• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Afife teyze, "Depremi rüyamda gördüm"
Yaşam
Yayınlanma: 18 Şubat 2023 - 11:14

Afife teyze, "Depremi rüyamda gördüm"

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri ağır hasar aldığı için Gaziantep'ten Muş'a gelen Afife teyze, depremi rüyasında gördüğünü söyledi.

Yaşam
18 Şubat 2023 - 11:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri ağır hasar aldığı için Gaziantep'ten Muş'a gelen Afife teyze, depremi rüyasında gördüğünü söyledi.

Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerde evleri zarar gören vatandaşlar Muş Danişment Gazi Yurduna yerleştirildi. Gaziantep'teki evleri zarar gören yaşlı çift Afife-Hüseyin Kaya'nın çocukları halen deprem bölgesinde yarıların sarılmasına yardımcı oluyor. Gece uyurken rüyasında deprem olduğunu gören Afife Kaya, o geceki korkuyu halen üzerinden atamadığını belirterek, "Gaziantep'ten Muş'a geldik. Orada apartmanın 11. katında yaşıyorduk. Çok büyük bir felaket yaşadık. Akşam rüyamda yine deprem olduğunu gördüm. Bağırmam ile eşim beni uyandırarak sakinleştirdi. Sabaha karşı deprem oldu saat 4,5'ta dışarıya çıktık. O an hiçbir şeyin farkına varamadık. Evimizin hasar alması nedeniyle Muş'a geldik. Binamızda çatlaklar oluştu. Evimiz şuan kullanılmaz bir hal almış. Depremden sonra Muş'a geldik. Devletimizden Allah razı olsun, bu kapıyı bize açtı. Burada yurda yerleştik. Tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar Allah hepsinden razı olsun. Halen depremden korkuyoruz. Allah bir daha kimseye yaşatmasın böyle bir acıyı. Allah devletimize zarar ziyan vermesin. Oğlum Alparslan'da hala oradadır" dedi.

Burada bir açıklama yapan Danişment Gazi Yurt Müdürü Hasan Yarçin ise, "Yurdumuzun kapısını depremzedelerimize açtık. Buraya gelen ailelerimize hizmet veriyoruz. Yurt içerisinde ailelerin acil ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir çarşı açtık. Bir diğer yandan özellikle çocuklar için tamamen ücretsiz mini market açtık. Burada ailelerimize her türlü imkanı sunmaya çalışıyoruz. Devletimizin tüm imkanlarını, depremzedelerimiz için seferber etmiş durumdayız. Yurdumuzda 100 yakın depremzedemiz var. Bu sayı gün geçtikçe Muş Valiliği koordinesinde artmaktadır. Yurdumuzun kapasitemiz 898 kişiliktir. Bu kapasitemizi bizler ailelerimiz için kullanmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda depremzedelerimizin üç öğün yemekleri bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tarım işçilerine serinleten ikram
Tarım işçilerine serinleten ikram
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
Turizm Fakültesinde mezuniyet coşkusu
Turizm Fakültesinde mezuniyet coşkusu
Türk mutfağı, kültür ve sanatla buluştu
Türk mutfağı, kültür ve sanatla buluştu
Son Haberler
Sultangazi'de motosiklet hırsızlığı kamerada: Hırsızların bilmediği detay şaşırttı
Sultangazi'de motosiklet hırsızlığı kamerada: Hırsızların...
Vali Zorluoğlu Çermik kitap fuarını ziyaret etti
Vali Zorluoğlu Çermik kitap fuarını ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağımsızlık Sarayı'nda resmi törenle karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağımsızlık Sarayı'nda resmi törenle...
Tatvan Mesleki Eğitim Merkezi, köy okulu öğrencilerinin yüzünü güldürdü
Tatvan Mesleki Eğitim Merkezi, köy okulu öğrencilerinin yüzünü...
Tarım işçilerine serinleten ikram
Tarım işçilerine serinleten ikram
'Depremzede öğrencilere psikoeğitim programları uygulanmalı'
'Depremzede öğrencilere psikoeğitim programları uygulanmalı'

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi