• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Akbelen'de 'ağaç kesimi' gerginliği; 2 gözaltı
Asayiş
Yayınlanma: 24 Temmuz 2023 - 17:59

Akbelen'de 'ağaç kesimi' gerginliği; 2 gözaltı

Asayiş
24 Temmuz 2023 - 17:59
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Akbelen'de 'ağaç kesimi' gerginliği; 2 gözaltı

MUĞLA'nın Milas ilçesindeki İkizköy'de kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmaları sırasında Akbelen Ormanı'nda  ağaç kesildiğini belirten bölge halkı ile çevreciler, jandarma ile karşı karşıya geldi. Zaman zaman gergin anlar yaşanırken, çıkan arbedede çevrecilerin avukatı İsmail Hakkı Atal ile İkizköy Çevre Komitesi'nden köylü Hasan Yorulmaz, gözaltına alındı. Bölge halkının ve çevrecilerin bekleyişi sürerken, jandarma TOMA'lar ve komandalar ile Akbelen Ormanı'na girişi kapattı.

İki yıldır İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda çadır nöbeti tutan ve ağaç kesimine engel olmak isteyen bölge halkı ve çevreciler, bugün maden sahasının genişletilmesi için ağaç kesiminin yapıldığını duyurdu. Sabah saatlerinden itibaren bölgeye çok sayıda jandarma, komando timleri ve TOMA'lar sevk edildi. Bölge halkı ve çevreciler, kesime engel olmak için ormana yürümek istediği sırada jandarma komando timleri geçişe izin vermedi. Zaman zaman gergin anlar yaşanırken, çıkan arbedede çevrecilerin avukatı İsmail Hakkı Atal ile İkizköy Çevre Komitesi'nden köylü Hasan Yorulmaz, gözaltına alındı. Bölgede çevreci ve köylülerin bekleyişi sürüyor.

'İÇERİDE KESİM VAR, CANIMIZ YANIYOR'

İkizköy'den Esra Işık, "4 senedir burada büyük mücadele sürüyor. Akbelen Ormanı, kömür madeni için yok edilmek isteniyor. 2 yıldır çadırlarda nöbetteyiz. Son zamanlarda şirketin kesime gireceğine dair haberler aldık. Dün gece, sabaha kadar uyumadık. Sabaha karşı çok sayıda jandarma, buraya konvoy halinde geldi. Sinyal kesici ile geldiler, kimseye ulaşamadık. Daha önce defalarca kesim girişimi oldu ve defalarca bu girişimi engelledik. Kesim girişimi olunca bizi jandarma ile karşı karşıya getiriyorlar. Bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Şu an içeride kesim va; canımız çok yanıyor. Bir yandan orman yangınları devam ediyor. Yangınlardan kalan son ormanlarımıza hunharca saldırı söz konusu. Hukuki mücadelemiz devam ediyor ve sonuçlanmış değil. Yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Bilirkişi raporu sonrası o karar kaldırıldı. Dava henüz sonuçlanmış değil. Burada yapılan şey hukuksuz" dedi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA BAŞVURUSU YAPILDI

Yaşanan durumun ardından İkizköy halkının avukatları ve çevreciler, bu sabah yürütmeyi durdurma istemiyle Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Bilirkişi raporuna dikkat çekilen başvuruda, "Söz konusu raporla, dava konusu maden işletme projesinin, orman ve içerisinde yer alan ekosistemin geri dönüşü olmayacak şekilde yok olacağı bilimsel olarak tespit edilmiştir" denildi. Başvuruda, "İşlemin uygulanmasıyla telafisi imkansız zararlar meydana gelmeye başlamıştır; şu anda dava konusu işleme dayanarak Akbelen Ormanı'ndaki ağaçlar hızla kesilmektedir. İçindeki canlılarıyla birlikte önemli bir ekosistem yok edilmektedir. Bütün bir ekosistemde telafisi mümkün olmayacak zarara yol açacak ekokırım suçu işlenmektedir. Giderimi imkansız zararların artmasının önlenmesi, dava konusunda verilecek karara kadar Akbelen Ormanı'nın korunması için derhal yürütmeyi durdurma kararı verilmelidir" ifadelerine yer verildi.


DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm formülü sergileniyor
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm...
Bakan Çiftçi: "Emniyet mensuplarımız, kamu düzeninin temini adına üstün bir sorumluluk anlayışıyla görev yapmaktadır"
Bakan Çiftçi: "Emniyet mensuplarımız, kamu düzeninin temini...
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle buluştu
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle...
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
Aydın Büyükşehir'den Didim'e renkli dokunuş
Aydın Büyükşehir'den Didim'e renkli dokunuş
Kahramanmaraş'ta orman yangını
Kahramanmaraş'ta orman yangını

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi