• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Adıyaman'dan Muş'a getirilen depremzede 3 aile otele yerleştirildi
Genel
Yayınlanma: 11 Şubat 2023 - 16:30

Adıyaman'dan Muş'a getirilen depremzede 3 aile otele yerleştirildi

Depremzede Mehmet Suat Şahin: - "Otelde çalışan abla bir poşet kıyafet getirdi. Çok duygulandık. Memleketimizin tamamı çok yardımsever. Allah herkesten razı olsun"

Genel
11 Şubat 2023 - 16:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
"Asrın felaketi" olarak nitelenen, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adıyamanlı 3 aile, Muş'ta depremzedeler için tahsis edilen otele yerleştirildi.

Depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışma yürüten Muş Belediyesi, depremin yıkama neden olduğu Adıyaman'dan kente gelen, aralarında çocukların da bulunduğu 15 kişilik 3 ailenin otelde misafir edilmesini sağladı.

Depremzedelerden Mehmet Suat Şahin, AA muhabirine, yaşadıkları binanın ağır hasar gördüğünü, çocuklarıyla evden güçlükle çıkabildiklerini söyledi.

Akrabalarıyla Muş'a geldiklerini belirten Şahin, "Çok zor günler geçirdik. Bir arkadaşımızın vesilesiyle Muş Belediye Başkanımız Feyat Asya'nın geldiğimizden bilgisi oldu. Bizi arayarak ilgileneceğini söyledi. Bir otele yerleştik. Bizimle yakından ilgilendiler. Üç gecedir burada ağırlıyorlar. Otelde çalışan abla bir poşet kıyafet getirdi. Çok duygulandık. Memleketimizin tamamı çok yardımsever. Allah herkesten razı olsun." diye konuştu.

Depremin çok şiddetli olduğunu, bir odadan diğerine geçemediklerini dile getiren Şahin, "Korkunç bir gürültü vardı. Ayakta durmakta zorlanıyorduk. Sonra can havliyle kendimizi dışarı attık. Merdivenlerimiz çökmüş, duvarlar yıkılmıştı. Kayarak, birbirimize tutunarak dışarıya çıktık. Allah bir daha hiç kimseye böyle bir felaket yaşatmasın." dedi.

Şahin, halen enkaz altında kurtarılmaya bekleyen akrabalarının olduğunu anlattı.

Özellikle ikinci depremi daha fazla hissettiklerini aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Ağır hasar alan binalar ikinci depremde çökmeye başladı. Çok korkunç bir şeydi. İlk depremde herkes elleriyle enkazı kaldırmaya çalışıyordu. Biz de 2'si canlı, 4 kişiyi enkazdan çıkardık. Bunlar çok üstteydi. Aşağılara inmek mümkün değildi. İstanbul depremini televizyonlardan hatırlıyoruz ama böylesine anlayamamıştık. Orada yapılan çalışmalar çok büyük ve değerli. Burada bize yapılan yardımlar karşısında çok duygulandık. Allah hepsinden razı olsun."


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Kağıthane'de özel bireylerin etkinliğine yoğun ilgi
Kağıthane'de özel bireylerin etkinliğine yoğun ilgi
Antakya'da depremin 132. saatinde bir bebek enkazdan kurtarıldı
Antakya'da depremin 132. saatinde bir bebek enkazdan kurtarıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi