• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Afet bölgesinde fide ve fidan üretiminde sertifikasyon işlemleri için son başvuru süresi uzatıldı
Ekonomi
Yayınlanma: 25 Şubat 2023 - 09:53

Afet bölgesinde fide ve fidan üretiminde sertifikasyon işlemleri için son başvuru süresi uzatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen illerde asma fidanı, çilek fidesi, meyve fidanı ve pancar tohumluk sertifikasyonu beyannamelerin son verilme süreleri uzatıldı

Ekonomi
25 Şubat 2023 - 09:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen illerde asma fidanı, çilek fidesi, meyve fidanı ve pancar tohumluk sertifikasyonu beyannamelerin son verilme süreleri uzatıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının konuya ilişkin yönetmelikleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, asma fidan ve üretim materyalinin sertifikalandırılabilmesi veya standart fidan olarak adlandırılması için 2023 yılı için verilecek beyannamelerin son verilme tarihi afet bölgesi ilan edilen illerde 1 ve 2 no'lu damızlık üniteleri için 31 Mayıs'a, 3 no'lu damızlık ünitesi ve standart üretim materyali fidan da dahil tüm aşamalardaki fidan parselleri için 30 Haziran'a kadar uzatıldı.

Çilek fidesinin sertifikalandırılabilmesi veya standart olarak üretilebilmesi için 2023 yılı tüm fide üretiminde beyannameler de 30 Haziran'a kadar verilebilecek.

Bu yıl meyve fidan ve üretim materyali beyannamelerinin, 1 ve 2 no'lu damızlık üniteleri için 31 Mayıs'a, 3 no'lu damızlık ünitesi ve standart üretim materyali/fidan da dahil tüm aşamalardaki fidan parselleri için 30 Haziran'a kadar verilebilmesine imkan sağlandı.

Pancar tohumluk ve sebze tohumluk sertifikasyonu beyannameleri ise bu yıl ekiliş tarihinden itibaren 65 altmış gün içinde verilebilecek.

Tahıl tohumu için yapılan düzenlemeyle 2023 yılı için arpa, buğday, yulaf, çavdar ve tritikale türlerinde beyanname vermek üzere yapılacak başvurular afet bölgesi ilan edilen Akdeniz Bölgesi'nde bulunan iller için 1 Mayıs'a kadar, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan iller için 15 Mayıs'a kadar, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan iller için 1 Haziran'a kadar uzatıldı. Diğer bitki türlerinde beyannameler ekim tarihinden itibaren 60 gün sonuna kadar kabul edilecek ve üretimler, ilgili yönetmeliğin diğer hükümlerine uygun olması halinde, tohumluk olarak değerlendirilecek.

Tohumluk patates sertifikasyonu ve pazarlamasında 2023 yılı tohumluk beyannameleri, dikiliş tarihinden itibaren, yağlı, lifli, tıbbi ve aromatik bitki tohumluk beyannameleri de ekiliş tarihinden itibaren 60 gün içinde verilecek.

Yem bitkileri ve yemeklik tane baklagil tohumluk beyannameleri de kışlık ekim yapılan üretimlerde 1 Haziran'a, yazlık ekimlerde ise ekim tarihinden itibaren 65 gün içinde başvuru kuruluşuna verilecek.

Öte yandan afet bölgesinde tohumculuk sektöründe düzenlenen yetki belgelerinin geçerlilik süresi de 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü gizli oda bulundu
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü...
Emniyet ekipleri sahte istihbaratçıları çökertti
Emniyet ekipleri sahte istihbaratçıları çökertti
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Manavgat Belediyesine yönelik yolsuzluk davasında karar yarın açıklanacak
Manavgat Belediyesine yönelik yolsuzluk davasında karar yarın açıklanacak
Kurbanlıklarda stres, besleme ve ayak sağlığına dikkat
Kurbanlıklarda stres, besleme ve ayak sağlığına dikkat
Tarihe meydan okuyan değirmen, depremlere de dayandı
Tarihe meydan okuyan değirmen, depremlere de dayandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi