zamanının geldiğine inanıyorum. Bugün hapishane nüfusumuzun yüzde 20'den fazlasının ciddi akıl sağlığı sorunu var. Bu insanların, işledikleri suçlar için sokağa çıkmalarına asla izin verilmemeliydi."

Cumhuriyetçi seçmene ulaşmak için önemli görülen NRA forumunda yer alan konuşmacılar arasında 2024 adaylığını açıklayan eski ABD Başkanı Donald Trump, Nikki Haley, Tim Scott ve Asa Hutchinson gibi isimler de yer alıyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Başakşehir'de feci kaza: Hafif ticari araç duran tıra ok gibi saplandı
Başakşehir'de feci kaza: Hafif ticari araç duran tıra ok gibi...
Bakan Uraloğlu: "AUS Merkezimizde bayram trafiğini anlık olarak takip edeceğiz"
Bakan Uraloğlu: "AUS Merkezimizde bayram trafiğini anlık olarak...
Kastamonu Üniversitesi'nde tutuklanan araştırma görevlisiyle ilgili açıklama
Kastamonu Üniversitesi'nde tutuklanan araştırma görevlisiyle ilgili...
Rus turistlerin Samsun'a olan ilgisi sürüyor: Astoria Grande Samsun'da
Rus turistlerin Samsun'a olan ilgisi sürüyor: Astoria Grande Samsun'da
Marmaris'te gözlükçü kurşunlamasının şüphelileri adliyeye sevk edildi
Marmaris'te gözlükçü kurşunlamasının şüphelileri adliyeye...
Başkan Alim Işık sözleşmeli erlerin yemin törenine katıldı
Başkan Alim Işık sözleşmeli erlerin yemin törenine katıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi