• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Adana Valisi Köşger'den Tüp Bebek Merkezi açılışında 'Türkçe' hassasiyeti
Genel
Yayınlanma: 19 Eylül 2023 - 19:00

Adana Valisi Köşger'den Tüp Bebek Merkezi açılışında 'Türkçe' hassasiyeti

Genel
19 Eylül 2023 - 19:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adana Valisi Köşger'den Tüp Bebek Merkezi açılışında 'Türkçe' hassasiyeti

ADANA Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi 6'ncı kuruluş yıl dönümü kutlama programı ve Tüp Bebek Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta merkezi gezerken duvar süslemelerindeki İngilizce yazıları gören Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Türkçe konusunda hassasiyet göstererek, "Küçük bir eleştiri yapmak istiyorum. Burada süslemelerde hello, boy, girl, hep İngilizce kelimeler kullanılmış" dedi.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi açılış programına Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, Başhekim Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput ve bölümün sorumlu doktorları katıldı. 

TÜP BEBEK MERKEZİ AÇILDI

Pasta ve kurdele kesiminin ardından merkezde inceleme yapan Vali Köşger, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Sefa Arlıer'den bilgi aldı. Burada pembe ve mavi renklerdeki 'baby', 'girl', 'boy', 'hello' gibi İngilizce yazılı duvar süslemelerini gören Vali Köşger, gülümseyerek küçük bir eleştiri yapmak istediğini belirtti. Türkçe konusunda hassasiyet gösteren Vali Köşger, "Burada süslemelerde hello, boy, girl, hep İngilizce kelimeler kullanılmış. Merkezi İngiltere'de açmıyoruz. Türkçe kullanılması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. Yetkililer ise gerekli hassasiyeti göstereceklerini belirtti. 

6'NCI KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Ardından hastanenin 6'ncı kuruluş yıldönümü kutlama programına geçildi. Konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Vali Köşger, "Şehir hastaneleri büyük bir vizyonun eseridir. Bunun ne kadar büyük bir vizyon olduğu, ne kadar gerekli ve elzem olduğu pandemide ortaya çıktı. Adana'nın bir farkı son yaşadığımız deprem faciasında 11 ilde yaşanan deprem neticesinde bölgedeki diğer hastaneler hizmet veremez hale gelince Adana Şehir Hastanesi bir bölge hastanesine dönüştü. Helikopter pistinin bile ne kadar önemli olduğu o gün ortaya çıkmıştı. Bütün bölgeden hastalar buraya sevk edildi. Buradaki maharetli hekim ve sağlık çalışanlarımız onlara en üst tedavi hizmetini sundular. Birçok organ kaybından kurtulan hastalarımız varmış. Bundan ne kadar mutluluk duysak azdır" dedi.

Başhekim Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput ise hastane ile ilgili bilgi vererek şöyle konuştu: 

"Adana Şehir Hastanesi 550 bin metrekarenin üzerinde bir tesis büyüklüğünde hizmet vermektedir. Bu sayılar hizmet sayımıza yansımaktadır. 1640 yataklı hastanemizde açılıştan bugüne 500 bine yakın hasta yatarak tedavi görmüş, 9.3 milyon üzerinde hastamız poliklinik hizmetlerimizden faydalanmıştır. Günlük poliklinik hasta sayımız 10 bin üzerinde olduğu düşünülürse yatan hastalar, refakatçiler, 6 bin üzerinde çalışanımızla birlikte günlük yaya trafiğimiz 60 bin üzerindedir."
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı yakalandı
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı...
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Denizde korku dolu anlar: 4 genç boğulma tehlikesi geçirdi
Denizde korku dolu anlar: 4 genç boğulma tehlikesi geçirdi
Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı'ndaki İç Hatlar Özel Yolcu Salonu'nu yeniledi
Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı'ndaki İç Hatlar Özel...
Kılıçdaroğlu, gazilerle bir araya geldi
Kılıçdaroğlu, gazilerle bir araya geldi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi