• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Osmaniye'de gençlerle buluştu:
Siyaset
Yayınlanma: 10 Mayıs 2023 - 21:31

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Osmaniye'de gençlerle buluştu:

"Biz bu bayrağı günün birinde sizlere devredeceğiz. Bir süre sonra sizlerle farklı platformlarda bu ülkeye hizmet ediyor, ülkeyi yönetiyor, ülkenin geleceğiyle ilgili birlikte karar veriyor olacağız"

Siyaset
10 Mayıs 2023 - 21:31
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Biz bu bayrağı günün birinde sizlere devredeceğiz. Bir süre sonra sizlerle farklı platformlarda bu ülkeye hizmet ediyor, ülkeyi yönetiyor, ülkenin geleceğiyle ilgili birlikte karar veriyor olacağız." dedi.

AK Parti'nin Osmaniye milletvekili adayı Yanık, Osmaniye'de bir kafede düzenlenen "İlk Oyum AK Parti'ye İlk Oyum Erdoğan"a programında gençlerle bir araya geldi.

Yanık, burada yaptığı konuşmada, kendisinin de ilk oyunu, 1994'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiğini söyledi.

O dönemde İstanbul'da belediye başkanını seçtiklerini hatırlatan Yanık, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız da öyle işte yıldızı yeni parlayan genç, cevval bir aday. Biz de arkadaşlarımızla siyaseti, gündemi, bir taraftan adayları takip ediyoruz. İlk oyumuzu Sayın Cumhurbaşkanımıza verdik ama Allah biliyor ya çok da kazanacağından emin değiliz. Yani öyle garanti falan da değil, hatta kimsenin şans tanımadığı bir aday. Cumhurbaşkanımız kazandı, şimdi biz de arkadaşlarla 'Bizim desteklediğimiz aday kazandı' diyoruz."

Oy vermenin bir sorumluluk olduğuna dikkati çeken Yanık, kendilerinin bugüne kadar oylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vererek yollarına devam ettiklerini dile getirdi.

Bakan Yanık, gençlerden oy verirken, tercihlerini yaparken dikkatli ve özenli olmalarını istedi.

"Z kuşağı" tanımına değinen Yanık, "O etiketler bir siyaset ve toplum mühendisliğinin ürünüdür. Çocuklara, gençlere, dünyada bir salgın halinde 'Z kuşağı şöyle olur, böyle isyankar olur, böyle tanımaz, böyle inanmaz' vesaire. Z kuşağı, Y kuşağı yok kardeşim, insan insandır. Hepimiz dünyanın neresinde olursak olalım, yaş dönemlerinin, tecrübenin belli birtakım refleksleri vardır. 'Z kuşağı böyle olur' diyerek bir etiketlemeyle çocukları, gençleri, belli bir davranış biçimine itmek istediler. Ama bizim gençlerimiz o kadar akıllılar ki değer yargılarıyla o kadar barışıklar, yaşadıkları toplumla, toplumun değeriyle, insanın değer yargılarıyla o kadar barışıklar ki öyle Z kuşağı, Y kuşağı yok, alfa yok. Bunların hepsini ellerinin tersiyle ittiler." değerlendirmesinde bulundu.

- "Biz bu bayrağı günün birinde sizlere devredeceğiz"

Gençlere ilk kez oy kullanmanın önemini anlatan Yanık, şunları kaydetti:

"İlk oyla beraber, bundan sonra sosyal, siyasal hayatın içerisinde, siyasal hayata katılan gençler, yetişkinler olarak, hayatı, sistemi, siyaseti, devleti, hükümeti belirleyen, şekillendirenler olarak bir yolculuğa çıkıyorsunuz. İlk oy vermenin aslında böyle bir belki mukaddime olma, yani bir bismillah, ilk adım olma özelliği de var. Bundan sonraki süreçte, hayatınız boyunca hep bir tercih ve tercihler içerisinde olacaksınız. Biz, bu bayrağı günün birinde sizlere devredeceğiz. Bir süre sonra sizlerle farklı platformlarda bu ülkeye hizmet ediyor, ülkeyi yönetiyor, ülkenin geleceğiyle ilgili birlikte karar veriyor olacağız. Dolayısıyla bugünden sonra yaşadığımız ülkenin, toprağın, inandığımız değerlerin farkında ve sadece ülkemiz değil, insanlık için de değer üreten gençler olarak yolunuza devam etmenizi ümit ve temenni ederim. Çünkü biz inancımızdan, geleneğimizden taşıdığımız mirasla herhangi bir iyiliği sadece kendisi için değil, bütün insanlık için, özellikle mazlum ve mağdurlar için isteyen bir toplumuz."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Son Haberler
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Malatya'da tırla çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Malatya'da tırla çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Kastamonu'da yıldırım düşen kulübe alevlere teslim oldu
Kastamonu'da yıldırım düşen kulübe alevlere teslim oldu
Çorum'da dolu yağışı etkili oldu
Çorum'da dolu yağışı etkili oldu
Esnaf ve sanatkar dostu, Başkan Saraç vefat etti
Esnaf ve sanatkar dostu, Başkan Saraç vefat etti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi