• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında konuştu:
Siyaset
Yayınlanma: 27 Ocak 2023 - 14:28

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında konuştu:

"Bizim için Türkiye Yüzyılı mottosu bir slogandan ibaret değil ve olmayacak. Türk siyasi hayatının belki de en önemli, en kritik seçimlerinden birisi 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak" - "Bugüne kadar sahip olduğumuz, edindiğimiz kazanımları daha geliştirerek, büyüterek ve Türkiye'yi dünyada daha iddialı bir ülke konumuna taşıyacak ikinci yüzyılı başlatacağımız bir adımı 14 Mayıs'ta atmak bir tesadüf değildir"

Siyaset
27 Ocak 2023 - 14:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bizim için Türkiye Yüzyılı mottosu bir slogandan ibaret değil ve olmayacak. Türk siyasi hayatının belki de en önemli, en kritik seçimlerinden birisi 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak." dedi.

Yanık, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 20 senedir iktidar olduğu süreç içerisinde temel hareket noktalarının kimseyi geride bırakmamak ve ihtiyaç odaklı her türlü çalışmayı yapmak olduğunu söyledi.

AK Parti'nin millete, bu ülkenin vatandaşı olmanın gururunu yaşattığını düşündüğünü aktaran Yanık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunu özellikle yurt dışına çıkan vatandaşlarımızdan dinlediğinizde çok daha etkili, çok daha böyle içinize dokunan hikayeler duyuyorsunuz. Bundan 20-30 sene önce insanlar herhangi bir yabancı yerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan bahsettiklerinde karşılaştıkları muameleyle şimdi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarını ifade ettiklerinde karşılaştıkları muamele, hele mazlum coğrafyalarda, mağdur coğrafyalarda karşılaştıkları muamele çok farklı. Bize bakış çok farklı. Sayın Cumhurbaşkanı'mız şu anda mazlum coğrafyaların, mağdur coğrafyaların sırtlarını dayadıkları ve kendilerini emniyette hissettikleri kişi."

- "Şiddet mağduru kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

Yanık, Bakanlık çalışmaları ve Bursa'da yürütülen faaliyetleri anlatarak, şöyle devam etti:

"Tüm ülkemize yayılan kadın konukevlerinin üçü Bursa'da. Kadınları koruyan ve onları yeni bir hayata hazırlayan konukevlerimiz 20 yılda 11 bin 694 kadın ve 6 bin 43 çocuk olmak üzere toplam 17 bin 737 kişiye hizmet sundu. Bu arada şunu paylaşmak istiyorum, kadın konukevi ifadesi daha çok kadına yönelik şiddeti çağrıştıran ve buraya gelen her vatandaşımızın, her kadınımızın şiddet mağduru olduğu gibi bir algıyı oluşturuyor. Kadın konukevlerimizde hizmet alan kadınlarımızın yaklaşık yüzde 52'si, 53'ü barınma ihtiyacı için gelen arkadaşlarımız. Geriye kalan yüzde 47-48 gibi oran da şiddet mağduru için maalesef gelen ve beraberinde gelen çocuklar gayet tabii ki. "

Yanık, şiddete ilişkin yaklaşımlarının da "sıfır tolerans" olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hiçbir şiddet mağduru vaka kalmayıncaya kadar bununla mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Bunu sağlayıncaya kadar özellikle aile içi şiddetle, kadına yönelik şiddetle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bu konudaki hassasiyeti, yıllardır siyasi hayatının en başından beri devam eden hassasiyeti, hem bizim AK Parti politikalarımızın çerçevesini belirleyici motivasyon sebebi olmuştur hem de bugün yaptığımız çalışmaların önemli desteklerinden birisidir."

- "Seçimlere güçlü bir biçimde hazırlanacağız"

Bu yıl "2023 Türkiye Yüzyılı" mottosuyla başlattıkları sürecin, Türkiye'nin dünya ölçeğinde söz sahibi olduğunu bütün açıklığıyla ortaya koyduğunu dile getiren Yanık, "Bu motto rastgele seçilmedi, 'kulağa hoş gelsin' diye de söylenmedi. Bizim için Türkiye Yüzyılı mottosu bir slogandan ibaret değil ve olmayacak. Türk siyasi hayatının belki de en önemli, en kritik seçimlerinden birisi 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak." diye konuştu.

Yanık, 14 Mayıs'ın Demokrat Parti'nin iktidara geldiği 1950'deki seçim tarihi olduğunu aktararak, şunları dile getirdi:

"Türkiye'de vesayet odaklarının desteklediği gruplar iki iktidara karşı 'devrim' demiştir. Birisi Demokrat Parti, birisi AK Parti iktidarlarıdır. Çünkü ikisi de milletten başka hiçbir destek, hiçbir güç odağına sırtını dayamamıştır. Çünkü her ikisi de güç ve vesayet odaklarına karşı mücadele ederek siyasette neşvünema bulmuştur. O yüzden sadece Türkiye'de iki siyasi gruba, iki siyasi partiye, iki siyasi partinin kazandığı seçimlere karşı 'devrim' yakıştırmasını yapmıştır vesayet odakları. Dediğim gibi birisi 1950 seçimleri, birisi de AK Parti'nin 3 Kasım 2002 zaferidir. 14 Mayıs da boşuna seçilmedi. Bugüne kadar sahip olduğumuz, edindiğimiz kazanımları daha geliştirerek, büyüterek ve Türkiye'yi dünyada daha iddialı bir ülke konumuna taşıyacak ikinci yüzyılı başlatacağımız bir adımı 14 Mayıs'ta atmak bir tesadüf değil. O yüzden bu seçimlere birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, AK Parti teşkilatının bir ferdi olmanın gururu içerisinde, güçlü bir biçimde hazırlanacağız."


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Uraloğlu: " 2 bin 450 metre uzunluğundaki pisti 3 bin metreye uzatıyoruz"
Bakan Uraloğlu: " 2 bin 450 metre uzunluğundaki pisti 3 bin metreye uzatıyoruz"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz"
Muhtarların TBMM ve Anıtkabir ziyaretinde duygu dolu anlar
Muhtarların TBMM ve Anıtkabir ziyaretinde duygu dolu anlar
Kasapoğlu, Roma'da NATO PA toplantısına katıldı
Kasapoğlu, Roma'da NATO PA toplantısına katıldı
Son Haberler
KUMSmall'da engeller değil yetenekler sahnedeydi
KUMSmall'da engeller değil yetenekler sahnedeydi
Yıldırım düşen çatıda tamirat yapan 2 işçi yaralandı
Yıldırım düşen çatıda tamirat yapan 2 işçi yaralandı
Engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak için 'Empati Parkuru' kuruldu
Engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak için 'Empati Parkuru'...
7 ülke, tek hedef
7 ülke, tek hedef
Cehaletin böylesi: Fethiye'de meyhane açılışını duayla yaptılar
Cehaletin böylesi: Fethiye'de meyhane açılışını duayla yaptılar
Azerbaycan Büyükelçiliğine düzenlenen saldırının ardından Tahran Emniyet Müdürü görevden alındı
Azerbaycan Büyükelçiliğine düzenlenen saldırının ardından Tahran Emniyet Müdürü görevden alındı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi