• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. AK Parti'li Katırcıoğlu'ndan İsrail'e tepki:
Siyaset
Yayınlanma: 12 Ekim 2023 - 18:09

AK Parti'li Katırcıoğlu'ndan İsrail'e tepki:

"Bir savaşta silahlı askerler değil oynayan çocuklar, eli baston tutan yaşlılar ve kundağında ağlayan bebekler hedef alınıyorsa; o bir savaş değil katliamdır, zulümdür ve insanlık suçudur"

Siyaset
12 Ekim 2023 - 18:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Bir savaşta silahlı askerler değil oynayan çocuklar, eli baston tutan yaşlılar ve kundağında ağlayan bebekler hedef alınıyorsa; o bir savaş değil katliamdır, zulümdür ve insanlık suçudur." dedi.

Katırcıoğlu, bazı AK Parti milletvekilleri ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sivil halkın özellikle de çocukların maruz bırakıldığı insanlık dışı saldırıların, vicdanı olan herkesin yüreğini yaraladığını söyledi.

Filistin halkının acılarını paylaştıklarını ifade eden Katırcıoğlu, Türkiye'nin de yıllardır terör ve savaşlarda binlerce şehit verdiğini, binlerce evladın da annesiz ve babasız kaldığını söyledi.

Savaşın çirkin yüzünü gösterdiğini ve İsrail'in devlet olmanın ötesinde adeta bir örgüt gibi davranarak, 7 Ekim'den bugüne kadar bin 400'e yakın sivili katlettiğini belirten Katırcıoğlu, "Bir savaşta silahlı askerler değil oynayan çocuklar, eli baston tutan yaşlılar ve kundağında ağlayan bebekler hedef alınıyorsa; o bir savaş değil katliamdır, zulümdür ve insanlık suçudur. Yüzyıllar boyu birlikte yaşadığımız gönül coğrafyamızdan gelen bu acı haberler bizleri derinden etkiliyor. Uluslararası toplumu göreve davet ediyor, bu zamana kadar yaşanan birçok trajedi de sınıfta kalan uluslararası kuruluşların tekrar güven sağlayabilmesi için yaşanan bu katliamlar bir test niteliğindedir." diye konuştu.

- "Bütün tarafları sükunete ve barışa davet ediyoruz"

Katırcıoğlu, Gazze'nin abluka altına alınmasına da tepki göstererek, "Bir şehrin karanlıklara gömülmesi, çocukların susuz bırakılması, yaşlıların ilaçsız bırakılması, insanların ibadethane ve okulsuz kalması bir devlete nasıl bir şey kazandırabilir? Şimdi harekete geçmeyen uluslararası toplum ne olursa harekete geçebilir? Bizler ne İsrail'de ne Filistin'de bir masumun dahi canının yanmasına sessiz kalamayız. Buna amasız, fakatsız karşısında dururuz. Bölgemizde daima arabuluculuk rolüne hazır olduğumuzu bildiriyor, bütün tarafları sükunete ve barışa davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle başlatılan diyaloğun sonuç verdiğini ve sivillerden bazılarının da serbest bırakıldığını ifade eden Katırcıoğlu, "Türkiye'nin arabuluculuk çabalarının uluslararası kuruluşlar tarafından da örnek alınması ve uygulanması gerekliliği ortadadır. TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu olarak başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası kuruluşları çocukların aç kaldığı, susuz kaldığı, şiddete uğradığı, bombalandığı ve adeta ölüme mahkum edildiği bu katliama sessiz kalmaması konusunda harekete geçmeye çağırıyor, İsrail'in saldırılarını bir an önce durdurması ve kalıcı barışın sağlanması hususunda birlikte davranmaya davet ediyoruz." dedi.

Toplantıda, milletvekillerinin boyunlarına Filistin atkısı taktıkları ve ellerinde Gazze'de yaşananları protesto eden kartlar taşıdıkları görüldü.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahar şenliklerindeki olaylarla ilgili 6 kişi tutuklandı
Bahar şenliklerindeki olaylarla ilgili 6 kişi tutuklandı
AK Parti İnönü ve Mihalgazi ilçe başkanları değişti
AK Parti İnönü ve Mihalgazi ilçe başkanları değişti
Belçika Savunma Bakanı Francken: "Geri döneceğiz ve bu dönüş 14 yıl sürmeyecek"
Belçika Savunma Bakanı Francken: "Geri döneceğiz ve bu dönüş 14 yıl sürmeyecek"
Adalet Bakanı Gürlek, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi
Adalet Bakanı Gürlek, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
Lübnan Müftüsü: "İsrail, zalim batının desteğiyle Gazze Şeridi'nde soykırım savaşı düzenliyor"
Lübnan Müftüsü: "İsrail, zalim batının desteğiyle Gazze Şeridi'nde soykırım savaşı düzenliyor"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi