• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. AK Parti'li Akbaşoğlu: Kazanan milletimizin tamamıdır 
Siyaset
Yayınlanma: 30 Mayıs 2023 - 14:11

AK Parti'li Akbaşoğlu: Kazanan milletimizin tamamıdır 

Siyaset
30 Mayıs 2023 - 14:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK Parti'li Akbaşoğlu: Kazanan milletimizin tamamıdır 

 AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Bu seçimlerle beraber 81 vilayetimiz, 85 milyon insanımız kazanmıştır. Bütün Türk dünyası ve İslam dünyası kazanmıştır, bütün mazlumlar kazanmıştır. Bu manada; kazanan milletimizin tamamıdır, milletimizdir, bütün mazlum coğrafyalardır" dedi.

Yeni seçilen milletvekillerinin TBMM'deki kayıt işlemleri bugün de devam etti. Seçildikleri illerden mazbatasını alan 50'ye yakın milletvekili, Meclis Şeref Holü'ne gelerek kayıt işlemlerini gerçekleştirdi. AK Parti Çankırı Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, kayıt işlemlerinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Akbaşoğlu, "Bu seçimlerle beraber 81 vilayetimiz, 85 milyon insanımız kazanmıştır. Bütün Türk dünyası ve İslam dünyası kazanmıştır, bütün mazlumlar kazanmıştır. 'Dünya 5'ten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkündür' sözü, emperyalist ve siyonistlerin uğraşına rağmen kısılamamıştır. Tekrar Birleşmiş Milletler'de yankılanmaya devam edecektir. Bu önemli bir tarihi dönüm noktasıdır. Bu manada; kazanan milletimizin tamamıdır, milletimizdir, bütün mazlum coğrafyalardır. Kaybedenler ise millete rağmen iftira ve yalan siyaseti ile çarpık anlayışlarını ortaya koyan, her türlü yıkıcı, bölücü yaklaşımları ortaya koyan ve vadedilmemiş hiçbir husus, verilmemiş taviz bırakmayan altılı masa ve bileşenlerinin içeride ve dışarıdaki destekçileridir" diye konuştu.

'ÇOK DAHA BÜYÜK ADIMLAR ATACAĞIZ'

Seçimlerin Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcı olarak tarihe geçtiğini söyleyen Akbaşoğlu, "Ben, bundan sonraki süreçlerin, yasama ile yürütme arasındaki uyumla beraber, milletimizin beklentilerinin tamamının karşılanacağı bir dönem beklediğimi ve buna dair her türlü katkıyı da vereceğimizi ifade ediyorum. 28 Mayıs seçimlerinin bütün insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Bu aziz milletin fertleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşları olarak, hepimizin eşitliği temelinde çok daha büyük adımları atacağız inşallah. Liderimiz Sayın Erdoğan'ın önderliğinde, bölgesel bir güç ve küresel bir aktör olarak adalet ve merhamet bayrağını her gittiğimiz yerde dalgalandıracağız" ifadelerini kullandı.

'DAHA ÇOK KADININ MECLİS'TE OLMASINI ARZU EDİYORUZ'

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler de ilk defa milletvekili seçildiğini ve bundan onur duyduğunu söyleyerek, toplumun her kesimine seslenen, 'Türkiye Yüzyılı'na uygun bir Meclis olmasını diledi. Böhürler, bu dönem Meclisteki kadın milletvekili sayısının arttığının hatırlatarak, "AK Parti'den Meclise giren kadın milletvekili sayımız 50'nci, AK Parti'nin ilk döneminde bu oran yüzde 4'tü. Aslında Türkiye Cumhuriyeti'nin ortalaması da yüzde 4,2'dir. Yani tüm cumhuriyet tarihinde kadın milletvekili oranı bu idi. Biz bu oranı zamanla yüzde 7 yaptık, yüzde 11 yaptık, yüzde 17 yaptık ve şu anda kadın temsili yüzde 20'yi buldu. Bu çok önemli rakam ama elbette yetmez. Daha çok kadının Mecliste olmasını arzu ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde daha çok kadın siyasette, önemli görevlerde yer alır. Bu bir kadın hakları mücadelesi. AK Parti'nin politikaları açısından da bu çok önemli. Ayrıca Türkiye kadınları için de çok önemli. Bu anlamda kadınları temsil ettiğim için de sırtımda bir yük ve vazife de hissediyorum" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahar şenliklerindeki olaylarla ilgili 6 kişi tutuklandı
Bahar şenliklerindeki olaylarla ilgili 6 kişi tutuklandı
AK Parti İnönü ve Mihalgazi ilçe başkanları değişti
AK Parti İnönü ve Mihalgazi ilçe başkanları değişti
Belçika Savunma Bakanı Francken: "Geri döneceğiz ve bu dönüş 14 yıl sürmeyecek"
Belçika Savunma Bakanı Francken: "Geri döneceğiz ve bu dönüş 14 yıl sürmeyecek"
Adalet Bakanı Gürlek, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi
Adalet Bakanı Gürlek, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi
Son Haberler
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Seyit Onbaşı'nın yazarı öğrencilerle buluştu
Seyit Onbaşı'nın yazarı öğrencilerle buluştu
Büyüksümbüller-Ortaköy yolunda sıcak asfalt mesaisi
Büyüksümbüller-Ortaköy yolunda sıcak asfalt mesaisi
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Çorum'da Galibi Vakfı İbadethanesi ve Külliyesi'nin yıkımında gerginlik
Çorum'da Galibi Vakfı İbadethanesi ve Külliyesi'nin yıkımında gerginlik

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi