• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. AK Parti'li Ala: 2 helikopter gönderemeyen Türkiye'den, SİHA gönderen Türkiye'ye geldik
Siyaset
Yayınlanma: 30 Nisan 2023 - 21:24

AK Parti'li Ala: 2 helikopter gönderemeyen Türkiye'den, SİHA gönderen Türkiye'ye geldik

Siyaset
30 Nisan 2023 - 21:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK Parti'li Ala: 2 helikopter gönderemeyen Türkiye'den, SİHA gönderen Türkiye'ye geldik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, "Azerbaycan işgal edilirken tahliye için 2 helikopter gönderemeyen bir Türkiye'den, 30 yıl sonra o işgal altındaki toprakları kurtaran ve istedikleri kadar İHA-SİHA gönderen bir Türkiye'ye geldik. Arkasında durmak istediğimiz Türkiye budur, yapmak istediğimiz şey budur, başarmak istediğimiz budur. Bunun için Türkiye'nin önü açılmalı, kesilmemeli" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Bursa'nın Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi'ndeki seçim ofisinin açılışına katıldı. AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve milletvekili adaylarının da katıldığı açılışta konuşan Ala, ülke olarak 15 Mayıs sabahı yeni bir Türkiye'ye uyanacaklarını belirterek, "14 Mayıs'ta sandıkta alacağımız karar 15 Mayıs'tan itibaren bütün Türkiye'nin 5 yıllık geleceğini tayin edecek. Sadece Türkiye'nin mi? Türkiye'nin dışında bize bakan kardeşlerimizin de geleceğini ve umutlarını tayin edecek. Türkiye içinde 20 yılda yaptıklarımız, bundan sonra 5 yılda yapacaklarımızın teminatıdır" ifadelerini kullandı.

'CUMHUR İTTİFAKI ÇÖZÜM, MİLLET İTTİFAKI KAOS ÜRETİR'

Millet İttifakı'nın ciddiyetsiz bir oluşum olduğunu ve ülkeyi yönetmekte zorlanacağını söyleyen Efkan Ala, "Pazar'da problem mi var? Biz çözeriz. Sokakta problem mi var? Biz çözeriz. Dışarıda problem mi var? Biz çözeriz. Çünkü Cumhur İttifakı çözüm üretir. Karşı taraf ise kargaşa üretir, kaos üretir. Bir düşünün bizim adayımız ne zamandır belli? 5 yıl öncesinden belli ve ona göre hazırlıklar yapıldı. Ama diğer tarafta 1 buçuk yılda sürekli toplanıp dağıldılar ve bir aday bile belirleyemediler. Madem bu kadar ehemmiyet veriyorsun, nasıl oluyor da 1 buçuk yılda toplanıp dağılıyorsun. 1 buçuk yıl sonra yarım yamalak bir kişiyi belirledin. İyi de 1 buçuk günde masayı niye dağıttınız. 1 adayı 1 buçuk yılda çıkardığın masayı, 1 buçuk günde darmadağın ettin. Kumar masası dediğin masaya sonra geri döndün. O kadar ciddiyetsiz bir oluşum, Türkiye gibi bir ülkeyi yönetmekte çok zorlanır" diye konuştu.

'2 HELİKOPTER GÖNDEREMEYEN TÜRKİYE'DEN, İHA-SİHA GÖNDEREN TÜRKİYE'YE DÖNDÜK'

Büyük Birlik Partisi Kurucu Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir anısını hatırlatan Efkan Ala, "Azerbaycan toprakları 30 yıl önce işgal edilince rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, TBMM'den bir heyet ile Azerbaycan'a gider. Ayrılmadan önce Azerbaycan lideri Ebulfeyz Elçibey'e 'Başkanım biz dönüyoruz, Türkiye'den bir isteğin var mı? diye sorar. Rahmetli Elçibey'in cevabı: 'Sayın Başkan çok selam söyle. Biz buralar işgal edilirken buradaki vatandaşları tahliye edebilmek için 2 helikopter istedik, onu da Türk kardeşlerimiz gönderemedi. Başka ne isteyelim, canınızın sağlığı.' Rahmetli bunu üzülerek anlatıyordu. Oralar işgal edilirken tahliye için 2 helikopter gönderemeyen bir Türkiye'den, 30 yıl sonra o işgal altındaki toprakları kurtaran ve istedikleri kadar İHA-SİHA gönderen bir Türkiye'ye geldik. Arkasında durmak istediğimiz Türkiye budur, yapmak istediğimiz şey budur, başarmak istediğimiz budur. Bunun için Türkiye'nin önü açılmalı, kesilmemeli" dedi.

'DESTEK SİZDEN, BAŞARI BİZDEN'

Dün İlham Aliyev'in TEKNOFEST etkinliğine katıldığını hatırlatan Efkan Ala, "Güç birliği yaptığımızda neler başaracağımızı biliyoruz çünkü. Azerbaycan'ın iktidar partisi olan Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan Vekili Tahir Budaqov ve milletvekili heyeti Bursa'ya geldi. Karşılamamızda 'Sizi desteklemeye geldik, başka illere de gideceğiz. Biz sizi destekleyeceğiz ki, beraber yol alalım ve bu kazanımları kaybetmeyelim' dedi. Türkiye istikrarını kaybederse ki bakın, Karadeniz'de doğalgazı bulduk. Ama Akdeniz'de, Ege'de aradığımız zaman Yunanistan nasıl başını çıkardı? Oradan Türkiye'yi tehdit eder gibi konuştu. Ama Türkiye gemilerini denize indirdi, savunma sanayinde aldı başını gitti. Cumhurbaşkanımız da onlar konuşunca iki cümle söyledi mi herkes haddini biliyor. Bu gücü sizden alıyoruz. Öyleyse ne yapalım? İstikrar deyince Erdoğan akla geliyor. Arkasında duralım. Türkiye'ye bir istikrar hediye edelim ve Türkiye'nin önünü açalım. Destek sizden, başarı ve hizmet bizden" ifadesini kullandı.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Son Haberler
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın o dönemde yaşadığından daha büyük bir acı çekiyoruz"
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın...
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Malatya'da tırla çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Malatya'da tırla çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Sinop’ta yolcu otobüsü su kanalına devrildi, 9 kişi yaralandı
Sinop’ta yolcu otobüsü su kanalına devrildi, 9 kişi yaralandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi