• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Adalet Bakanı Tunç, stajyer avukatların taleplerini dinledi:
Genel
Yayınlanma: 24 Haziran 2023 - 13:17

Adalet Bakanı Tunç, stajyer avukatların taleplerini dinledi:

"Türkiye Yüzyılı'nda yeni bir yargı reformu stratejisi hazırlığımız var" - "İnsan Hakları Eylem Planı içerisinde yeni bir eylem planı hazırlayarak önümüze koyacağımız, yargı dünyasından, uygulamadan, hakim ve savcılarımızdan, avukatlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda yargının daha etkin, hızlı ve adil işleyebilmesi anlamında yapacağımız çalışmalar var"

Genel
24 Haziran 2023 - 13:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye Yüzyılı'nda yeni bir yargı reformu stratejisi hazırlığımız var." dedi.

Tunç, Gölbaşı Hakimevi'nde çeşitli illerden gelen 83 baroya kayıtlı stajyer avukatlarla bir araya geldi.

Stajyer avukatların taleplerini dinleyen Bakan Tunç, yaptığı konuşmada, göreve geldikten sonra, önce stajyer avukatlarla buluşmak istediğini söyledi.

Devletlerin yasama, yürütme ve yargı olmak üzere üç sütundan oluştuğunu ifade eden Tunç, yargının da iddia, savunma ve hüküm olmak üzere üç ayağının bulunduğunu dile getirdi.

Avukatların kamu hizmetini yerine getirdiğini kaydeden Tunç, avukatların savunmayı temsil ettiğini vurguladı.

Bakan Tunç, Türkiye Barolar Birliğinin avukatlara, stajyer avukatlara yönelik önemli çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

- "Yeni, sivil, demokratik bir anayasayı milletimize hediye edelim"

Türkiye'de adalet alanında son 21 yılda önemli reformlara imza attıklarını belirten Tunç, hukuk devletinin güçlenmesi için başta anayasada önemli değişiklikler yapıldığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Bir darbe anayasasıyla yönetiliyoruz. Hedefimiz, yeni, sivil, demokratik bir anayasayı milletimize hediye edelim. Milletimizin hakkıdır. Bunu gerçekleştirelim. İnşallah TBMM yeni dönemde, Cumhuriyetimizin 100. yılını geride bıraktığımız artık ikinci yüzyıla başladığımız Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcında, 28. Yasama Dönemi'nde yeni bir anayasayla ilgili siyasi partilerimiz, yasamayı temsil eden milletvekillerimiz bir uzlaşma sağlayarak sivil, demokratik bir anayasaya milletimizi kavuştururlar. Bütün temennimiz bu."

Anayasada yargı alanında önemli değişiklikler yapıldığına işaret eden Bakan Tunç, son 21 yılın, demokratik hukuk devleti yolunda önemli reformlara sahne olduğunu söyledi.

- "Vakit kaybetmeden hayata geçirmenin gayreti içerisinde olacağız"

Bakan Tunç, bugüne kadar yargı alanında çok sayıda yasal düzenlemenin hayata geçirildiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Türkiye Yüzyılı'nda yeni bir yargı reformu stratejisi hazırlığımız var. İnsan Hakları Eylem Planı içerisinde yeni bir eylem planı hazırlayarak önümüze koyacağımız, seçim beyannamesinde milletimize vadettiğimiz, yargı dünyasından, uygulamadan, hakim ve savcılarımızdan, avukatlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda yargının daha etkin, hızlı ve adil işleyebilmesi anlamında yapacağımız çalışmalar var. Bu çalışmaları vakit kaybetmeden hayata geçirmenin gayreti içerisinde olacağız."

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ise toplantı dolayısıyla Bakan Tunç'a teşekkür etti.

Stajyer avukatların taleplerini aktaran Sağkan, stajyer avukatların ücret konusundaki sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda Bakan Tunç, stajyer avukatlara söz vererek talepleri dinledi.

Stajyer avukatlar da davet ve taleplerinin dinlenmesi nedeniyle Bakan Tunç'a teşekkür etti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Esenler'de kaza yapan otomobil takla atıp ters döndü
Esenler'de kaza yapan otomobil takla atıp ters döndü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi