• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık "Engelsiz İftar Buluşması"nda konuştu:
Genel
Yayınlanma: 06 Nisan 2023 - 20:51

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık "Engelsiz İftar Buluşması"nda konuştu:

"Engelli kişilerin kendi yaşamları üzerinde söz ve karar sahibi oldukları özgür ve bağımsız bireyler olarak toplumsal yaşamın tüm alanlarında etkin bir biçimde var olabildikleri bir yaşam sürdürmelerini hedefliyoruz"

Genel
06 Nisan 2023 - 20:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engellilerin kendi yaşamları üzerinde söz ve karar sahibi oldukları, özgür ve bağımsız bireyler olarak toplumsal yaşamın tüm alanlarında etkin biçimde var olabildikleri bir yaşam sürdürmelerini hedeflediklerini bildirdi.

Bakan Yanık, Saray Engelsiz Yaşam ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi'ndeki "Engelsiz İftar Buluşması"nda konuştu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden 13,5 milyona yakın kişinin doğrudan etkilendiğini belirten Yanık, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Depremin hemen ardından bölgedeki engelli ve yaşlılarla ilgili kuruluşlarla iletişime geçerek ilk durum bilgisini aldıklarını aktaran Yanık şöyle devam etti:

"Akabinde kuruluşlarımızdan hizmet alan 1333 engelli vatandaşımızı farklı illerdeki yatılı kuruluşlarımıza ivedilikle taşıdık. Daha sonra deprem bölgesinde, çadırlarda, konteyner kentlerde barınan engelli ve yaşlı vatandaşlarımızdan profesyonel bakıma ihtiyacı olanların tespit edilmesi amacıyla ekiplerimiz sahada çalışmalar yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar. Bu kapsamda dün itibarıyla profesyonel bakıma ihtiyacı olan 954 engelli vatandaşımızı da kurumlarımıza yerleştirdik."

Yanık, deprem bölgesi dışında da Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarına, misafirhanelere ve otellere yerleşenleri ziyaret ederek sosyal incelemelerini sürdürdüklerini, incelemeler neticesinde profesyonel bakım ihtiyacı olan engellileri ivedilikle yatılı kuruluşlara yerleştirdiklerini söyledi.

"Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ülke olarak kalkınma yolculuğumuzda hiç kimseyi arkada bırakmadan yolumuza devam ediyoruz." ifadesini kullanan Bakan Yanık; kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı, engelli ayrımı yapmaksızın her bir bireyi toplumsal kalkınmanın asli unsuru olarak gördüklerini ve bu yoldaki çabaları devam ettirdiklerini belirtti.

Yanık sözlerini şöyle sürdürdü:

"e-KPSS ile atanmış ve bugün artık kamu hizmeti veren genç arkadaşlarımız var. Onlarla da ayrıca gurur duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hakikaten çocuklarımızla gençlerimizle inanılmaz gurur duyuyoruz. Her birisi geleceğimizi inşa etme noktasında bütün mevcudatlarıyla bütün kapasiteleriyle yetenekleriyle emeklerini ortaya koyuyorlar. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Hayatın bizatihi kendi kesintisiz bir değişim süreci olduğu gerçeği daha adil ve eşitlikçi bir dünya için çabalarımızı kesintisiz sürdürmemiz gerektiğine işaret ediyor. Biz de daha adil ve eşitlikçi bir dünya için engellilik alanındaki politikalarımızı yardım eksenli değil, hak temelli bir anlayışla şekillendirdik."

Türkiye'nin 20 yılda geldiği noktanın, yarın için daha ileri noktayı hedeflemek için yol gösterici nitelikte olduğunu vurgulayan Yanık, "Engelli kişilerin kendi yaşamları üzerinde söz ve karar sahibi oldukları özgür ve bağımsız bireyler olarak toplumsal yaşamın tüm alanlarında etkin bir biçimde var olabildikleri bir yaşam sürdürmelerini hedefliyoruz." dedi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Yemen hükümeti ile Husiler, bin 600'den fazla esirin serbest bırakılması için mutabakata vardı
Yemen hükümeti ile Husiler, bin 600'den fazla esirin serbest bırakılması...
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Fenerbahçe'de 6 değişiklik
Fenerbahçe'de 6 değişiklik

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi