• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Akdeniz Belediyesi koordinesinde organize edilen toplu sünnet töreninde 34 Roman çocuk sünnet oldu
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 07 Eylül 2023 - 11:25
Güncelleme: 07 Eylül 2023 - 11:25

Akdeniz Belediyesi koordinesinde organize edilen toplu sünnet töreninde 34 Roman çocuk sünnet oldu

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde organize edilen toplu sünnet töreninde 34 Roman çocuk sünnet oldu. Roman havalarıyla başlayan ve mahalli sanatçıların şarkılarıyla coşku içinde geçen tören, renkli görüntülere sahne oldu.

Kültür-Sanat
07 Eylül 2023 - 11:25
Güncelleme: 07 Eylül 2023 - 11:25
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde organize edilen toplu sünnet töreninde 34 Roman çocuk sünnet oldu. Roman havalarıyla başlayan ve mahalli sanatçıların şarkılarıyla coşku içinde geçen tören, renkli görüntülere sahne oldu.

Akdeniz Belediyesi, Akdeniz Kaymakamlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığında Roman vatandaşların çocuklarına yönelik sünnet şöleni gerçekleştirildi. Turgutreis Mahallesinde düzenlenen şölene Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Roman vatandaşlar ile çocukları katıldı. Roman havalarıyla başlayan ve mahalli sanatçıların şarkılarıyla coşku içinde geçen şölen, renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Gültak'da bir süre çocuklarla birlikte Roman havası oynayarak, mutluluklarına ortak oldu.

"Her yaz dezavantajlı vatandaşlara bu tür projeler yapıyoruz"

Şenlikte konuşan Başkan Gültak, her yaz okul açılmadan önce ilçelerinde yaşayan dezavantajlı vatandaşlarla bu tür projeler yaptıklarını söyledi. Bu etkinlikte 34 çocuğu sünnet ettireceklerini kaydeden Gültak, "Bunların tüm masrafları belediyemiz tarafından karşılandı. Projenin içinde paydaşlar olarak Akdeniz Kaymakamlığı ve Sağlık İl Müdürlüğü var. Ama sadece verdiğimiz hizmetler bundan ibaret değil. Tabii ki onlara maddi kaynaklı çekler de verdik ki çocuklarımız mutlu olsun diye. Bu bölgede biz 17. kültür evimizi açtık. Bu kültür evimizi de roman kardeşlerimiz kullanıyor. Burada okuma-yazmadan tutun, dikiş-nakıştan tutun, çocukları için kreşlerle birlikte spor dersleri de mevcut. Çok büyük bir yeri kiraladık ve bunun içini tamamen roman kardeşlerimizin kullanımına açtık. Ötemde 100 metre ilerisinde de yeni bitirdiğimiz prefabrikten bir inşaatı da yine roman derneklerine teslim edeceğiz yakında. Mobilyalarını alacağız, aldıktan sonra onlara teslim edeceğiz. Orayı da roman dernekleri roman hakları için, roman çalıştayları için, roman çalışmaları için rahatlıkla kullanacakları bir dernek binasına da yakında roman kardeşlerimiz kavuşmuş oluyorlar. Cumhurbaşkanımız talimatı var biliyorsunuz roman kardeşlerimizle ilgili. Bu talimatlar ışığında biz de bölgemizde roman kardeşlerimizin her türlü hizmetine varız" dedi.

"Barış Mahallesindeki 500 konut çalışması yakın bir tarihte bitecek"

Çay Mahallesinde ki kentsel dönüşümü bitirdikleri belirten Gültak, "Daha çok doğu ve güneydoğu Anadolulu kardeşlerimizin oturduğu bir alandı. Barış Mahallesi içinde de 500 tane konutun çalışmaları devam ediyor, çok yakın bir tarihte bitecek. Burada hem Arap Alevisi kardeşlerimizin hem yerli kardeşlerimizin hem de Roman kardeşlerimizin olduğu bir alanı kapsıyor, 500 konut bitiyor. Yine Roman kardeşlerimizin olduğu Turgutreis Mahallesiyle alakalı projelerimizi de bitirdik. 2024'ten sonra inşallah o bölgede kentsel dönüşümü başlatarak Roman kardeşlerimizin de daha konforlu, daha güzel ortamlarda, daha nezih ortamlarda oturmaları için projelerimiz hazır. 2024'den sonra inşallah onları da hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Son Haberler
İBB'ye yönelik ihale operasyonu: 3 ilde 12 şüpheli gözaltında
İBB'ye yönelik ihale operasyonu: 3 ilde 12 şüpheli gözaltında
İstanbul merkezli 5 ilde "change" araç operasyonu: 24 gözaltı
İstanbul merkezli 5 ilde "change" araç operasyonu: 24 gözaltı
Gençlik ve Spor Bakanlığı 2 bin 610 personel alacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı 2 bin 610 personel alacak
Motosiklet alev aldı, alevler 4 katlı binayı ve girişteki iş yerini sardı
Motosiklet alev aldı, alevler 4 katlı binayı ve girişteki iş yerini...
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
İzmir'de maraton heyecanı
İzmir'de maraton heyecanı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi